Ihannevanhemmuus: tällainen on täydellinen vanhempi

Ihannevanhemmuus: tällainen on täydellinen vanhempi
Kuva: Allen Taylor

Teksti:Anna-Leena

Täydellinen vanhempi huolehtii itsestään, mutta ennen kaikkea perheestään. Hän urheilee, syö monipuolisesti, nukkuu 10 tuntia yössä, ei hermostu, ei kiroile, kasvattaa positiivisesti ja johdonmukaisesti. Hän ei tarvitse omaa aikaa kodin ulkopuolella, mutta hoitaa ihmissuhteitaan ja tapaa ystäviään säännöllisesti. Täydellinen vanhempi on menestynyt urallaan, mutta hoitaa lapsiaan kotona vähintään kolme vuotta.

Täydellinen vanhempi valmistaa jokaisen aterian itse, alusta loppuun. Ruoka on luomua, orgaanista ja mieluiten itse tuotettua. Aamulla vanhempi herää ennen muuta perhettä leipomaan tuoreet sämpylät. Yhdelle maidottomat, toiselle gluteenittomat ja itselleen hiivattomat. Sämpylöiden leipomisen jälkeen vanhempi kaivaa pakastimesta kesällä pakastetut marjat ja surauttaa niistä koko perheelle raikkaan ja ravitsevan smoothien. 

Täydellinen vanhempi on menestynyt urallaan, mutta hoitaa lapsiaan kotona vähintään kolme vuotta. Täydellisen vanhemman lapset ovat päiväkodissa puolipäiväisinä, etteivät kuormitu liikaa. Täydellisellä vanhemmalla on aina siistit vaatteet, kotona ja toimistolla. Täydellinen vanhempi käy säännöllisesti kampaajalla, kosmetologilla ja hammaslääkärissä.

woman in black and yellow crew neck t-shirt holding blue and white box

Täydellinen vanhempi vie lapsensa harrastuksiin kävellen, että koko perheen liikuntasuositukset täyttyvät. Täydellisen vanhemman on myös ajateltava päästöjä ja siksi autosta on luovuttu jo aikoja sitten. Harrastukseen kävelemiseen menee 2 tuntia suuntaansa, mutta se on sen väärti! Kukaan ei valita siitä, että matka on pitkä, raikkaassa ilmassa on ihanaa ulkoilla koko perheen voimin.

Harrastusten jälkeen täydellinen vanhempi valmistaa perheelleen täydellisen ja ravitsevan päivällisen, jonka kaikki syövät mukisematta. Jääkapin oveen on liimattu ruokaympyrä, josta täydellinen vanhempi ottaa mallia. Täydellinen vanhempi korjaa pöydän heti ruoan jälkeen etteivät likaiset astiat jää pyörimään tiskialtaaseen. Lapset kinastelevat leikkisästi siitä, kuka saa auttaa.

man in long sleeve shirt standing beside girl in pink tank top washing hands
Kuva: CDC. Lapset kinastelevat siitä, kuka saa auttaa.

Täydellinen vanhempi ei koskaan huuda tai korota ääntänsä. Hän neuvottelee ja kasvattaa lapsiansa positiivisesti, mutta johdonmukaisesti. Hän ei lipsu periaatteistaan, mutta on joustava. Tästä syystä lapsista onkin kasvanut varsin kelvollisia kansalaisia. Sellaisia, joita ei näy, kuulu tai haista.

Päivällisen jälkeen koko perhe kokoontuu sohvalle lukemaan kirjoja ja kutittelemaan toisiaan. Nauruterapian jälkeen täydellinen vanhempi kysyy lasten koulupäivästä. Lapset vastaavat innoissaan, mutta odottavat kuitenkin vuoroaan. 

Täydellinen vanhempi ei ole koskaan erossa perheestään, mutta ei kuitenkaan unohda itseään. Tästä syystä täydellinen vanhempi tekee jumppatreenin olohuoneessa sillä välin, kun lapset tekevät kotiläksynsä keskittyneesti, omien työpöytiensä ääressä. 

Täydellinen vanhempi kylvettää lapset ja vastaa “tottakai”, kun lapset kysyvät saako kylpyyn laittaa vielä vähän lisää orgaanista ja biohajoavaa kylpyvaahtoa. Täydellinen vanhempi kampaa lastensa hiukset, eikä koskaan vahingossa revi hiuksia. Saman väriset kylpytakit päällä perhe istuu iltapalapöytään. Iltapalan jälkeen lapset menevät muistuttamatta pesemään hampaansa, antavat suukon ja sipsuttavat sänkyihinsä. Täydellisen äidin ei koskaan tarvitse nukuttaa lapsiaan. He oppivat nukahtamaan itsenäisesti jo synnytysosastolla. 

woman in white bathtub holding clear drinking glass
Kuva: Roberto Nickson. Täydellinen vanhempi hemmottelee itseään vaahtokylvyllä.

Kello 19:00 lapset nukkuvat sikeästi untuvapeittojensa alla. Täydellinen vanhempi hemmottelee itseään vaahtokylvyllä ja kasvonaamiolla. Kylvyn jälkeen täydellinen vanhempi hoitaa parisuhdettaan. Hän keskustelee rakentavasti ja muistaa kuunnella. Kello 21:30 täydellisen vanhemman puhelin muistuttaa häntä nukkumaanmenoajasta. Täytyy mennä ajoissa nukkumaan, että saa levätä ja jaksaa olla ahkera ja energinen seuraavana päivänä. Täydellinen vanhempi ei kuitenkaan kuule puhelimen muistutusta, koska hänhän ei edes tiedä missä puhelin on. Hänellä ei ole tapana vilkuilla puhelinta päivällä lasten ollessa hereillä.

Ennen nukkumaanmenoa hän kuitenkin venyttelee, meditoi ja varmistaa, että seuraavan päivän vaatteet on valmiina odottamassa tuolin päällä silitettyinä.  Täydellinen vanhempi ripustaa aamutakkinsa vaateripustimeen, sujahtaa vasta vaihdettuihin lakanoihin ja antaa puolisolleen intohimoisen, 8 sekuntia kestävän suudelman. Täydelliset vanhemmat kertovat rakastavansa toisiaan, nukahtavat sylikkäin ja nukkuvat heräämättä aamuun asti. 

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *