“Lakuja parilla pimpillä, pallikaalikko yms.” -Näitä hauskuuksia lukijoidemme pikkuiset ovat sanoneet

“Lakuja parilla pimpillä, pallikaalikko yms.” -Näitä hauskuuksia lukijoidemme pikkuiset ovat sanoneet

Teksti: Mami Mixtuura

Lasten suusta kuulee hauskimmat jutut. Välillä nämä lausahdukset tulevat sellaisissa paikoissa, että vanhemmat saattavat saada naamalleen häpeän aiheuttaman punan. Ruuhkavuosien Facebook-sivustolla kysyttiin lukijoiden muistoja liittyen lasten tai lastenlasten hauskoihin tokaisuihin. 115 sivustomme lukijaa jakoi meidän kanssamme näitä muistorikkaita hetkiä. Tässä tekstissä jaamme osan näistä hulvattomista jutuista. Varaudu siihen, että nauruhermot joutuvat koetukselle. 😀

Lasten suusta voi kuulla mitä vain ja missä vain. Välillä nämä hauskaakin hauskemmat jutut tulevat julkisilla paikoilla ja silloin vanhempi voisi haluta painua maan alle mahdollisimman nopeasti. Mutta loppupeleissä moni lausahdus ja tilanne jää mieleen loppuelämäksi ja tuo valtavasti iloa ja naurua perheeseen. Tuskinpa kukaan suuttuu, kun pienen lapsen suusta tulee hulvattomia juttuja.

Isään ja äitiin liittyvät

Moni hauska tokaisu liittyy lapsen omiin vanhempiin. Lapset tarkkailevat vanhempia joka hetki ja välillä pään sisäiset ajatukset pääsevät muidenkin korville.

”Isi on mies ja äiti on aikuinen”

“Mistä sä sen isän oot oikeen löytäny?”

“Minäkin teen isona tehtaalla samaa työtä ku iskä. Eli en mitään.”

“Päiväkodissa olivat kysyneet pojalta matkatyötä tekevästä isistä, että missäs päin isi nyt on matkalla. Oli vastannut, että Hevonkuusessa. Oli ehkä kuullut minun puhuvan siskoni kanssa puhelimessa..”

“Poika (3-v.) tuli illalla syliin, katsoi pitkään ja sanoi: -äiti on pessyt naaman pois..”

“Äiti sinä et taida kyllä enää kasvaa pituutta, vaan ainoastaan leveyttä” 

“Äiti: voisit yrittää näyttää enemmän prinsessalta”

Kuva: Pixabay / jbundgaa

Kauppareissut

Mikä olisikaan varmin tapa saada lapsi sanomaan jotain hulvatonta, kuin lähteä hänen kanssaan kauppareissulle? Joten marketin ovista sisälle astuttua, kannattaa varautua koitokseen huumorimielellä.

“Taapero karkasi minulta kaupassa ja kun sain napattua kiinni ja kainalooni. Niin lapsi huusi täysiä ‘päästä irti enhän mä edes tunne sua’!”

“4v tyttäreni istui ostoskärryssä kaupassa. Nostin kärryyn semmoisen ihan tavallisen kokoisen paketin talouspaperia. Siihen tytär, että “Tuostahan riittäisi vaikka koko Suomen kansalle!”

“Poika sano kerran kaupassa että taidan ottaa pienet kännit (kärrit ) ja jäätelö altaan kohdalla sano että minua niin kovasti panettaa (palentaa)”

“Toinen huuti kassajonossa joka eteni hitaasti, että “ei jäädä munimaan”.”

“…kerran yksi pienenä päätti julistaa kassajonossa kaikille kuinka iiiiiso pippeli isillä on. Yhesti miehen kanssa kotona juteltiin tampoonien ostosta, häntä kuulemma hävetti ostaa niitä joten kerroin tietoiskuna ETTEI myyjä eikä kukaan muukaan luule hänen työntävän niitä hanuriinsa. No yks muksuista olikin osittain höristäny korviaan ja kaupassa myyjän ottaessa tampooneista hintaa, ilmoitti että isi TYÖNTÄÄ niitä pyllyynsä.”

Häveten täytyy sanoa, että poikani sanoi kaupassa ääneen, jotka oli kuullut naapurin isomman pojan sanoneen… Eli. Poika oli palttiarallaan 5v, kun olimme kaupassa, jossa oli sellainen 16v neitokainen, jolla oli just ja just vesirajan peittävä hame…. Poika katsoi neitoa ja kysyi… hei pimu, paljo pano maksaa???? Mä ihan kauhuissani kysymään ett mistä sä ton oot kuullut, niin poika sanoi naapurin pojan nimen…. sanoin, ettei noin saa sanoa… likka alkuhämmennyksen jälkeen pörrötti pojan hiuksia ja nauraen sanoi, että: olet niin syötävä, että sitten kun olet täysi- ikäinen, voit saada ilmaiseksi… Sit aloin jo minäkin nauramaan….

