Nämä Niksi-Pirkan vinkit ovat hulvattomia! -Muistatko sinäkin nämä?

Nämä Niksi-Pirkan vinkit ovat hulvattomia! -Muistatko sinäkin nämä?

Teksti: Mami Mixtuura

Muistatko lapsuudestasi Pirkka-lehden ja sen odotetun palstan, jossa julkaistiin lukijoiden keksimiä nerokkaita ideoita? Se oli aina hieno päivä, kun kyseinen lehti kolahti postilaatikkoon. Perheenjäsenet kilpailivat siitä, kuka ehtii ensimmäisenä lukea uudet elämää helpottavat niksit. Mikä niksi on jäänyt sinulle lähtemättömästi mieleen? Jatka lukemista ja katso onko oma suosikkisi kerrottu tässä tekstissä!

Sukkahousut ovat yllättävän monikäyttöisiä

Monessa julkaistussa niksissä on mukana sukkahousut. Ennen Niksi-Pirkan lukemista ei ollut todellakaan käynyt mielessä miten moneen nämä pieneen tilaan mahtuvat ihmeelliset silkinpehmeät unelmat taipuvat. Niiden avulla pystyy helpottamaan elämää monella tavalla. Kaupasta kannattaa ostaa sukkahousut vaikka pelkästään sen takia, että pääsee kokeilemaan näitä lukijoiden iki-ihania vinkkejä käytännössä.

Muistatko niksin, jossa pohdittiin elokuvateattereissa usein piinaavaa ongelmaa? Mitä voisi tehdä, jos karkkipussi rapisee ikävästi ja pilaa kanssakatsojien elokuvanautinnon? No karkit kannattaa toki ottaa pois rapisevasta pussista ja laittaa ne sukkahousuihin!

Mitäs tehdä, jos salaatti on pesun jälkeen liian märkää? No ottaa tietenkin avuksi sukkahousut ja laittaa salaatti sukkahousujen kärkiosaan ja heilutella ilmassa. Hetkessä ongelma on ratkaistu ja salaatti on syötäväksi sopivaa.

Kuva: Pixabay / pixel2013

Niksejä vielä nykyäänkin

Niksi-Pirkan palstaa on julkaistu vuodesta 1974 lähtien, kerrotaan Ilta-Sanomien artikkelissa. Nykyäänkin ihmiset voivat lähettää omia arkea helpottavia ideoitaan ja julkaistuista Nikseistä maksetaan palkkio.

Vieläkin ihmiset keksivät vinkkejä sukkahousuihin liittyen. Pirkan internet-sivustolta löytyy muun muassa vinkki sukkahousujen käyttämisestä Quinoa-siivilänä. Myös jääkiekkomailat saa kätevästi ripustettua seinälle, kun laittaa ne roikkumaan sukkahousuista. Nykyajan vinkkien seasta on löydettävissä huumoria: eräs vinkkaaja kertoo kasvomaski pysyy paremmin paikallaan, kun päähän laittaa lisäksi sukkahousut.

Listafriikki-, Vauva.fi- ja Kohokohta-sivustolla on kerrottu Niksi-Pirkan parhaimpia vinkkejä. Tähän alle on poimittu muutamia vinkkejä jokaiselta sivuilta.

Hulvattomat Niksit:

1. “Kotona ilman alushousuja oleminen on ihanan vapauttavaa. Kun käyt päivittäin kaupassa tai lyhyellä kävelyllä, riisu heti kotiin tullessasi alushousut ja viikkaa ne takaisin kaappiin. Näin voit käyttää samoja alushousuja myös seuraavana päivänä ja säästät pyykkikuluissa. Hyvä niksi esim. lomautuksen aikana, kun tulee oltua paljon kotona.

2. “Ota roskiksesi mukaan supermarkettiin, niin voit roskista päätellä, mitkä asiat sinulta ovat lopussa.”

3. “Onko sukassasi nolo reikä, eikä uusien ostamiseen ole aikaa? Väritä reiän läpi jalkasi sukan värisellä kynällä

4. “Saat tervetullutta suojaa auringolta ja viilennystä helteeseen, kun kostutat vauvan housuvaipan kylmällä vedellä ja vedät sen pipon tavoin päähäsi.

5. “Kun ostat pakastetaikinan kaupasta ja menet autolla kotiin, istu kotimatkalla sen päälle. Taikina sulaa leivontakuntoon ilman erillistä sulatusta. Voit vielä nopeuttaa sulatusta istuinlämmittimellä. Kesähelteellä toimii viilentäjänäkin.”

6. “Jos etäpalaverissa jonkun osallistujan toiminta häiritsee, voit aina liimana post it -lapun monitoriin ärsyttävän tyypin kuvan päälle.

7. “Kun teette kotona hampurilaisia: käytä kahvin suodatinpussia apuna syömisessä. Lapsillakin pysyy täytteet hampurilaisen sisällä.”

8. Ennen vieraiden kylään tuloa, asettele pöydälle esineitä. Vaivaannuttavia hiljaisia hetkiä ei synny, kun keskustelette näistä esineistä kahvittelun lomassa.

9. “Ympyröi permanenttitussilla tahra vaatteestasi ennen pesua. Pesun jälkeen löydät helposti paikan ja voit tarkistaa lähtikö tahra pesussa.”

10. “Säästät vesikuluissa välttämällä peseytymistä vedessä. Kääri sen sijaan itsesi ilmastointiteippiin. Lika lähtee irti irrottaessasi teippiä.”

11. “Käytettyjen sukkahousujen haara-osasta saat hassuntuoksuisen nenäliinan!

Sukkahousut ovat yllättävän monikäyttöisiä! Kuva: Pixabay / jarmoluk

Mikä on mielestäsi hauskin / toimivin niksi? Mikä niksi on jäänyt lähtemättömästi mieleesi?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.