Kääk mikä tukka! -näillä vinkeillä eroon sähköisistä hiuksista! 

Kääk mikä tukka! -näillä vinkeillä eroon sähköisistä hiuksista! 
Kuva: Tengyart

Teksti:Anna-Leena

Sähköiset hiukset on ärsyttävä riesa, joka vaivaa erityisesti talvella. Ohuet pohjoismaiset hiukset ovat omiaan sähköistymään. Sähköisyyden taltuttamisessa huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti kosteuttaviin hoitotuotteisiin, sekä vaatteiden materiaaliin. 

Varsinkin pipokeleillä sinne tänne sojottavat ja sähköiset hiukset saattavat olla riesa. Näillä vinkeillä saat sähköiset hiukset kuriin. 

1. Kosteuta

Hiukset kaipaavat talvella kosteutta. Vaihda shampoo ja hoitoaine kosteuttaviin ja ravitseviin tuotteisiin. Myös hiuksiin jätettävästä hoitoaineesta voi olla apua. Pesun jälkeen pyyhekuivaan tai kuivaan tukkaan voi sipaista hiusöljyä, joka hoitaa hiusta ja poistaa samalla sähköisyyttä. Hoitoöljyä kannattaa laittaa ainoastaan hiusten latvoihin, sillä se saa hiukset helposti näyttämään likaisilta.  

woman in body of water
Kuva: Erick Larregui. Hoitoöljyä kannattaa sipaista ainoastaan latvoihin.

2. Kokeile hiusnaamioita 

Kosteuttavien perustuotteiden lisäksi hiusnaamiot ovat hyvä tapa lisätä syväkosteuttaa ja suojata hiuksia talvella. Hiusnaamiota tulisi käyttää vähintään kerran viikossa. Jos hiuksesi ovat erityisen rasittuneet tai kuivat, voi naamiota käyttää kaksi tai kolmekin kertaa viikossa. Naamio tulisi levittää kosteisiin hiuksiin harvalla kammalla. Naamiota ei kannata levittää korvien yläpuolelle, sillä hiukset ovat tyvistä luonnostaan rasvaisemmat ja juuriin levitetty maski saa hiukset näyttämään lätistyneiltä ja rasvaisilta.

3. Kiinnitä huomiota hiusharjaan

Valitse hiusharja oikein. Esimerkiksi muoviset hiusharjat voivat lisätä hiusten sähköisyttä. Suosi luonnonharjasta tai harjoja joissa on erikseen mainittu anti static -ominaisuus. Myös hiusten liiallinen harjaaminen lisää sähköisyyttä, sillä se lisää staattista sähköä ja saa hiukset helposti näyttämään siltä, kun olisit hieronut niitä ilmapallolla.

4. Unohda kuivasampoo

Kuivashampoo on monen pelastus arjessa. Talvipakkasilla kuivasampoot kannattaa kuitenkin suosiolla jättää kaappiin, varsinkin, jos hiuksesi sähköistyvät helposti. Kuivashampoo kuivattaa hiusta, sillä se imee hiuksesta rasvan lisäksi myös kosteutta, lisäten hiusten sähköisyyttä. 

woman near wall
Kuva: Tim Mossholder. Moni vannoo kuivashampoon nimeen: se on kuitenkin omiaan lisäämään sähköisyyttä.

5. Ei keinokuiduille

Kiinnittää huomiota varsinkin pipojen ja kaulahuivien materiaaleihin: keinotekoiset materiaalit nimittäin lisäävät hiusten sähköisyyttä. Suosimalla luonnonmateriaaleja vältät hiusten sähköistymistä. Jos hiukset nousevat pystyyn, kun otat pipon pois päästä, älä kostuta niitä vedellä, vaan kokeile mieluummin suihkuttaa niihin hieman hoitoainetta tai hiuslakkaa. Hiuslakka poistaa hiusten sähköisyyttä antistaattisen vaikutuksen myötä, kun taas vesi saa hiukset näyttämään likaisilta.

Kärsitkö sinä sähköisistä hiuksista talvella?

Lähteet:

Anna.fi

kotiliesi.fi

Nordichairhouse.com

schwarzkoph.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.