“Ostetaan äiti noita lakuja parilla pimpillä”, esikoiseni 2v. ja kyllä, äiti otti ostoskärryyn pari lakua ja hipsi pois kassalle ja maksoi ostokset parilla kympillä..”

Kuva: Pixabay / Marys_fotos

Alastomat vartalot

Mikä kiinnostaisikaan lasta enemmän, kuin muiden vartaloiden tarkkailu. Etenkin silloin, kuin päällä ei ole rihman kiertämää.

“Tyttäreni oli pienenä noi 4v tätinsä kanssa saunassa ja kysyi sitten tädiltä että miksi sulla on tuolla tollasta villaa? Ei äidillä ole”

“Oltiin rannalla minun tädin ja hänen miehen kanssa. Yksi lapsistani sanoi minun tädin miehelle : hei… Sinulla on niin iso maha, että sillä voi kellua vedessä”

“3v neiti pyllisteli peilin edessä, katsoen olkansa yli ja vaihto puolta ja katsoi toisen olan yli. Kysyin mitä hän tekee, vastasi huutaen “no katon mun saumaa!!” = pyllyvakoa.”

“Poikani oli noin kolmivuotias, hyvin rauhallinen lapsi. Olimme saunassa anopin ja mieheni siskon kanssa. Poikani istui punkas ja seurasi kun tätinsä pesi äitinsä selkää. Mumma oli lyhyt, pyöreä ja erittäin rintava. Poikani seurasi hyvin tarkasti ja pää keikkui hiljaa puolelta toiselle. Yhtäkkiä poikani huokaisi hyvin syvään ja tuumas. Voi ietut on ku elevantti. Kyllä sitä mäkin vähän häkellyin.”

Kuva: Pixavay / minka2507

Sekalaiset jutut

Moni lasten sanoma hauska juttu liittyy ikääntymiseen ja siihen, että heidän on vaikea kuvitella millaista elämä oli vanhempien lapsuudessa. Jotkut lasten sanomat ovat todellisia oivalluksia ja vanhempi saattaa jäädä ihmettelemään, että mistä tämäkin ajatus tuli lapsen mieleen. Osa hulvattomista jutuista liittyy lapsen kielen kehitykseen ja sanojen väärin lausumiseen. Vanhempien kielen käyttö tarttuu jälkikasvuun varmasti -Joten kannattaa tarkasti miettiä millaisia sanoja päästää omasta suustaan, koska samat jutut toistuvat lapsen puheissa ennemmin tai myöhemmin.

“Mummi, koskeeko se kun tulee vanhaksi? kysyi tyttö 6v.”“Äiti minkälaisia dinosaurukset oli, kun olit pieni?” Vastasin, etten ole niin vanha, että olisin nähnyt dinosauruksia. Tähän tyttö vastasi: “Kysyn Eila-mummulta, se ainakin tietää.”

“Lensin mein rappuset ni 2,5v ” äiti sä näytit tosi hassulta äsken” ja ” äiti varmasti sattuu, mut onneks on laastarii”.”

“Istuttiin äiten luona keittiössä. Ulkona satoi kaatamalla vettä. Mirka silloin 3-4v katseli sadetta ja totesi: “Köyhät pääsee suihkuun”.”

“Autossa oli pyllynlämmittimet päällä, ku säätömahdollisuuksia on kaks. Isännällä oli 1 nappi päällä. 5v kysy: “onko isi sulla toinen pylly vaan lämmin nyt?”.”

“2,5v tokas yhtenä iltana, ”täällä nukkuu toinen isi”. Mies kysy, et onko mulla jotain kerrottavaa”

“Syötyään kaikki isot marmelaadimakeiset neiti ilmoitti syyksi että toinen käsi ei tiennyt mitä toinen teki”

“Kuopuksemme piirteli kerran ja luetteli pokkana värejä: punainen = punkku, sininen = sinkku, vihreä = vinkku ja oranssi = orkku”

“Mentiin saunapolkua pitkin, poika oli 4-5v. meni edellä, me muut, minä, siskonsa ja kumminsa perässä. Poika tokaisi “lets go pimpat”.”

“ekana tuli mielee “pallikaalikko”.”

“Oiskohan nuorempi tyttäreni ollut n. 2v kun kerran puin hänelle sukkahousuja jalkaan. Neiti tuumasi siinä ähkiessäni, että “Taatanan taatana tukkahoutut” Ja joo, ei pitänyt pokka”

Minun esikoinen, tyttö nyt 12v hyppi trampoliinilla 4vuotiaana ja oli siihen aikaan kovin suuri pappafani…pappa on palomies….esikko hyppeli onnessaan trampalla ja huuteli “minun pappa on panomies, pappa ajaa punatejja panoautolla”.”

Kuva: Pixabay / CarsMaltaNet

Naurattiko sinua nämä hauskat jutut? Minkä muiston sinä haluat jakaa kanssamme?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *