Give me a break! Mitä tekisit, jos sinulla olisi viikonloppu omaa aikaa? 

Give me a break! Mitä tekisit, jos sinulla olisi viikonloppu omaa aikaa? 
Kuva: Anna-Leena

Kaupallinen yhteistyö: Hotelli Klaus K

Aurinko ei vielä ollut noussut, kun istuin tärisevin jaloin Sevilla-Malaga junaan. Tuijotin junan ikkunasta heijastuvaa peilikuvaani ja tunsin kihelmöivää jännitystä vatsan pohjassa. Olin jättänyt tuhisevat unikeot nukkumaan kotiin ja olin ihan oikeasti matkalla kohti Suomea- ihan yksin! 

Kuinka monta kertaa olinkaan viimeisten vuosien aikana pyöritellyt päässäni kysymystä siitä, mitä tekisin, jos saisin viikonlopun verran omaa aikaa? En kuitenkaan ollut villeimmissä unelmissanikaan ajatellut, että viikonloppu yksin tarkoittaisi matkaa Suomeen ja hotelliviikonloppua yhdessä siskoni kanssa. 

Eri puolilla Eurooppa asuvina pikkulasten vanhempina yhteinen aika on viimeisten vuosien aikana ollut enemmänkin keskeytettyjä lauseita ja lasten tarpeista huolehtimista, kun toistemme kuuntelemista ja kuulumisten vaihtoa. Nyt pääsisimme vihdoin viettämään aikaa aivan kaksin: aivan niin kuin ennen vanhaan.

13 tuntia myöhemmin saavuin Helsinkiin. Taivaalta leijaili alas pieniä lumihiutaleita ja hengitys höyrysi. Kultaiset sesonkivalot valaisivat pimeää iltaa, kun vedin matkalaukkuani pitkin lumisia katuja.

Vaikka en ollut syönyt mitään aamupalan jälkeen, en malttanut millään pysähtyä syömään, vaan halusin ehdottomasti päästä jo hotellille. Hotellimme Klaus K oli onneksi kätevästi vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Helsingin rautatieasemalta, Bulevardilla, aivan keskellä Helsingin tunnelmallista ydinkeskustaa. 

Kuva: Anna-Leena. Vastaanotto hotellilla oli lämmin ja olo koronatilanteesta huolimatta turvallinen.

Vastaanotto hotellilla oli lämmin ja olo koronatilanteesta huolimatta turvallinen. Käsidesiä oli saatavilla ja turvavälit oli helppo pitää. Meidät ohjattiin tunnelmalliseen  the Nympheus Suite sviittiin, joka tulisi olemaan yhteisen viikonloppumme tukikohta. Piilopaikka, jonne sulkeutuisimme rentoutumaan ja unohtamaan hetkeksi arjen kiireet.

Huoneen näyttävät tekstiilit, runsaat samettiverhot, korkeat ikkunat ja huolella valitut, aistikkaat värit saivat meidät hihkumaan ilosta kuin pienet tytöt: “Nukutaanko me oikeasti täällä?” 

Kuva: Anna-Leena. Huone oli kuin tehty meidän viikonloppuamme varten: se oli täydellinen pakopaikka

arjen hulinasta.

Huone oli kuin tehty meidän viikonloppuamme varten: se oli täydellinen pakopaikka arjen hulinasta. Hotellin nettisivustolta luimme, että huone on saanut nimensä ja inspiraationsa GP&J Bakerin yhdestä tunnetuimmasta, William Turnerin vuonna 1915 suunnittelemasta Nympheus-kuosista. Sviitin sisustuksesta voit lukea lisää täältä.

Pitkän matkan jälkeen tuntui aivan taivaalliselta riisua kengät jalasta, täyttää kylpyamme kuumalla vedellä ja lorauttaa joukkoon herkullisen tuoksuista kylpyvaahtoa. Klaus K:n give me a break-elämys oli täydellinen loppusilaus irtiotollemme. Raikkaista luonnonkosmetiikkatuotteista koottu hemmottelupaketti odotti kylpyhuoneessa ja piccolo-pullo kuohuvaa kylmässä. Milloinkahan olen viimeksi kellunut pehmeässä kylpyvaahdossa, siemaillut pienen lasin kuohuvaa ja nauranut vanhoille muistoille kyyneleet silmissä? 

Kuva:Anna-Leena. Raikkaista luonnonkosmetiikkatuotteista koottu hemmottelupaketti odotti meitä kylpyhuoneessa.

Kylvyn jälkeen kietouduin pehmeään kylpytakkiin. Vietimme loppuillan ihastellen huoneen upeita yksityiskohtia ja nauttien keskustelusta ilman keskeytyksiä. Kun maltoimme vihdoin sammuttaa valot, hautauduin silkinpehmeisiin hotellilakanoihin ja olo oli höyhenenkevyt. Silmät sen sijaan tuntuivat painavan ainakin tonnin ja vaivuin saman tien rauhalliseen uneen. 

Runsas aamiainen tarjoiltiin herkkuja notkuvasta noutopöydästä. Tuntui aivan käsittämättömän hyvältä istua valmiiseen aamiaispöytään. Tunnelma oli jälleen kerran turvallinen ja jokaiselta tarjoilupisteeltä löytyi käsidesiä. 

Itse aamupala oli kattava sekoitus raikkaita mehuja ja smoothieita, tuoreita hedelmiä ja tuhdimpia leikkeleitä, leipiä, tuoreita croissantteja, pekonia ja munia. Erityismaininnan saa suussa sulava chia pudding, jonka pehmeä maku vei kielen mennessään. Vastapaistetut, rapeat riisipiirakat ja munavoi, sekä kylmäsavulohi taas saivat tämän ulkosuomalaisen melkein kyynelehtimään. Aamupalan kruunasivat herkulliset kakut ja höyryävän kuumana nautittu kahvi. 

Kuva: Anna-Leena. Runsas aamiainen tarjoiltiin herkkuja notkuvasta aamiaispöydästä.

Aamiaisella on poikkeusajan vuoksi käytössä kattausajat, joka takasi turvallisen aamiaishetken. Aamiaisesta jäi päällimmäisenä mieleen raaka-aineiden laatu -ja tuoreus, sekä monipuolinen valikoima, jossa oli huomioitu hyvin erilaiset ruokavaliot ja kaikenlaiset syöjät. Tätä aamiaista tulen vielä muistelemaan monena aamuna, kun seison keittiössä keittämässä aamupuuroa viidelle.

Perjantaina ilma oli harmaa, ja jäinen tuuli pisteli naamaa, kun kävelimme Esplanadia pitkin kohti kauppatoria. Hyvin pian päädyimme tekemään U-käännöksen ja palaamaan hotellille. Turvassa hotellin lämmössä katselin ulkona puhaltavaa tuulta, ja viimaa uhmaavia ohikulkijoita. Keitimme kupit teetä ja täytin ammeen. Makasin kuumassa kylvyssä give me break-paketista löytynyt kasvonaamio kasvoillani, ja olo oli rennon raukea.

Koronarajoitusten vuoksi ravintolat menivät kiinni jo kello 18:00, mutta meidän onneksemme hotellin yhteydessä toimivasta, viehättävästä italialaisesta Toscanini ravintolasta sai tilattua huonepalvelun kautta illallista kello 20:30 asti. 

Kuva:Anna-Leena. Illallista sai tilattua huoneeseen viehättävästä italialaisesta ravintolasta.

Tilavassa sviitissä oli kaksi muhkeaa nojatuolia ja pieni pöytä, jonka äärellä nautimme Italian herkuista. Kermaisessa kurpitsarisotossa yhdistyi vuohenjuusto, pistaasi ja salvia ja se sai meidät huokailemaan ihastuksesta.Valitsimme taustamusiikiksi puhelimesta italialaista musiikkia ja tuntui kuin olisimme matkustaneet Italiaan illalliselle.  

Kuva:Anna-Leena. Kermainen kurpitsarisotto sai meidät huokailemaan ihastuksesta.

Koska lentoni lähti aikaisin sunnuntaiaamuna ja aamupala tarjoillaan hotellissa arkisin klo 7.30–10.30 ja viikonloppuisin klo 8.00–11.00, ilmoitin edellisenä iltana vastaanottovirkailijalle poistuvani hotellista ennen aamiaista. Ilokseni minua odotti aamulla pieni paperikassi, jossa oli minulle valmistettu take away-aamiainen. 

Kuva: Anna-Leena. Huoneen yksityiskohdat olivat huolella mietittyjä, aina ulko-oveen asti.

Haikeana, mutta levänneenä ja onnellisena suljin huoneemme kukallisen oven aikaisin sunnuntaiaamuna. Suuri kiitos onnistuneesta matkasta kuuluu Klaus K:lle, joka sopi tarkoitukseen kuin nenä päähän: en voisi kuvitella parempia puitteita rentouttavalle viikonlopulle. Aktiivisiin lomiin tottuneena yllätyin itsekin siitä, että viihdyin erinomaisesti myös hotellihuoneessa rentoutuen, tekemättä mitään muuta. 

Kuulimme kuitenkin, että Klaus K:hon on tulossa keväällä aivan erityinen “äitien omaa aikaa viikonloppu”, jossa äidit saavat keskittyä itsensä energisointiin ja pääsevät nauttimaan luovasta tekemisestä ilman keskeytyksiä. Viikonlopun ohjelmaan kuuluu muun muassa taulun maalausta rennossa ympäristössä Sip & Paint workshopissa, sekä rentoa ja voimaannuttavaa liikuntaa. Päivän aktiviteettien jälkeen äidit heittäytyvät hemmoteltavaksi hiustaiturien käsiin, jotka loihtivat illaksi kauniit kampaukset samalla, kun äidit saavat siemailla lasin kuohuvaa. Viikonlopun H-hetki on unet pehmeissä hotellilakanoissa ilman herätyskelloa. Seuraavana päivänä nautinto jatkuu vielä aamupäivän rentoutusharjoituksella. Pitäisiköhän alkaa jo katselemaan lentoja? 

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.