Kahdeksannella kuulla raskaana, mutta vatsaa ei näy: “Eivät usko, että olen raskaana”

Kahdeksannella kuulla raskaana, mutta vatsaa ei näy: “Eivät usko, että olen raskaana”
Kuva: Robert Penaloza

Teksti:Anna-Leena

21-vuotias tiktokkaaja Brooke Barclay odottaa toista lastaan. Kahdeksannella kuulla olevan Barclayan raskausvatsa on kuitenkin niin huomaamaton, että äiti kertoo kuulevansa jatkuvasti epäilyjä siitä, voiko hän oikeasti olla edes raskaana. Onko mahdollista, että vatsa ei raskauden aikana kasva?  

“He eivät usko, että olen raskaana”, kertoo Barclay, tarkoittaen seuraajiaan tiktokissa. Barclay on jakanut tilillään lukuisia videoita, joissa esittelee pientä raskausmahaansa. Videot ovat keränneet lukuisia epäuskoisia kommentteja.

Brookelle raskaus on toinen, sillä hän on jo ennestään pienen pojan äiti. Nainen jakoi uutisen raskaudestaan tiktok-tilillään raskauden ollessa puolessa välissä. Hämmentyneet seuraajat eivät aikailleet, vaan videot täyttyivät nopeasti kommenteista, joissa huomautettiin, että Barclayn vatsa ei näyttänyt kasvaneen lainkaan. 

Kuinka on mahdollista, että vatsa ei kasva? 

Niin oudolta kuin se kuulostaakin, joidenkin naisten vatsa ei raskauden aikana kasva lähes ollenkaan. Joissain harvinaisissa tapauksissa äiti ei ole ollut tietoinen raskaudesta ennen synnytyksen alkua.

Barclayn tapauksessa kyse ei kuitenkaan ole siitä, etteikö äiti tietäisi olevansa raskaana, hänen vatsansa ei vaan kasva. Tähän löytyy kuitenkin looginen selitys: Brooke kuuluu 20 prosenttiin naisista, joilla on taaksepäin kallistunut kohtu. 

Taaksepäin kallistunut kohtu

Tavallisesti kohtu kallistuu hieman eteenpäin, mutta 20 prosentilla naisista se on kevyesti kallellaan taaksepäin, kohti ristiluuta. Kaikkia syitä taaksepäin kallistuneeseen kohtuun ei tunneta, mutta se tiedetään, että joskus aiheuttajana voi olla synnynnäinen rakenteellinen vaiva, kuten kohdun kannatinsiteiden kireys. Myös ulkoiset tekijät, kuten kirurgisen toimenpiteen, tulehduksen, aikaisemman raskauden tai abortin aiheuttama tila saattaa vaikuttaa kohdun asentoon.

Vaikka aiemmin niin luultiin, kohdun asento itsestään ei vaikuta raskaaksi tulemiseen. Kohdun asento ei myöskään vaikuta synnytykseen, tai esimerkiksi tamponin tai kuukupin asettamiseen. Taaksepäin kallistunut kohtu voi kuitenkin vaikuttaa vatsan kokoon raskausaikana. 

“Tämä on täysin normaalia eikä vaikuta vauvaan millään tavalla”, Barcley kertoo tilillään. 

 Daily Maillehden uutisessa Barclay kertoo, ettei vatsan koko vaikuta mitenkään myöskään raskauden kulkuun, ja että hän on pienestä vatsastaan huolimatta kärsinyt lukuisista raskausoireista, aivan kuten suurin osa odottavista äideistä.

Lähteet:

kaksplus.fi

mibebéyyo.es

äitiydenihme.fi

tiktok/brookebarclay


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.