“Sisarusteni kanssa saan olla oma itseni” -Näissä asioissa sisarukset ovat lyömättömiä

“Sisarusteni kanssa saan olla oma itseni” -Näissä asioissa sisarukset ovat lyömättömiä
Kuva: Janko Ferlič

Teksti:Anna-Leena

Sisarus on henkilö, joka tuntee sinut niin hyvin, että tietää pelkästä katseesta, kun tarvitset halauksen.  He ovat ainoita ihmisiä, jotka ovat jakaneet kanssasi vuodet, jotka ovat muovanneet sinusta sinut. Sisaruksen kanssa vain puolikas lause riittää- ja joskus ei tarvita sitäkään.

Sisarusten kanssa olo on vapautunut, sillä tiedät, että sinun ei tarvitse esittää mitään. Voit rauhassa olla tylsää seuraa tai sanoa suoraan, että sinulla on huono päivä, koska voit luottaa siihen, että he eivät kaikkoa viereltäsi. Ruuhkavuosien lukijat vastasivat Facebookissa kysymykseen siitä, mikä on parasta sisaruksissa.

Sisarukset tuntevat sinut parhaiten

Sisarukset ovat ainoita ihmisiä maailmassa, joille sinun ei tarvitse selittää kaikkea alusta asti. He tietävät, miksi sinusta on tullut juuri tuollainen, kuin olet.

girl in blue and black crew neck t-shirt sitting beside white polar bear plush toy
Kuva: Nathan Dumlao

“Ne ymmärtää miksi musta on tullut tällänen, kun olen. ”

“Parasta sisaruksissa on, että joku ymmärtää selittämättä vanhempien outoudet”

“Sisaruksille voi puhuu mitä vaan tai miten tahansa, hän ei myöskään tuomitse ja heihin voi luottaa.” 

“Että aina saa olla oma itsensä ja puhua ääneen ne kaikki typerimmätkin jutut.”

2 women in blue and gray sweaters
Kuva: Juliane Liebermann

“Yhteinen lapsuus ja jaetut kokemukset eli joku joka ymmärtää, miksi minusta on tullut se mitä nyt olen. Ystävä, jonka kanssa jakaa ilot ja surut, tuki ja turva.”

Hauskimmat sisäpiirivitsit

Sisarusten kanssa jaetuista kokemuksista syntyvät myös parhaat sisäpiirijutut, joita kukaan muu ei ymmärrä.

“Yhteiset sisäpiirin jutut, joiden hauskuutta muut ei ymmärrä. Hänelle voi olla myös heikko… kiitos.”

Sisarukset eivät myöskään pienestä säikähdä:

“Parasta ehkä se, että koska meissä sisaruksissa on samat tekotarpeet, niin meillä on samanlainen huumorintaju ja etenkin isosiskon kanssa voidaan jutella ihan mistä vain ja mikään mitä toinen sanoo, ei meitä säikäytä. Siskolle voi aina soittaa oli sitten itkun tai naurun aihe kyseessä.”

“Saa kertoo, hurjimmat jutut.. vielä vanhanakin.”

Lahja, joka kulkee mukana läpi elämän

Sisarukset ovat lahja, joka kulkee parhaimmassa tapauksessa matkassa koko elämän. Lapsena sisaruksista on seuraa ja leikkikaveria. Aikuisena suhde syvenee, ja sisaruksista kasvaa parhaimpia kuuntelijoita ja uskottuja: varsinaisia sydänystäviä.

two persons staring at each other
Kuva: Eye for Ebony

“Mitä enemmän ikää kaikilla neljällä sitä läheisempiä ollaan”

“On tuttua ja turvallista seuraa nyt vanhana. Nuorena hauskaa sisarusten ja lasten kanssa. Lapset lomailivat serkkujensa luona, ja pitävät edelleen yhteyttä.”

“Aina on joku jolle kertoa mitä vain ja jotka ovat aina tukena oli asia mikä hyvänsä. Pienempänä oli aina joku jonka kanssa touhuta ja tapella.”

“Olen meidän sisaruksista nuorin ja pienenä/nuorena minä en sisaruksista seuraa oikein saanut kun ikäeroa on ihan reilusti(9, 11,13 vuotta) ja itse päätin, että jos joskus lapsia saan, niin toivottavasti pienillä ikäeroilla. Mutta nyt aikuisena olen huomannut, että miten ihania ne isoveljet ja sisko oikeasti ovat.”

Mikä sinun sisaruksissasi on parasta?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.