Voiko kaikki lapset saada samaan aikaan paikalle ilman huutamista? -Tätä TikTok-videon keksintöä kehutaan nerokkaaksi!

Voiko kaikki lapset saada samaan aikaan paikalle ilman huutamista? -Tätä TikTok-videon keksintöä kehutaan nerokkaaksi!
Kuva: Pixabay / ivabalk

Teksti: Mami Mixtuura

Monessa perheessä on vaikeuksia saada kaikki lapset kokoon samaan aikaan. Vanhemmat voivat joutua juoksemaan läpi talon huoneesta toiseen tai huutamaan äänensä käheiksi. Eikä siltikään välttämättä lopputulos ole toivotunlainen. Eräs perheenäiti keksi asiaan nerokkaan ratkaisun ja hän on jakanut ideansa muillekin TikTokin välityksellä.

Tiedätkö sen tunteen, kun lapset pitäisi saada koottua saman pöydän ääreen? Vanhempi joutuu huutamaan keuhkonsa käheiksi -eikä siltikään kaikki kuule! Tai vanhempi kirmaa yläkerrassa koputtelemassa huoneesta toiseen, mutta siltikään kaikki lapset eivät ole alakerrassa samaan aikaan. Joku ei vaan kuule läpi kovalla olevan musiikin. Toinen pelaa tietokonepeliä kuulokkeet korvilla. Kolmas on uppoutunut haaveilemaan tulevaisuuttaan niin täysillä, että mikään viesti ei onnistu keskeyttämään unelmointihetkeä. Tässä vaiheessa monen vanhemman hermoja alkaa kiristämään. Etenkin, jos sama ruljanssi toistuu päivästä toiseen.

Millä tavalla lapset voisi saada samaan aikaan paikalle?

  1. Kerro etukäteen jokaiselle lapselle tarkka kellonaika, jolloin on oltava tietyssä paikassa
  2. Merkkaa perheen yhteiseen päiväohjelmaan ajat, jolloin pitää olla paikalla
  3. Lähetä jokaisen puhelimeen viesti, kun pitää tulla paikalle
  4. Huuda keuhkosi käheäksi, kun lasten pitää tulla luoksesi
  • Toimiiko nämä? Ehkä jossain perheessä voi toimia. Riippuu monesta asiasta esimerkiksi asunnon koosta ja lasten luonteista. Kovin huolettomat ja hajamieliset eivät todennäköisesti muista tulla paikalle, vaikka kuinka muistuttelisi.

Erään äidin keksintö

Mirror-sivustolla kerrotaan Laura-äidin nerokkaasta keksinnöstä. Hän saa lapsensa tulemaan yläkerrasta alakertaan ilman, että hänen tarvitsee huutaa heille tai lähteä heitä erikseen hakemaan. Video tästä ideasta leviää suositussa TikTok-palvelussa kulovalkean lailla ja monet vanhemmat ylistävät hänen nerokasta ideaansa. Katso alla olevasta videosta millainen hänen toimiva ideansa on:

Millainen hänen keksintönsä on?

Tarvitset vain lasten lukumäärää vastaavan määrän ovikelloja. Asenna jokaisen lapsen makuuhuoneeseen ovikello. Laita soittonapit esimerkiksi keittiön kaappiin. Painat vain jokaista ovikellon nappia ja lapset ovat hetkessä paikalla ja vielä samaan aikaan! Aika helppoa vai mitä?!

Mitä etua?

-Ei tarvitse huutaa ääntänsä käheäksi

-Ei tarvitse erikseen kiivetä yläkertaan tai vaeltaa läpi talon ovelta ovelle

-Kaikki lapset saapuvat nopeasti alakertaan kellon soidessa

-Lapsi kuulee ovikellon äänen jopa kuulokkeiden läpi

Kuva: Unsplash / Kelvin Lutan

Mikä sai hänet keksimään tämän keinon?

Laura kertoi The Mirrorille, että hän oli keksinyt idean sen vuoksi, koska hänen nuorin lapsensa oli autistinen. Sen vuoksi hän oli erittäin herkkä meluille, eikä äiti halunnut turhaan kiusata lastansa huutamalla useita kertoja päivässä. Hän ajatteli, että täytyy olla joku parempi keino.

Tätä nerokasta videota on katsottu useita satoja tuhansia kertoja ja muut vanhemmat ovat kehuneet keksintöä nerokkaaksi ja he ovat harmitelleet, että eivät ole tienneet tätä aikaisemmin. Eräs vanhempi kertoi ottaneensa keksinnön omaan käyttöön ja painelevansa ovikelloa niin kauan, että lapsi ilmestyy paikalle. Siinä ei yleensä kauaa kestä, koska kukapa jaksaisi kauaa kuunnella ovikellon pirinää.

Onko sinulla hankaluuksia saada lapset kokoon haluttuna hetkenä? Voisiko tämä keksintö auttaa myös sinua?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.