Näitä asioita en tekisi, vaikka vähän maksettaisiinkin! -Mieluummin kärsin synnytyskivuista

Näitä asioita en tekisi, vaikka vähän maksettaisiinkin! -Mieluummin kärsin synnytyskivuista
Pixabay / Pezibear

Teksti: Mami Mixtuura

Kokemus synnyttämisestä on jokaisella äidillä erilainen. Jotkut kuvailevat sen olleen helppo ja voimaannuttava -jopa ilman lääkkeellistä kivun lievitystä. Toiset taas kärvistelevät viimeisillä voimillaan läpi tuskallisten tuntien ja päivien. Synnyttäminen on joka tapauksessa useimmiten rankkaa eikä palkinto tule syliin ilman kipua. Silti, kaikesta tuskasta ja äärimmäisen kipeistä supistusten huipuista huolimatta, menisin mieluummin synnyttämään kuin tekisin tiettyjä asioita.

Pelot ja asiat, joita ei syystä tai toisesta halua tehdä

Jokaisella ihmisellä on omat pelkonsa. Joku pelkää pimeää, joku hämähäkkejä tai vaikka avaria paikkoja. Jotkut pelkäävät synnytystä. Toisinaan pelosta pääsee eroon, kun sen uskaltaa kohdata. Ei tokikaan aina. Jokaisella ihmisellä on myös liuta asioita, joita ei halua tehdä syystä tai toisesta. Osa voi olla epämiellyttäviä tai inhottavia. Eikä sellaisia asioita tule tehtyä kuin äärimmäisen pakon edessä. Itse pelkäsin aiemmin synnytystä, mutta sen kokeneena olen voittanut pelkoni. Kivun vuoksi en pidä sitä kuitenkaan helppona tai kovin mukavana asiana (lukuun ottamatta palkintoa, jonka sen jälkeen saa!). Mutta silti valitsisin mieluummin synnyttämään menemisen, kuin tekisin tiettyjä asioita.

Valitsen mieluummin synnytyksen, kuin teen näitä asioita

1. Syön raa’an kokonaisen sipulin

Eräs tuttavani kertoi minulle, että otti muinoin usein evääksi töihin sipulin ja söi sen sellaisenaan hyvällä ruokahalulla lounaaksi. Ei kiitos -En ikinä voisi kuvitella tekeväni sellaista!

Olisiko tässä lounas sinun makuusi? Kuva: Pixabay / hrohmann

2. Menen avantoon

Avannossa käyminen on monen suomalaisen harrastus ja moni nauttii siitä ja sen tuomasta hyvästä olosta. Mutta ei kiitos -En mene avantoon vapaaehtoisesti! Asian ajatteleminenkin saa jo minut palelemaan.

Menisitkö sinä avantoon? Pixabay / fintuq

3. Menen Linnanmäellä Kingiin

Jokainen Linnanmäen porteista sisään astunut henkilö on nähnyt Kingi-laitteen. Kieltämättä on mukavaa ja jännittävää seurata sitä hetkeä, kun ihmiset odottavat laitteessa lähtölaukaisua. Sen jälkeen ilmoille kantautuu, jos jonkinlaista ääntä, useimmiten kiljuntaa. Vaikka toisaalta…eihän tuo tuossa alla olevalla videolla näytä niin hurjalta kuin paikan päällä. Mutta jälleen: Ei kiitos -enpä usko tuohon laitteeseen vapaaehtoisesti jalallani astuvani.

4. Esittäisin yksinlaulun julkisesti

Moni ihminen rakastaa laulamista. Itse en koe olevani siinä kovinkaan taitava ja minulle riittää mainiosti omat lauluhetkeni suihkussa. En ikinä menisi laulamaan julkisesti yksinlaulua telkkariin tai konserttiin. Toki asiaa helpottava vaihtoehto voisi olla maskin takaa esiintyminen, mutta siltikin: Ei kiitos- valitsen mieluummin synnyttämisen.

Julkiset laulamiset taidan jättää suosiolla muille. Kuva: Pixabay / Heinz_Hofmann_Photography

5. Söisin jotain iljettävää kuten torakoita, koppakuoriaisia tai matoja

Telkkarin viihdeohjelmista on monille tuttua haasteet, joissa pitää laittaa suuhunsa jotain todella iljettävää. Kuten torakoita, koppakuoriaisia tai matoja. Ei kiitos -en laittaisi noita suuhuni (ainakaan elävinä). Minulle riittää kokemus etanoiden (ja vahingossa siinä samalla niiden peräpään tuotoksen) maistelusta -Siinä oli jo tarpeeksi extremeä.

Joko vesi nousee kielelle? Kuva: Pixabay / Like_A_Hartman

6. Hyppäisin Benjihypyn

Joo… Benjihyppy saattaa olla monen unelma. Mutta ei minun. Ihan liian hurjaa! Joten ei kiitos, en menisi vapaaehtoisesti. Enkä, vaikka vähän maksettaisiinkin!

Benjihyppy on monen ihmisen unelma. Kuva: Pixabay / bungeeinternational

7. Söisin tulisen chilin

Pidän sopivan tulisesta ruosta, mutta en liian. Vapaaehtoisesti en söisi kokonaista chiliä kuten Carolina Reaperia tai vastaavaa lajiketta. Minulle riittää se, että jouduin huijauksen kohteeksi ja laitoin tietämättäni suuhuni Bean Boozled -karkkipaketin tulisen herkun -siitäkin kokemuksesta kieleni kärvisteli pitkän aikaa!

Tulisen chilin syönnin jättäisin muille halukkaille. Kuva: Pixabay / pixel2013

8. Nukkuisin yön yksin metsässä taivasalla

Monet rakastavat vaeltelua luonnossa ja metsässä yöpymistä. Myönnän, että metsässä on kiva liikkua, mutta en mielelläni mene metsään yksinäni. Ihan liiaksi olen kuullut tarinoita karhujen kanssa kohtaamisista ja käärmeiden luikertelusta vattupuskien alla. Joten synnyttäisin mieluummin, kuin nukkuisin yksinäni yön metsässä taivasalla.

Ah, yöpyminen yksin metsässä taivasalla… Ihanaa tai sitten ei. Kuva: Pixabay / TheMetalMann

9. Pitäisin käärmettä kaulani ympärillä

Moni ihminen rakastaa matelijoita ja hankkii niitä jopa lemmiksi. Yksi juttu mitä en vapaaehtoisesti tekisi, on (ison) käärmeen sylissä pitäminen ja kietoutuminen kaulan ympäri. Ei kiitos -Jätän nämä hommat minua rohkeammille!

Lähempien tuttavuuksien solmimiset käärmeiden kanssa jättäisin muille innokkaille. Kuva: Pixabay / Victoria_Borodinova

10. Hyppäisin uima-altaaseen hyppytornista

Vesi on monen ihmisen rakastama elementti. Itsekin nautin siitä, että pääsen veteen viilentymään kesäkuumalla. Hyppytornista en kuitenkaan vapaaehtoisesti alas tulisi ja todennäköisesti kokisin lopulta saman kohtalon kuin Mr. Bean alla olevalla videolla.

Mitä asioita sinä et kovin helpolla tekisi? Millainen olisi sinun listasi? Löytyykö monta samaa asiaa?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.