Linea nigra -viiva ja siihen liitetty uskomus: Totta vai tarua?

Linea nigra -viiva ja siihen liitetty uskomus: Totta vai tarua?
Kuva: Pixabay / redgular

Teksti: Mami Mixtuura

Mikä on Linea nigra?

Linea nigra tarkoittaa raskausvatsalla olevaa pystysuoraa viivaa, joka on väriltään tumma tai musta. Viivan väri on yksilöllistä ja yleensä viiva on selkeämpi tummemmilla naisilla. Viiva erottuu selkeästi oman ihon väristä. Viiva kehittyy raskauden aikana hormonien vuoksi.

Useimmiten viiva muodostuu toisen raskauskolmanneksen aikana. Kaikille raskaana oleville viivaa ei muodostu lainkaan. Viiva säilyy usein synnytykseen asti ja alkaa sen jälkeen hiljalleen haalenemaan pois.

Millainen vanha uskomus liittyy Linea nigraan?

Linea nigra -viivaan on kautta aikojen liitetty uskomus, jonka perusteella viivan pituus paljastaa vauvan sukupuolen. Vatsassa kasvaa tyttö, jos viiva tulee korkeintaan napaan asti. Jos viiva tulee navasta korkeammalle, kasvaa vatsassa poika.

Kuva: PIxabay / Marc Leos

Raskaana olleiden havaintoja Linea nigra -viivasta

Suomi24.fi-palstalla on keskusteltu Linea nigra -viivasta. Keskustelusta käy ilmi, että moni ajattelee, että mahaan ilmestyvä viiva viittaisi poikavauvaan. Yksi keskustelija kertoi luulleensa, että viivan muodostuminen vatsaan tyttöä odottaessa olisi todella harvinaista.

Keskustelijoiden kertomat viivahavainnot ja syntyneen vauvan sukupuoli

-Viiva vatsassa:

→ 5 tyttöä

→ 3 poikaa

-Viiva navan ylä- ja alapuolella:

→ 2 tyttöä

-Viiva vatsassa korkeintaan napaan asti:

→ 2 poikaa

-Ei viivaa:

→ 2 tyttöä

→ 3 poikaa

Yllä olevat Suomi24.fi-palstan keskustelijoiden kokemukset Linea nigra -viivan pituudesta eivät vastaa vanhan uskomuksen ennustetta tulevan vauvan sukupuolesta.

Viiva vatsassa ilman raskautta

Toisinaan vatsaan voi ilmestyä pystysuora Linea nigran kaltainen viiva, vaikka ei olekaan raskaana. Tällainen hämmentää monia. Jotkut Suomi24.fi- ja vauva.fi-palstan keskustelijoista kertovat, että heillä on ollut vatsassa pitkään Linea nigran kaltainen viiva, vaikka he eivät ole raskaana. Todennäköisesti viiva liittyy hormonaalisiin muutoksiin, mutta miksi sen voi saada myös ilman raskautta, on vielä mysteeri.

Lähteet:

Babyplan

Suomi24.fi

Vauva.fi

Onko Linea nigraan liitetty uskomus pitänyt paikkansa sinun kohdallasi?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.