4-vuotias teki isänsä puhelimella ostoksia yli 1000 euron edestä. Arvaatko mihin poika tuhlasi rahat?

4-vuotias teki isänsä puhelimella ostoksia yli 1000 euron edestä. Arvaatko mihin poika tuhlasi rahat?
Kuva: Charles Deluvio

Teksti:Anna-Leena

Isänsä puhelimella leikkinyt 4-vuotias Christian yllätti vanhempansa tekemällä puhelimella ostoksia yhteensä 1.008 euron edestä. Mihin australialaispoika sitten tuhlasi isänsä rahat? Se selviää tästä artikkelista.

Lapset rakastavat jäätelöä ja leivoksia. Mutta mitä jos lapsesi käyttäisi yli 1000 euroa suosikki herkkuihinsa? 

4-vuotiaan Christianin isä, Kris King, antoi lapselleen puhelimensa viihdyttääkseen tätä sillä välin, kun hän itse katsoi televisiosta jalkapallo-ottelua. Virhe! Lapsi ei aikaillut, vaan näpytteli itsensä UberEats-sovellukseen ja teki tilauksen, josta moni muu lapsi vain haaveilee.   

Yllätys paloasemalla

Christian ei epäröinyt, vaan valitsi ostoskoriin laadukkaita artesaanijäätelöitä ja leivonnaisia. Kun poika oli tyytyväinen ostoksiinsa, hän valitsi tilauksen toimitettavaksi kotinsa sijasta isänsä työpaikalle paloasemalle. Poika oli uutisen mukaan tilauksen tehtyään paljastanut isälleen, että pian tapahtuisi jotain hyvin erityistä. Peliin keskittynyt isä ei ollut kuitenkaan kiinnittänyt huomiota poikansa puheisiin.  

variety of ice creams
Kuva: Lama Roscu. Christian ei epäröinyt, vaan valitsi ostoskoriin laadukkaita artesaanijäätelöitä ja leivonnaisia.

Pian isän puhelin kuitenkin soi, ja hän sai kuulla, että paloasemalle oli toimitettu jäätelöä ja leivoksia yhteensä 1.008 euron arvosta ja että miehen työkaverit tyhjensivät parhaillaan paloaseman pakastimia saadakseen tilauksen kylmään. 

Ei mitä tahansa jäätelöä

Christianilla on 4-vuotiaaksi hyvä ja yllättävän kallis maku, sillä hän ei tilannut mitä tahansa jäätelöitä, vaan italialaisen GelatoMessina nimisen ketjun artesaanijäätelöitä. Christianin ostoskoriin oli päätynyt mansikkakermajäätelön lisäksi personalisoitu syntymäpäiväkakku, kaksi tiramisua, sekä suklaakääretorttu. 

Isä kertoo säikähtäneensä pahanpäiväisesti nähdessään ostoskuitin. Järkyttyneen isän mukaan poika ei ole koskaan tehnyt mitään vastaavaa, mutta oli nähnyt vanhempiensa käyttävän kyseistä sovellusta lukuisia kertoja ja selvästi hallitsi sovelluksen paremmin, kuin vanhemmat olisivat voineet kuvitella. Vanhempien onneksi tilanne päätyi hyvin, ja isä sai lopulta rahansa takaisin. Kiitolliset vanhemmat lupasivat tilata leipomosta pojalle personalisoidun syntymäpäiväkakun seuraaviin juhliin. 

Christianin vanhempien onneksi tarina sai onnellisen lopun, mutta aina tarinat lasten älylaitteilla tekemistä vahinko-ostoksista eivät kuitenkaan päädy yhtä onnellisesti. Viime kesänä ruuhkavuodet uutisoi10 kk ikäisestä vauvasta, joka oli vahingossa näppäillyt itsensä sisälle äidin Tesla-merkkiseen autoon liittyvään sovellukseen ja vanhempien järkytykseksi tilannut autoon sovelluksen tarjoaman automaattiohjaus-päivityksen, jolla oli hintaa 10.000 dollaria.  

Paras keino välttyä ikäviltä yllätyksiltä onkin vahtia pienten lasten puhelimen käyttöä silmä tarkkana.

Onko sinun lapsesi tehnyt joskus vahinko-ostoksia älylaitteella?

Lähteet:

Mibebéyyo.com

7new.com.aus

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *