Kirje puolisolle / lasten isälle! -Näistä asioista lukijamme ovat kiitollisia

Kirje puolisolle / lasten isälle! -Näistä asioista lukijamme ovat kiitollisia
Kuva: Pixabay / Manish Dhawan

Teksti: Mami Mixtuura

Ruuhkavuosien Facebook-sivustolla kysyttiin lukijoiden mielipiteitä liittyen siihen, että missä asioissa puoliso / lasten isä on erityisen hyvä ja mistä häntä haluaisi kiittää. Vastauksia tuli lähes sata ja suurin osa vastaajista oli naisia. Vastauksista huokui lämpimät ajatukset ja sydämen kuvat vilisivät silmissä. Aineiston pohjalta on kirjoitettu kiitoskirje, jonka pääset lukemaan tässä tekstissä.

Vastauksista oli välittömästi havaittavissa erittäin lämpöiset ajatukset puolisoa kohtaan. Suurin osa oli liittänyt vastaukseensa sydämen kuvan tai useampia. Osa oli vastannut pilke silmäkulmassa, joten huumoriakin vastauksista löytyi! Jos luet tämän tekstin loppuun asti, saatat löytää tekstistä ainakin yhden hauskan kohdan.

Lukijoiden kommentit olivat täynnä rakkautta ja aitoa kehumista. Ei jäänyt yhtään epäselväksi se, että isät ovat taitavia ja osaavat monenlaista. Puolison kerrottiin olevan muun muassa maailman paras isä lapsilleen, joka ajattelee aina ensin lasten parasta ja vasta sen jälkeen itseään. Monesta vastauksesta nousi esiin kiitollisuus siitä, että puoliso rakastaa ja kohtelee omanaan myös perheen niitä lapsia, jotka eivät ole biologisesti hänen. Kommentit olivat täynnä kauniita adjektiiveja: rakastava, huomaavainen, kohtelias, kannustava, rohkaiseva yms. Kommenttien pohjalta on koottu alla oleva kiitoskirje lasten isille / puolisoille.

Kuva: Pixabay / Gerd Altmann

Rakas puoliso / lasten isä,

Olen niin onnellinen ja paljosta sinulle kiitollinen. Kiireisen arjen keskellä en aina muista ja osaa pukea ajatuksiani sanoiksi, mutta kertokoon tämä kirje sinulle mitä sinusta ajattelen. Haluan kiittää sinua kaikesta rakkaudesta ja tuesta, jota olet minulle yhteisen matkamme aikana osoittanut. Kiitos, että olet halunnut ja jaksanut olla rinnallani kaikki yhteiset vuotemme.

Olet perheemme peruskallio, joka kestää vaikka mitä. Hoidat minua, lapsia ja kotiamme hellästi ja rakastaen. Et sorru pienestä kiukusta -tulipa se sitten lapsen tai minun kauttani. Onneksi sinulle on suotu paljon kärsivällisyyttä, pitkää pinnaa ja anteeksi antavaa mieltä.

Osallistut kivasti arkemme meininkeihin. Hoidat paljon kaikenlaisia asioita meidän puolestamme. Pidät huolen, että minulta ja perheeltämme ei mitään puutu. Teet paljon töitä, mutta siitä huolimatta haluat ja ehdit olla minulle ja lapsille läsnäoleva. Haluat leikkiä ja pelailla kaikenlaista lasten kanssa. Vietät mielelläsi aikaa legoleikeissä ja huikeilla arkkitehti-taidoillasi suunnittelet ja rakennat komean lumilinnan.

Olet todella hyvä laittamaan ruokaa ja osaat loihtia tavallisistakin aineksista ravintolatasoisia annoksia. Valmistamasi pizza on mielestäni parasta mitä olen maistanut. Olet taitava leipomaan ja loihdit hetkessä lapsen toivoman synttärikakun. Et pelkää ottaa käteesi soppakauhaa, tiskiharjaa tai imuria. Olet huolellinen ja tarkka. Pidät kotimme siistinä ja lämpöisenä. On hienoa seurata sinua, kun olet niin oma-aloitteinen. Pesukoneen käyttäminenkin onnistuu sinulta helposti. Jääkaapissamme on aina ruokaa sinun ansiostasi.

Sinulla pysyy kädessä vaikka mikä työkalu. Osaat korjata ja rakentaa ihan mitä vain haluat, vaikka upean kodinkin. Jos auto alkaa kenkkuilemaan, tiedän kenen puoleen voin kääntyä. Pitkillä automatkoilla sinä huolehdit, että pääsemme turvallisesti perille. Pihahommat ja saunan lämmittäminen ovat sinulle mieluista puuhaa.

Sinulla on hyvä huumorintaju ja tiedät miten saat minut nauramaan. Panostat hienosti parisuhteeseemme ja osoitat päivittäin minulle sanoillasi ja teoillasi, että en ole itsestäänselvyys. Huomioit minua kivasti ja tuot minulle usein aamukahvin sänkyyn asti. Annat minulle tarvittaessa hengähdyshetkiä kiireisen arjen keskelle. Kiitos, että rennolla asenteellasi osoitat minulle sen, että välillä voi ja saa laiskotella sekä nauttia elämästä!

Olet todella rakas ja rakastettava. Olen äärimmäisen onnekas, kun minulla on sinut. Olet turvakallioni ja niin taitava päästelemään pieruja, että nekään eivät saa kallion perusteita järkkymään. Olet kimpale kultaa!

Rakkaudella,

Puolisosi

Jäikö jotain sanomatta? Mistä sinä haluat kiittää puolisoasi / lasten isää?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.