Parhaat herkut lasten syntymäpäiville kautta aikojen! 

Parhaat herkut lasten syntymäpäiville kautta aikojen! 
Kuva: Katie Rosario

Teksti: Katri

Näin vallitsevan tilanteen takia on lottovoitto, jos saadaan sukulaiset kasaan juhlimaan synttärisankaria, kaverisynttäreistä puhumattakaan. Ja silloin jos syntymäpäivät toteutuvat itsestäni on aivan ihanaa panostaa tarjoiluun. Tiedän että helpommalla pääsisin, jos menisin moikkaamaan pakastealtaan tarjontaan mutta leivonta on ollut aina lähellä sydäntäni ja jos siihen on mahdollisuus tarttua niin sittenhän leivotaan! 

Minusta on myös ihana kestittää pientä väkevä sekä aikuisiakin, joten halusin listata meidän juhlien parhaimmat tarjottavat, jotka luonnistuvat kömpelöltäkin leipurilta melkeinpä kädenkäänteessä! 

 1. Nakkipiilot. Ei nakkipiilojen voittanutta. Kirjaimellisesti nakki, jonka ympärille laitetaan siivu lehtitaikinaa ja uuniin. Thats it! 
 1. Dipattavat kasvikset, varsinkin kurkku ja porkkana. Vallitsevan tilanteen takia dipattavat ja dipin voi laittaa esimerkiksi jokaiselle omaan mukiin. 
 1. Hedelmäsalaatti (Huikea efekti syntyy, kun leikkaa vesimelonista hain hampaat ja kovertaa hedelmälihan pois ja laittaa hedelmäsalaatin sinne!) 
 1. Kinkkupiirakka. Ei niinkään meidän lasten suosikki mutta aikuisille uppoaa kuin mummo lumeen. Tässä yksi monista hyvistä resepteistä: Pellillinen kinkkupiirakkaa | Maku (meillakotona.fi) 
 1. Mehevä suklaakakku tai muffinit. Olen huomannut, että meidän lähipiirimme nirsoimmatkin lapset santsaavat aina suklaakakkua viipaleen, jos toisenkin. Samasta kakkuohjeesta luonnistuu myös muffinit. Ja tärkeintä unohtamatta, koristelu. Meillä on ollut kakkuja joka lähtöön, aina sankarin toiveiden mukaan. Koristelusta ei tarvitse ottaa liikaa stressiä vaan tärkeintä että kakusta tulee hyvä mieli! Itse leivoin suklaakakun aina tällä ohjeella: Täydellinen Suklaakakku | Annin Uunissa  
 1. Vappu tai ei, niin meillä on aina tarjolla juhlissa rahkamunkkeja! Menevät kuin kuumille kiville aikuisille sekä pienemmällekin väelle. Kaiken kukkuraksi ovat älyttömän helppo valmistaa. Tässä yksi resepti näihin herkkuihin: Rahkamunkit | Makeat leivonnaiset | Reseptit – K-Ruoka 
 1. Riisipiirakat ja munavoi. Suolainen purtava, joka ei mene muodista koskaan pois! 
 1. Pienet wrapit. Mukavia pieniä suupaloja ja uppoaa varsinkin aikuiselle väelle. Kana, lohi, katkarapu, makuja on vaikka kuinka paljon mistä valita. 
 1. Voileipäkakku. Aina yhtä juhlava, kaunis ja herkullinen! Uutena suosikkina lämmin texmex-voileipä kakku on itseni mieleen! Lämmin Texmex-Voileipäkakku | Annin Uunissa 
 1. Cocktailtikut kera viinirypäleiden, juustojen, nakkien ja lihapullien. 
 1. Karkit, suolatikut, sipisit ja sun muut herkuthan aina maistuvat juhlaväelle. 

Olen myös huomannut, että melkeinpä reseptin kuin reseptin voi muuttaa gluteenittomaksi aika helposti, yleensä vain jauhoja vaihtamalla gluteenittomiin jauhoihin sekä leivinjauheen psylliumiin. Tämä on ollut helpottava huomata omassa leivonnassani koska lähipiirissäni on muutama gluteenitonta ruokavalioita noudattava henkilö.  

Itselleni leivonta on terapiaa, varsinkin jos sen saa tehdä ihan yksin ilman monia pieniä pikku apukäsiä, heh! 

Tykkäätkö leipoa juhliin vai onko leipominen kirjaimellisesti sinulle pakkopullaa?


Ruuhkavuodet suosittelee

Katri

Olen neljän vilkkaan hulivilin kotiäiti Mikkelistä. Elämme hektistä pikkulapsiarkea. Meillä riidellään, mökötetään, sovitaan, halataan sekä pussataan ja huumori kukkii perheessämme varsinkin puolisoni toimesta. Olen luonnonlapsi mutta rakkaus punaista huulipunaa kohtaan ei häviä. Haaveilen omasta ajasta, paremmista yöunista ja mielenterveyteni järkkyy liiasta sekasorrosta. Olen ikuinen vauvakuumeilija. Vihaan ruuanlaittoa mutta rakastan leipoa! Iloiseksi minut saa jonkun toisen valmistama ruoka, hyvät löydöt kirpparilta sekä juoksulenkki raikkaassa ulkoilmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.