Loppuivatko ideat keittiössä? Nämä 7 reseptiä valmistuvat nopeasti ja maistuvat koko perheelle

Loppuivatko ideat keittiössä? Nämä 7 reseptiä valmistuvat nopeasti ja maistuvat koko perheelle
Kuva: Jimmy Dean

Teksti: Anna-Leena

Kyllästyttääkö samojen ruokien syöminen? Tuntuuko, että olet jatkuvasti keittiössä? Nämä 7 ateriaa valmistuvat nopeasti, maistuvat koko perheelle ja ovat helppoja muokata allergioiden ja perheen makumieltymysten mukaan.

Maanantai: Mausteiset lihapullat ja couscous

meat balls on oval white plate
Kuva: Emiliano Vittoriosi. Mausteiset lihapullat valmistuvat hetkessä ja maistuvat koko perheelle.

Nämä mausteiset lihapullat valmistuvat hetkessä ja maistuvat koko perheelle. 

Tarvitset:

500g jauhelihaa (noin 15 pientä lihapullaa)

Ras El Hanout-mausteseosta

1 kananmuna

Tuoretta persiljaa 

Couscousia

Sekoita kulhossa jauheliha ja mausteet. Lisää kananmuna. Pyörittele pieniksi pulliksi ja paista pannulla oliiviöljyssä. Valmista couscous paketin ohjeen mukaan, mutta lisää kiehuvaan veteen ruokalusikallinen ras al hanout-mausteseosta. Valmista couscousia kerralla kaksinkertainen määrä. Sillä välin, kun couscous tekeytyy, kerkeät hyvin paistaa lihapullat. Laita puolet valmiista couscousista syrjään keskiviikon salaattia varten. Näiden mausteisten lihapullien kanssa maistuu raikas salaatti ja tuore leipä.

Tiistai: Ruokaisa riisisalaatti

Tarvitset:

Pitkäjyväistä riisiä

Keltaista ja punaista paprikaa

Tomaattia

Avokadoa

Maissia

Tonnikalaa

Halutessasi kinkkua tai keitettyä kananmunaa

Suolaa ja oliiviöljyä

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Salaattiin sopii parhaiten pitkäjyväinen riisi, koska se pysyy parhaiten irtonaisena. Keitä riisiä tuplasti ruokailijoiden määrään nähden, että siitä riittää myös torstain kasviswokkiin. Sillä välin, kun riisi valmistuu, silppua kulhoon punainen ja keltainen paprika, tomaatti ja avokado. Lisää kulhoon maissi ja tonnikala. Voit halutessasi lisätä salaattiin myös keitettyä kananmunaa tai pieneksi silputtua kinkkua, jotka lisäävät salaatin ruokaisuutta. Huuhtele riisi ja ota puolet talteen torstain wokkia varten. Sekoita loput riisistä kulhossa olevien ainesten kanssa. Lisää ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä ja tarjoile haluamasi kastikkeen kanssa. 

Keskiviikko: Paneeratut kanapalat ja couscous-salaatti

Tarvitset:

3 kanan rintaleikettä

Suolaa

Korppujauhoja

2-3 kananmunaa

1/2 sitruunan mehu

Suolaa

Öljyä paistamiseen

Leikkaa kanan rintapalat sormen paksuisiksi tikuiksi. Ripottele kanapalojen päälle suolaa ja kostuta sitruunamehulla. Kaada korppujauhot syvälle lautaselle ja riko kananmunat toiselle. Riko munien rakenne haarukalla. Pyörittele kanapalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä kunnes kanapalat saavat kullanruskean värin. 

person dipping fried cuisine on dip
Kuva: Léo Roza. Paneerattu kana on helppo ja maistuva sormiruoka,

Valmista couscoussalaatti lisäämällä maanantaina tehtyyn couscousiin haluamiasi lisukkeita, kuten kurkkua, mansikkaa, fetajuustoa, rucolaa, cashew-pähkinöitä ja paprikaa. Salaatinkastikkeena toimii hyvin sitruunamehu ja oliiviöljy tai jogurttipohjainen tzatziki.  

Kanapalojen dippausta varten voit sekoittaa kastikkeen hunajasta ja dijon-sinapista.

Torstai: Kalakeitto ja tuore leipä

Tarvitset:

1 Sipuli

1 Valkosipulin kynsi

3 porkkanaa

4 perunaa

240 g Lohisuikaleita

100 g pakastekatkarapuja

Tomaattimurskaa

Ruokakermaa

Suolaa ja mustapippuria

Tuoretta tilliä

Silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa perunat ja porkkanat kuutioiksi. Laita ison kattilan pohjalle loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Paista sipulia hetki kuumassa öljyssä ja lisää peruna, porkkana ja valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää kattilaan 1,5 litraa vettä. Lisää kattilaan ripaus suolaa ja mustapippuria ja laakerinlehti. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan noin desin verran tomaattikastiketta. Kun perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä (kokeile haarukalla pistämällä), lisää lohisuikaleet, katkaravut  ja loraus ruokakermaa. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku. Koristele tuoreella tillillä ja tarjoile rapeakuorisen leivän kanssa. 

Perjantai: Kasviswokki

Tarvitset:

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 purjo (vain valkoinen osa)

1 Kesäkurpitsa

Pala tuoretta inkivääriä

1 valkosipulin kynsi

Loraus soijakastiketta

Kourallinen cashew-pähkinöitä

Leikkaa paprika, purjo ja kesäkurpitsa suikaleiksi. Silppua tuore inkivääri ja valkosipuli.  Leikkaa porkkanasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä. Laita pannulle oliivi- tai kookosöljyä. Kuullota pannulla ensin valkosipulia ja inkivääriä ja lisää hetken päästä joukkoon muut kasvikset. Kääntele kasviksia kuumalla pannulla. Lisää soijakastiketta ja cashew-pähkinöitä (jos perheessä on alle 5-vuotiaita, pähkinät voi tarjoilla erikseen). Sekoita joukkoon tiistaina keitetty riisi ja sekoita. 

Lauantai: Pikapizzat

Pizza on helppo ruoka, koska sitä voi mainiosti muokata omien mieltymysten mukaan. Usein pizza on kuitenkin helpompi ostaa valmiina, sillä taikinan kohottamiseen menee aikaa. Tällä pizzareseptillä teet maistuvan pizzapohjan, joka valmistuu hetkessä eikä kaipaa kohotusta!

pizza on brown wooden table
Kuva: Saahil Khatkhate. Pikapizza ei tarvitse kohotusta ja maistuu taivaallisen hyvältä.

Tarvitset:

1 pullo olutta (tai alkoholitonta olutta)

Oliiviöljyä

Vettä

Jauhoja

Suolaa

Kaada isoon lasiin saman verran olutta, oliiviöljyä ja vettä. Lisää nesteiden joukkoon ripaus suolaa ja valitsemiasi jauhoja sen verran, että saat vaivattua taikinasta kiinteän pallon. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan, kaulitse taikina ja lisää haluamasi täytteet.

Sunnuntai: Tomaatti-mozzarellapasta

Tarvitset:

500 g kirsikkatomaatteja

1 pallon mozzarellaa

1 valkosipulin kynsi

Spaghettia

Loraus oliiviöljyä

Suolaa ja mustapippuria

Parmesan-raastetta

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai neljäsosiin, jos perheessä on pieniä sormiruokailijoita. Laita pilkotut tomaatit suureen kulhoon. Lisää kulhoon paloiteltu mozzarella, murskattu valkosipulinkynsi, loraus oliiviöljyä ja ripaus sormisuolaa -ja mustapippuria. Keitä spaghetti paketin ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen runsaasti suolaa. Kun spaghetti on valmista, ota keitinvettä talteen noin 1 dl verran ja lisää se muiden ainesten kanssa kulhoon. Kaada kiehuvan kuuma spaghetti ainesten päälle ja sekoita huolella. Tarjoile parmesan raasteen kanssa. Tarjoile heti.

Mikä on teidän perheenne suosikki arkiruoka?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.