Kun löydät keinon rentoutua, jaksat arjessa paremmin

Kun löydät keinon rentoutua, jaksat arjessa paremmin

Kaupallinen yhteistyö: Peurunka

Elämämme on täynnä velvollisuuksia. Monesti asetamme muiden ihmisten tarpeet omien tarpeidemme edelle. Täytyy kuitenkin muistaa, että elämäntilanteesta riippumatta jokainen meistä tarvitsee toisinaan hetken hengähdystauon arjesta.

Nipistämme yöunista, jotta ehtisimme illalla viettää hetken omaa aikaa. Oma ruoka jäähtyy usein lautasella sillä välin, kun kuorimme lapselle perunaa tai syötämme häntä. Suihkussa käynti on välillä aikamoista kellon kanssa juoksemista. Usein sikeästi nukkunut vauva herää juuri silloin, kun vanhempi on saanut shampoon vaahdotettua hiuksiinsa. Kauppajonossa hikeä alkaa pukata, kun kuopus ilmoittaa pontevasti ‘”kakkahätä”! Elämämme on varsin aikataulutettua ja kiireistä.

Arjen kiireessä emme välttämättä huomaa kuunnella itseämme. Saatamme kuvitella olevamme superihmisiä, jotka pystyvät mihin tahansa ja joilla riittää energiaa rajattomasti suorittamiseen. Kuvittelemme, että kolmen tunnin katkonaisten yöunien jälkeen kuntosalilla käynti on sitä kuuluisaa omaa aikaa ja rentouttaa, vaikka käytännössä olemme treenin jälkeen entistä väsyneempiä. Myöskään parisuhdepäivä ravintolassa kerran vuodessa ei välttämättä ole paras keino rentoutua. Sitä saattaa huomata, että ainoa puheenaihe puolison kanssa on se, muistiko kotona lasta hoitaville isovanhemmille kertoa, että lapselle ei saa antaa herneitä.

Keinoja rentoutumiseen ja irtiottoon on varmasti niin monta kuin on ihmisiäkin. Se, mikä rentouttaa yhtä, ei välttämättä rentouta toista. Jokaisen olisi hyvä pysähtyä välillä miettimään ja kysyä itseltään, mitä minä tarvitsen ja mikä minua rentouttaa ja rauhoittaa. Vastaus voi löytyä hyvinkin läheltä.

Isot elämänmuutokset vaativat usein aikaa. Yksi nopeampi keino ladata akkuja on maiseman vaihdos. Vaikka toisinaan pelkkä menolippu ilman paluupäivää ja matkaseuralaisia houkuttelisi eniten, pitää kuitenkin muistaa elämän realiteetit. Jotta rentoutumiseen löytäisi keinoja myös arjessa, pitää asioita usein katsoa aluksi vähän kauempaa. Yhden näkökulman ja vastauksen tähän tarjoaa Kylpylähotelli Peurunka, josta löytyy ihan jokaiselle jotakin.

Rentoutuminen voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että saa herätä puhtaista lakanoista ja syödä valmiissa pöydässä. Tämä on mahdollista toteuttaa juuri Peurungassa. Siellä ei tarvitse välittää tiskeistä tai pyykeistä, eikä valmistaa itse ruokaa, jos ei halua. Peurungassa lomaileva voi majoittua hotellihuoneessa, huoneistossa tai lomamökissä. Osassa huoneistoista ja mökeistä on mahdollista tehdä itse ruokaa, onhan sekin toisille keino rentoutua. Mikäli haluaa valmiiseen pöytään, Peurungan ravintolat tulevat apuun.

Jonkun toisen laittama ruoka kauniisti tarjoiltuna piristää taatusti.

Vesi on elementtinä hyvinkin monipuolinen juuri rentoutumisen kannalta. Peurungan kylpyläosastolla pääsee kokemaan veden rentouttavan kosketuksen ja tropiikin lämmön. Kylpyläosaston ilman ja veden lämpötilat huitelevat 30 asteen paremmalla puolella. Jos tämä lämpö ei riitä, lisää lämpöä voi käydä hakemassa Peurungan lukuisista saunoista, joissa lämmin löyly karkottaa mieltä ahdistavat möröt ja murheet. Saunassa voi vain olla ja antaa mielen tyhjentyä. Toki liika haaveilu saattaa kostautua, sillä etenkin lapset saattavat innostua Peurungan hurjista vesiliukumäistä, joista pisin on 130 metriä pitkä. Ehkäpä aikuinenkin rentouttavan saunahetken jälkeen uskaltautuu kokeilemaan vesiliukua tai viilentävää allasta.

Kylpylässä voi rentoutua lämpimissä vesissä ja hikoilla huolet pois saunan löylyissä.

Luonnosta, etenkin suomalaisesta luonnosta, on viime vuosien aikana tullut yhä useammalle tärkeä paikka kerätä voimia. Luonnossa liikkuessaan moni huomaa taas pitkästä aikaa luonnon kauneuden: kevään ensimmäiset kullankeltaiset leskenlehdet, puiden vihreät lehdet ja sinisen taivaan, syksyn ruskan väriloiston ja hohtavat, valkoiset hanget. Peurunka sijaitsee Laukaassa, Keski-Suomessa, Peurunkajärven rannalla. Alueen upeissa maastoissa voi liikkua monella tyylillä kaikkina vuodenaikoina. Peurungasta voi vuokrata fatbikejapotkulautoja ja talvella lumikenkiäpulkkia ja suksia. Järvellä voi liikkua Peurungasta vuokratulla kanootilla tai soutuveneellä tai kokeilla sup-lautailua. Mikäli Peurungan maastot käyvät liian tutuiksi, alueelta löytyy paljon muitakin käyntikohteita. Puolen tunnin ajomatkan päässä Peurungasta sijaitsee myös Etelä-Konneveden kansallispuisto. Mikäli suuntaa pidemmälle retkelle, voi Peurungan Bistro Nemosta napata mukaansa eväsrepun.

Peurungan upeissa maisemissa arjen kiireet unohtuvat.

Monesti erilaisten uusien lajien kokeileminen yhdessä toisten kanssa rentouttaa ja virkistää. Peurungan monipuolisesta aktiviteettitarjonnasta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Perinteisten ryhmäliikuntatuntien lisäksi voi kokeilla esimerkiksi sulkapallon tai pingiksen pelaamista tai varata keilaradan. Peurungan ympäristöstä löytyy myös frisbeegolfrata. Frisbeegolfkiekkoja ja väyläkartan voi lainata Bistro Nemosta. Peurungan alueelle on sijoitettu 32 kiintorastia, joten myös suunnistusta on mahdollista kokeilla.

Hieronta ja kosmetologihoidot tarjoavat väsyneelle keholle hieman luksusta ja hemmottelua. Jos puoliso on kyllästynyt hieromaan kumppaninsa kipeitä hartioita, eikä omatekoinen kasvohoito tuota tulosta, voi olla viisainta kääntyä ammattilaisen puoleen. Peurungan Day Spa Nautiluksesta voi varata itselleen rentouttavan hoidon.

Jotta lomailu myös lasten kanssa olisi rentouttavaa ja helppoa, on tärkeää, että lapset on huomioitu lomakohteessa. Peurungassa myös lasten viihtymiseen on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi kylpylän puolelta löytyy lapsille omat altaat ja vesiliukumäki. Ravintoloissa lapsille on varattu omat ruokailuvälineet ja syöttötuolit. Nälkäinen pikkuruokailija voi ruokaa odotellessaan väritellä värityskuvia. Lapsille löytyy myös leikkitiloja sekä sisältä että ulkoa. Hotellin vastaanotosta voi käydä lainaamassa lautapelejä. Isommat lapset saattavat myös innostua kokeilemaan biljardia.   

Kun kaipaat irtiottoa arjesta ja keinoja rentoutumiseen, Peurunka on hyvä valinta. Kun löydät juuri itsellesi sopivan keinon rentoutua, jaksat arjessa paremmin!

Teksti: Nanna

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.