Tällaisia asioita vanhemmat kantavat laukussaan

Tällaisia asioita vanhemmat kantavat laukussaan
Kuva: Christopher Luther

Teksti:Anna-Leena

Kaukana ovat ne ajat, kun olalla keikkui sievä pikkulaukku, johon mahtui hädin tuskin puhelin, kukkaro ja avaimet. Lasten kanssa liikkuessa mukana on kannettava sen verran tavaraa, että käsilaukun sijasta mukana kulkee vähintäänkin rinkka. Mitä ihmettä vanhemmat kantavat laukuissaan?

Vaihtovaatteet

Älä jätä vaihtovaatteita kotiin. Älä tee sitä! Sinä päivänä, kun ajattelet lapsesi olevan jo niin iso, että vahinkoja ei pääse tapahtumaan, hän kaatuu kuralammikkoon, kaataa päälleen pirtelöt ja istuu koirankakkaan. Mukana täytyy tietysti olla lyhyttä ja pitkää, lämmintä ja kevyttä, koska ikinä ei tiedä mitä tulee tapahtumaan. Ai niin, ja alusvaatteita mukaan vähintään kahdet per lapsi! Erittäin suositeltavaa olisi pitää mukana vaihtovaatteita myös vanhemmille.

Kuva: Mike Kilcoyne. Kaukana ovat ne ajat, kun olalla keikkui sievä pikkulaukku.

Kosteuspyyhkeet

Kosteuspyyhkeillä saa pyyhittyä niin sosesuut, kakkapeput, tahmaiset maissinaksusormet kuin myös kuraroiskeet rattaista. Ilman kosteuspyyhkeitä olo on alaston. Täältä lisää vinkkejä kosteuspyyhkeiden käyttöön! 

Välipalat

Vesipullot, myslipatukat, smootiepussit, juotavat jogurtit, maissinaksut, murot, keksit, hedelmät. Pienistä kriiseistä selviää aina välipalalla. Joskus matka mutkistuu, eikä ruokapöytään päästäkään juuri oikeaan aikaan (lapsen sisäinen kello on näissä asioissa hyvin tarkka). Välipala antaa vanhemmille noin 15 ylimääräistä minuuttia selvitä paikasta A paikkaan B.

 Viihdykettä

Pallo, pehmolelu, helistin, piirrustusvälineet, muovailuvaha, hyppynaru, hiekkalelut…kenties Rubikin kuutio? Vanhempien laukusta löytyy aina mielekästä tekemistä kaiken ikäisille lapsille. Kun lapsi hermostuu, mutta hänen on pysyttävä paikoillaan vielä hetki, vanhemmat ostavat lisää aikaa vetämällä laukusta ulos mitä mielenkiintoisempia leluja. Myös tabletti on hyvä ja varma vaihtoehto, kun muut viihdykkeet lakkaavat kiinnostamasta. Varoitus: älä unohda laturia. Et halua olla todistamassa sitä hetkeä, kun tabletista loppuu akku juuri silloin, kun “Ryhmä Hau, Ryhmä H….”

Aarteita

Kaksi pompulaa, pariton sukka, rikkinäinen heijastin, pureskeltu vahaliitu, pari nuoleskeltua ksylitolpastillia, legopalikka ja kaukosäädin. Lapset kantavat päivän aikana vanhemmilleen lukemattoman määrän aarteita. Vanhemmat työntävät aarteet ajatuksissaan ensimmäiseen mahdolliseen paikkaan, eli taskuun. Ulkona nolosti pullottavista taskuista tavarat siirretään laukkuun, jonne ne unohtuvat, kunnes yhtenä päivänä päättävät pudota pankkivirkailijan pöydälle, kun etsit laukusta kuulakärkikynää, jolla allekirjoittaa tärkeän paperin. “Maistuisko ksylitolpastilli?”.

Potta/Vaipat

Jokaisessa perheessä tuntuu olevan aina joku, jolla on vaippa tai joka opettelee kuivaksi. Vaippapöksylle on otettava mukaan tarvittavat vaipat + 5 hätävaravaippaa. Kuivaksi harjoittelevan lapsen hätä taas ei katso aikaa eikä paikkaa, mistä syystä laukkuun on hyvä sujauttaa potta, ihan vain varmuuden vuoksi. Tässä tapauksessa on suositeltavaa ottaa mukaan myös yhdet lisävaravaatteet.

Ensiapulaukku

Särkylääke (kahta erilaista), lääkeruisku, laastarit (kolmessa eri koossa), tuubi monitoimirasvaa, harsoside ja kuumemittari. Näillä pärjää hyvin lyhyemmän reissun ajan. Pidemmälle reissulle laukkuun pakataan näiden lisäksi jokaisen lapsen omat lääkkeet, tipat ja vitamiit.

Mitä sinun laukustasi löytyy?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.