Tällaisia kauneusleikkauksia suomalaisille tehdään -Luonnollinen lopputulos tärkeää

Tällaisia kauneusleikkauksia suomalaisille tehdään -Luonnollinen lopputulos tärkeää
Kuva: Ehsan Ahmadi

Teksti: Anna-Leena

Kauneusleikkaukset ovat yleistyneet aivan tavallisten suomalaisten keskuudessa, kertovat muun muassa kauppalehti ja yle. Suomessa plastiikkakirurgiasta haetaan apua muun muassa silloin, kun raskaus, synnyttäminen tai ikääntyminen muuttavat kehoa epätoivotulla tavalla. Suomalaisten kauneusihanne on luonnollisuus, eikä kauneusleikkauksilta yleensä toivota radikaaleja, huomiota herättäviä muutoksia.

Paksut huulet, korkeat poskipäät, näyttävät ja suuret silmät pitkillä ja paksuilla ripsillä kehystettyinä ja tietenkin paksut ja tuuheat kulmat. Tämän hetken kauneusihanteet ovat sellaisia, joiden kanssa harva syntyy. MTV-uutissivuston artikkelissa huomautetaan, että vaikka myös Suomessa kauneusleikkausten määrä on kasvanut, suomalaiset suosivat edelleen moniin muihin maihin verrattuna varsin luonnollisia lopputuloksia. Korjausleikkausten tarkoituksena ei ole saada huomiota, vaan pikemminkin korjata omaa silmää häiritseviä piirteitä. Millaisia kauneusleikkauksia suomalaisille sitten tehdään?

doctor conducting operation at patient in operating room
Kuva: Olga Guryanova. Yläluomileikkaus on yksi suosituimmista kauneusleikkauksista Suomessa.

Kauneusleikkaukset Suomessa

Voice-sivustolla plastiikkakirurgi Rolf Nordström kertoo, että kauneusleikkauksista suomalaisia miehiä kiinnostavat eniten hiustensiirto sekä silmäluomileikkaukset. Suomalaisten naisten keskuudessa suosituimpia ovat rintojen korjaustoimenpiteet, rasvaimu sekä yläluomileikkaukset.

1. Yläluomileikkaus

Terveystalo-sivustolla kerrotaan, että yläluomileikkaus on yksi suosituimmista kauneusleikkauksista Suomessa ja siihen hakeutuvat niin naiset kuin miehetkin. Leikkauksessa luomilta poistetaan ylimääräistä roikkuvaa ihoa ja rasvaa.  Iän myötä valahtaneet yläluomet saattavat alkaa rajoittaa näkökenttää ja aiheuttavat esteettistä haittaa. Itse toimenpide on turvallinen ja leikkaukseen liittyvät riskit ovat vähäisiä.

2. Rintojen korjaustoimenpiteet

Suomessa suositaan erityisesti rintojen suurennusta. Beta-terveystalo-sivustolla kerrotaan, että suurennus voidaan tehdä joko siirtämällä rintoihin rasvaa muualta kehosta tai implanteilla. 

Beta-terveystalo-sivustolta selviää myös, että suurennusleikkaukset eivät ole ainoa haluttu korjaustoimenpide ja rintoja voidaan korjata monella tapaa. Korjaustoimenpiteessä rintoja voidaan suurentaa, pienentää, kohottaa tai muotoilla symmetrisimmiksi.

3. Vartalon muotoiluleikkaukset

Myös vartalon muotoiluleikkaukset ovat yleisiä Suomessa, kertoo MTV-uutiset. Vartaloa voi muokata esimerkiksi abdominoplastialla, eli vatsan muodonkorjausleikkauksella, jossa alavatsasta poistetaan ylimääräistä roikkuvaa ihoa. Leikkauksen yhteydessä napaa siirretään ja tarvittaessa myös vatsalihasten erkauma korjataan tarvittaessa.

Rasvaimussa taas muotoillaan vartaloa poistamalla sitkeitä rasvakertymiä. Naisten rasvaimut tehdään yleensä vatsan alueelle, kylkiin tai reisiin. Miesten rasvaimut sen sijaan keskittyvät yleensä keskivartaloon ja rintoihin.

Ylen-uutisessa kerrotaan, että rasvaimujen lisäksi rasvansiirtoa käytetään esimerkiksi kasvonpiirteitä kohottamaan, rintoja suurentamaan sekä kuopallaan olevia tai kiristäviä arpia hoitamaan.

Yksi riskialttiimmista toimenpiteistä on rasvansiirto penikseen, paljastaa MTV-uutiset. Leikkauksen riski liittyy rasvaan, joka voi levitä paisuvaiskudoksesta verenkiertoon ja keuhkovaltimoihin aiheuttaen hengenvaarallisen rasvatulpan.

Kauneusleikkausten riskit

Kasvojen alueeseen erikoistunut plastiikkakirurgi Patrik Lassus kertoo Seura-sivustolla kauneusleikkauksiin liittyvistä riskeistä. Lassuksen mukaan haavaongelmat ovat yllättävän yleisiä. Leikkaushaavoihin voi pesiytyä bakteereja, josta voi seurata tulehduksia. Myös turvotus voi olla voimakasta tai haavojen paraneminen hidasta. Myös verenpurkaumiin leikkausalueella tulisi varautua. Kasvojen kohotusleikkauksissa voi ilmaantua myös kasvon hermojen ongelmia.Vaikka ongelmia voi ilmaantua leikkauksen jälkeen periaatteessa kenelle tahansa, esimerkiksi tupakointi ja veren hyytymishäiriöt lisäävät näitä riskejä.

Kauneusleikkaukseen ei tulisikaan mennä kevyin haaveilevan tulisikin olla niin motivoitunut leikkaukseen, että hän kestää myös mahdollisten komplikaatioiden vaatiman toipumisvaiheen.

Haaveiletko sinä kauneusleikkauksesta tai onko sinulle jo mahdollisesti tehty sellainen? Kommentoi ja kerro kokemuksestasi.

Lähteet:

Yle.fi

mtvuutiset.fi

seura.fi


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.