Hauskat synnytysmuistot: avautumista tutkittiin väärästä reiästä, FaceTime-puhelu ponnistusvaiheessa…

Hauskat synnytysmuistot: avautumista tutkittiin väärästä reiästä, FaceTime-puhelu ponnistusvaiheessa…
Kuva: Pixabay / Engin_Akyurt

Teksti: Mami Mixtuura

Se hetki, kun synnyttämisen aika tulee, jää monesti lähtemättömästi mieleen. Toisilla kaikki sujuu hienosti etukäteen tehtyjen suunnitelmien mukaan. Mutta näin ei ole kaikilla. Synnytykseen saattaa liittyä jos jonkinlaista hauskaa tai noloakin juttua, joita on hauska muistella jälkikäteen. Puoliso tai jopa henkilökunnan jäsen saattaa pyörtyä kesken operaation, paikalle saattaa pyyhältää exä yms.

Ruuhkavuosien Instagram -tilillä kysyttiin lukijoilta, tapahtuiko heidän synnytyksen aikana jotain mieleenpainuvaa ja ehkä huvittavaakin. Lukijamme jakoivat innokkaasti kokemuksiaan ja vastauksia tuli todella paljon. Tästä tekstistä löydät lukijoidemme mieliin jääneitä muistoja synnytyksestä.

Vauva syntyi matkalla sairaalaan

Eräs lukija kertoi oman synnytystarinansa, jossa hänellä oli ollut useampi nopea synnytys ja hän stressasi tulevaa synnytystä sen vuoksi, että matka synnytyssairaalaan oli melko pitkä. Synnytys päätettiin käynnistää, mutta siitä huolimatta vauva päätti ponkaista maailmaan käynnistystä edeltävänä yönä. Lopulta vauva syntyi automatkalla sairaalaan vauhdikkaalla tavalla. Tämä synnytyskokemus oli sellainen mitä odottaja oli pelännyt, mutta lopulta se osoittautuikin maailman parhaaksi kokemukseksi.

Toisinaan vauvalla on kiire syntyä ja synnytys tapahtuu autossa. Kuva: Unsplash / Anja

Synnyttäjällä täysi työ keskittyä operaatioon

Synnyttäjällä on täysi työ selvitä isosta urakasta eikä välttämättä aina kaikkea oleellista huomaa. Mistä sitä esimerkiksi voisi synnyttäjä huomata, että maskissa ei vielä ole ilokaasua eikä siksi kipu laannu!

”Pyysin kivunlievitystä. Sain ohjeeksi hengitellä maskin kautta ilokaasua. Hengitin sitä tosissani ja ihmettelin kun ei auta lainkaan. Kätilö sanoi että siinä oli vasta happea!

Puolison tekemiä juttuja

Moni hauska synnytystarina liittyy jollain tavalla puolison tekemisiin tai sanomisiin. On esimerkiksi annettu käteen kasa sairaalavaatteita, jotka tulisi pukea päälle. Mutta välttämättä ei ole yhtään tietoa miten ja minne mystiset vaatekappaleet tulisi pukea. Seurauksena on ollut kummastusta ja huvittavia hetkiä, jos ei ole mennyt ihan oletetusti vaatteiden pukeminen.

Osa puolisoista on havahtunut synnytyksen alkaessa siihen, että heillä ei ole varattuna mitään evästä itselleen. No mikäpäs muu avuksi, kun grillille ostamaan itselle evästä, vaikka ehkä olisi ollut parempi kiireellä mennä jo kohti sairaalaa. No pääasia kai, että tukihenkilöllä on kaikki hyvin ja hän jaksaa läpi tiukan urakan?

Eräs lukija kertoi vaimonsa olleen synnyttämässä vesialtaassa ja hän oli avuliaasti tukenut pitkän ajan kyykkyasennossa puolisoaan altaassa, jotta hänellä olisi hyvä asento synnyttää. Kaikki oli sujunut hienosti ja puoliso oli lopulta noussut altaasta kätilöiden avustamana ja vauva sylissä. Avustamassa ollut puoliso oli tämän jälkeen havahtunut, että oli itse ollut yli tunnin samassa kyykkyasennossa vaimoaan kannattelemassa. Hänen jalkansa tärisivät ja kamppasivat eikä hän päässytkään ketterästi nousemaan hetkeen aikaan ylös. Kätilö oli katsellut kummissaan puolison touhuja ja keskittynyttä hengittelyä, kun puoliso oli kerännyt voimiaan kyykystä ylös pääsemiseen.

Näinkin voi käydä!

”Mies ei uskonut synnytyksen käynnistyneen ja jäi töihin. Lähdin yksin synnärille.”

”Puoliso luuli kuolevansa ja hyperventiloi käytävässä kätilön antamaan paperipussiin.”

”Kumppani pyörtyi. On saanu kuittailuja.”

”Mies piereskeli kuoleman hajuisia pieruja ja pisti mun piikkiin”

”Kun kätilö kertoi että voin alkaa ponnistaa, mieheni oli niin paniikissa että kaivoi puhelimen taskusta ja kertoi soittavansa pikkusiskolleni facetimen ponnistusvaiheesta.”

”Mies oksensi myötätunnosta kun näki minun oksentavan supistuskipujen takia.”

”Mies oksensi myötätunnosta…” Kuva: Unsplash / Kyle Glenn

Synnytyssairaalan henkilökuntaan liittyviä

Toisinaan synnytyksessä on mukana harjoittelijoita ja opiskelijoita, jotka parhaansa mukaan opettelevat kätilön ammatissa toimimista. Aina kaikki ei kuitenkaan suju kuten synnytyskäsikirjoissa. Onhan se ihan inhimillistä, että kanyyli ei heti mene paikalleen tai avautumisen etenemistä tutkitaan vähän väärästä paikasta.

”Kätilöopiskelija kokeili paljonko olen avautunut siitä toisesta reiästä…”

”Harjoittelija ei saanut kanyylia paikoilleen niin palomies mieheni auttoi.”

”Kätilöopiskelija pyörtyi, kun lapsi syntyi niin vauhdilla. Ponnistusvaihe kesti vain 7 min.”

”Sovittu käynnistys ja kätilö tuli myöhässä: ”Anteeksi, että jouduitte odottamaan”

”Lehmätilalta lähtöisin oleva mieheni totesi kätilölle, että istukka on ihan samanlainen kuin lehmällä.”

”Just syntymähetkellä avustava kätilö tulee paikalle. Klunks, miehen exä. ”

”Lääkäri totesi että onpas tylsät sakset”

Onpas tylsät sakset… Kuva: Unsplash / Matt Artz

Onko sinulla hauskoja synnytysmuistoja?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *