Aikuisten yleisimmät salaiset paheet -Näitä tehdään mieluiten silloin, kun muut eivät näe!

Aikuisten yleisimmät salaiset paheet -Näitä tehdään mieluiten silloin, kun muut eivät näe!
Kuva: Unsplash / Ben White

Teksti: Mami Mixtuura

Aikuisilla on monenlaisia paheita, joita tehdään mieluiten salassa tai niistä ei välttämättä kerrota koko totuutta muille. Tästä tekstistä löydät Ruuhkavuosien, Ilta-Sanomien ja Vauva.fi-palstan lukijoiden paheita. Yleisimmät paheet liittyvät ruokaan, mutta myös muunlaisia asioita löytyy.

Millaisia salaisia juttuja ihmisillä on, joiden tekeminen jopa hävettää silloin, kun muut ovat näkemässä? Esimerkiksi joku saattaa juoda suoraan maito- tai mehupurkista, kun muita ei ole näkemässä. Mutta tulisiko tätä tehtyä silloin, kun puoliso tai lapset ovat näköetäisyydellä? Joku saattaa kaivaa salaa suklaalevyn esiin heti, kun muut perheenjäsenet ovat nukahtaneet. Ehkä se suklainen herkku on myös ostettu salaa kaupasta ja piilotettu päiväksi mahdollisimman hyvin. Sitten illalla, kun vihdoinkin koittaa odotettu hiljainen rentoutumishetki, avautuu rapiseva kääre.

On erilaisia paheita ja osa voi olla haitallisia

Monet paheet eivät maailmaa kaada, jos ne paljastuvat. On myös sellaisia asioita, joista voi tulla isompi kriisi, jos niistä jää kiinni. Esimerkiksi, jos tapana on käyttää shoppailuun tai uhkapeleihin kaikki perheen varat eikä sitä halua kertoa puolisolle. Sitten vaan yhdessä ihmetellään, että miksi ei ole yhtään rahaa jäljellä. Myös, jos on tapana salaa kaivaa Alkon tuotteita esiin joka ilta, voi se jossain vaiheessa muodostua ongelmaksi. Moneen salassa tehtävään asiaan voi muodostua riippuvuus. Joten on hyvä huomata, että osa paheista on sellaisia, jotka voivat olla haitallisia, jos niistä muodostuu säännöllinen tapa. Toiset paheet ovat taas sellaisia, joiden tekeminen tai tekemättä jättäminen ei aiheuta sen kummempaa -Mitään ei tapahdu, vaikka illalla jäisikin suoraan mehupurkista juominen väliin.

Ruuhkavuosien lukijoiden paheita

Ruuhkavuosien lukijoita kyseltiin Facebook-sivustolla heidän salaisia paheitaan. Sellaisia asioita, joita he eivät tee muiden nähden. Kovinkaan salaisia paljastuksia emme tällä kyselyllä saaneet, koska eihän niitä pahimpia salaisuuksia suinkaan haluta kaikille paljastaa. Saaduista vastauksista on nähtävissä, että suurin osa paheista liittyy ruokaan. Erikoista on se, että kovin ruokalajit vaihtelevat kovasti makeista suolaisiin. Suklaiset herkut ja kolajuomat mainittiin useimmiten. Kahvin kertoi moni lukija paheekseen. Muita mainittuja makeita ovat keksit, pullat, jäätelö, irtokarkit, Suolaisista herkuista mainittiin muun muassa sipsit, habanerosipsit, kebab, suolakurkut, oliivit, pepperonit ja ruisleipä.

“Yömässääminen. Muulloin ei karkit maistu.”

“En tiiä onko se kovin salainen mutta suklaa maistuu liian hyvin. Ja sitä paitsi, äidit saa syödä sohvalla, ne ei sotke niinku lapset.”

Äidit saavat syödä sohvalla, koska he eivät sotke! Kuva: Unsplash / No Revisions

Ilta-Sanomien lukijoiden paheita

Ilta-Sanomien lukijoilta on kysytty heidän paheistaan. Kyselystä nousi esiin kolme yleisintä pahetta: suklaa ja makeiset, kahvi sekä jäätelö. Eli kolmen kärki on samansuuntainen kuin Ruuhkavuosien lukijoillakin. Neljännelle sijalle nousee alkoholi. Ilta-Sanomien kirjoituksessa kerrotaan, että yleensä paheista ei kerrota puolisolle tai vanhemmille. Tämä tarkoittaa sitä, että aikuistuneet lapset salailevat tiettyjä paheitaan omilta vanhemmiltaan. Osa vastaajista halusi salata paheitaan jopa lääkäriltä. Kyselyn tuloksista selviää, että ikä vaikuttaa osaltaan siihen, millaisia paheita henkilöllä on. Esimerkiksi alle 30-vuotiaat juovat paljon virvoitus- ja energiajuomia ja yli 60-vuotiailla jäätelö on yleisempi pahe kuin nuoremmilla henkilöillä.

Jäätelö on monen pahe. Kuva: Unsplash / Lama Roscu

Vauva.fi-palstan lukijoiden paheita

Myös Vauva.fi-palstalla on innokkaasti paljastettu omia salaisia paheita. Vastauksia on laidasta laitaan, mutta syömiseen liittyvät paheet ovat yleisiä. Tässä muutama keskustelupalstalla mainittu salainen pahe.

“Syön kaiken ruoan sängyssä ja katson samalla jotakin sarjaa. Jos tulee vieraita, menen pöytään syömään ja se tuntuu todella oudolta.”

“Minä korkkareissa, hameessa ja kiharretuissa hiuksissani viipottava tyttömäinen nuorinainen pelaan salaa illan hämärässä codia ja battlefieldia… Kenellekään en kehtaa tunnustaa.

“Shoppailu. Kukaan ei tiedä paljonko tuhlaan viikossa vaatteisiin ja laukkuihin, ei edes mieheni. Viime viikolla meni vahingossa yli tonni kahteen pariib kenkiä ja väitin miehelleni ostaneeni ne alennuksesta parilla sataa. 😀

Ylenmääräinen shoppailu voi olla joidenkin pahe. Kuva: Pixabay / webandi

Jäikö jokin salainen pahe mainitsematta? Mitä sinä teet, kun muut eivät ole näkemässä?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *