Kumpi voittaa: Vanhempien herkkukätkö vai lasten herkkuvainu?

Kumpi voittaa: Vanhempien herkkukätkö vai lasten herkkuvainu?
Kuva: Pixabay / Mojpe

Teksti: Mami Mixtuura

Monesti aikuisten tekee mieli vähän herkutella etenkin silloin, kun lapset ovat vihdoin viimein nukahtaneet raskaan päivän jälkeen. Moni vanhempi menee innoissaan herkkukätkön luo, mutta jäljellä ovat enää pelkät käärepaperit. Lasten herkkuvaino on monesti todella hyvä. Mihin herkut kannattaa piilottaa, jotta niitä eivät pienet herkkuvarkaat löydä?

Onpa ollut raskas päivä ja lapset on viimein saatu unten maille. Tällöin se iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta: herkuttelun tarve. Aikuinen menee innokkaana kohti herkkupiiloa, jotta pian saa laittaa suuhunsa suussa sulavaa suklaata. Mutta moni joutuu pettymään, koska herkkuvarkaat ovat löytäneet herkkukätkön. Joskus herkkurosvo jää kiinni rysän päältä, mutta toisinaan rikoksen selvittelyssä pitää käyttää C.S.I.-ohjelmista opittuja etsivätaitoja.

”Aikuisen iltainen karkkihetki voi toimia motivaationa vaikka koko loppuillan kaaoksen kestämiselle. Se ei ole naurun tai häpeän asia, vaan konkreettinen ja ansaittu palkkio pitkän päivän työstä”, todetaan Huonon Äidin tekstissä. Tämä on kyllä niin totta ja monesti se asia, joka saa jaksamaan ne pisimmät ja uuvuttavimmat päivätkin.

Herkkuvaras jää kiinni rysän päältä

Silloin, kun herkkuvaras jää kiinni rysän päältä, usein suun ympärys on sen näköinen että varkaasta ei ole epäselvyyttä. Jos kyseessä on suussa sulava suklaaherkku, on naama saattanut muuttua kokonaan toisen väriseksi kuin ennen lähtötilannetta. Tällöin kannattaa olla salamannopea ja ottaa kamera esiin, koska näistä hetkistä saa monesti ne kaikkein parhaat lapsuuskuvat! Näitä hetkiä on hauska muistella yhdessä lasten kanssa vielä pitkänkin ajan päästä.

Vanhemman salainen herkutteluhetki

Yksi kummallisimmista asioista lasten kanssa on se, että lapsilla on yleensä todella huono kuulo. Jos heitä pyytää tekemään mitä tahansa asiaa, he eivät kuule eivätkä reagoi vielä kymmenenkään käskemisen jälkeen. Mutta odotapas, kun vanhempi aukaisee hiiren hiljaa sipsipussin tai suklaalevyn – paikalla on hetkessä koko lapsikatras. Joten ehkä jatkossa on parempi käskyjen sijaan rapistella vain sipsipussia ja kaikki ovat hetkessä kuulolla.

Kuva: Unsplash / Tom Morel

Parhaat herkkukätköt

MTV uutisten teksti kertoo äidistä, joka piilottaa herkkunsa tyhjän kananmunakennon sisään. Sieltä lapset ja puoliso eivät niitä hänen mukaansa löydä. Myös siivouskaappi ja teepussilaatikko vinkattiin hyviksi piilopaikoiksi. Vauva.fi-palstalla on eräs vanhempi paljastanut parhaaksi herkkupiilokseen jääkaapin vihanneslokeron.

Huono Äiti -yhteisön tekstissä paljastetaan hyväksi havaittuja vinkkejä herkkujen piilotukseen. Tekstissä todetaan, että useimmiten herkut piilotetaan kuivamuonakaappiin, mutta tämä sopii vain aloittelijoille, koska tänne kätketty piilo löydetään helposti. Jos kuitenkin herkut haluaa piilottaa tänne, kannattaa käyttää vähintäänkin apuna tyhjää kahvipurkkia. Toinen melko huono paikka on yöpöydän laatikko, koska se kiinnostaa liikaa lapsia. Parempi paikka on liinavaatekaappi, joka ei sattuneesta syystä paljonkaan lapsia kiinnosta.

Piilota useampaan piiloon

Huono Äiti -tekstissä vinkataan, että kannattaa olla useampi piilo, jotta aikuinen löytää herkkuhimon iskiessä jotain suuhun pantavaa. Muuten voi käydä kalpaten ja kätkössä on jäljellä enää tyhjät paperit.

Lähteet:

Huonoäiti.fi

MTV uutiset

Vauva.fi

Onko sinulla hyväksi todettuja herkkupiiloja? Onko sinulla hyviä muistoja herkkuvarkaisiin liittyen?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.