Tämä rapeakuorinen leipä valmistuu paistopussissa: katso helppo resepti

Tämä rapeakuorinen leipä valmistuu paistopussissa: katso helppo resepti
Kuva: Monika Grabkowska

Teksti:Anna-Leena

Harva asia tässä maailmassa maistuu ja tuoksuu paremmalle, kuin uunituore leipä. Tällä reseptillä valmistat tuoreen, rapeakuorisen leivän nopeasti ja helposti. Tämä vastustamaton leipä sopii mainiosti esimerkiksi keittolounaan tai salaatin kanssa. Jos leipä jostain kumman syystä ehtisi kuivahtaa ennen kuin se on hävinnyt parempiin suihin, sopii se mainiosti myös lämpimien voileipien pohjaksi. 

Leivästä tulee maukkaampaa, kun siihen vaivaa hyvän sitkon. Vaikka leivän voi vaivata myös leipäkoneella, taikinaterapia on mainio tapa päästellä pois höyryjä stressaavan päivän jälkeen. Kääri siis hihat ja pura ylimääräiset mielipahat taikinaan. Hakkaa, vaivaa ja paisko taikinaa. Mitä kovemmat otteet, sitä maukkaampi leivästä tulee.

person making dough beside brown wooden rolling pin
Kuva: Nadya Spetnitskaya. Taikinaterapia on mainio tapa purkaa kiukkua.

Tarvitset:

  • 2,5 dl vettä 
  • 20 grammaa oliiviöljyä
  • 20 grammaa tuorehiivaa
  • 5 dl hiivaleipäjauhoa
  • 1 tlk suolaa

Paistamiseen 

  • Paistopussi
  • Oliiviöljyä paistopussin voitelemiseen
  • Uuniritilä

Tee näin: 

Laita uuni kuumenemaan 200ºc. 

Laita vesi kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää öljy ja murusteltu hiiva. Sekoita huolella puisella haarukalla. 

Lisää kulhoon jauhot ja suola ja vaivaa taikinaa käsin parin minuutin ajan.

Muotoile taikinasta pallo ja litistä sitä hieman.

Leikkaa taikinaan veitsellä viiltoja ensin pituus-ja sitten poikittaissuunnassa.

Ripottele päälle hieman jauhoja.

Voitele paistopussin sisäpuoli oliiviöljyllä ja laita taikinapallo paistopussin sisään. 

Sulje pussi huolella pussin mukana tulleella sulkijalla. 

Paista leipää uunissa 200ºc asteessa noin 45-50 minuuttia, tai kunnes leivän pinta on kullanruskea.

Ota kuuma leipä pois paistopussista ja laita uuniritilän päälle jäähtymään. 

Leikkaa hieman jäähtynyt leipä siivuiksi ja tarjoile voinokareen kanssa.

Lämpimät voileivät

Leipä on parhaimmillaan tuoreena. Jos leipä kuitenkin kerkeää kuivahtamaan, se sopii mainiosti lämpimien voileipien pohjaksi.

Tarvitset:

  • Pari päivää vanhaa, jo hieman kuivahtanutta leipää
  • Valkosipulin kynnen
  • Tomaattimurskaa
  • Vuohenjuustoa
  • Saksanpähkinöitä
  • Kirsikkatomaatteja
  • Tuoretta basilikaa

Tee näin:

Laita leipäsiivut leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle.

Kuori valkosipuli ja hiero sitä leivän pintaan.

Levitä tomaattimurskaa leivän päälle.

Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja asettele siivut leipäviipaleiden päälle.

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja asettele vuohenjuustosiivujen päälle.

Asettele jokaiselle leipäviipaleelle pari saksanpähkinää.

Paista uunissa 200ºc, kunnes vuohenjuusto sulaa.

Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile heti.

Lähde:

velocidadcuchara.com

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *