Apua, miten noloa! Nämä kiusalliset tilanteet saavat sinut vajoamaan maan alle

Apua, miten noloa! Nämä kiusalliset tilanteet saavat sinut vajoamaan maan alle
Kuva: Baptista Ime James

Teksti: Anna-Leena

Huomasiko joku? Kuulikohan joku? Nämä kuumottavat tilanteet saavat hikikarpalot ilmestymään otsallesi jo pelkästä ajatuksesta.

Bussikortissa ei ole saldoa 

Nouset muina miehinä bussiin, mutta lätkäistessäsi kortin kortinlukijaan se piippaa äänekkäästi. Saldo loppu. Kaivat nolona kukkaron esiin. Bussikuski odottaa, muut matkustajat odottavat ja tuijottavat sinua samalla kun sinä yrität kaivella tärisevin käsin hiluja kasaan maksaaksesi kertalipun. Aivan kamalaa!  

Liukastuminen julkisella paikalla

Ei ole montaa yhtä noloa asiaa kuin se, että vedät kunnon lipat julkisella paikalla. Yllätyksellinen pyllähdys on vielä nolompi, jos kukaan ei tarjoa apua, vaan joudut kasaamaan itsesi kokoon ja linkuttamaan pois paikalta aivan omin voimin.

Lapsi möläyttää jotain noloa

Okei, lapset ovat lapsia ja yleensä lasten huvittavat tokaisut saavat kaikki nauramaan. Joskus lasten viattomat kysymykset tai huomautukset julkisella paikalla saavat kuitenkin poskesi helottamaan. 

Muisti pätkii

Joku pysäyttää sinut kadulla ja tervehtii iloisesti. Tervehdit itsekin, vaikka sinulla ei ole hajuakaan siitä, mistä kyseisen ihmisen tunnet. Yhtäkkiä kesken jutustelun lapsesi kysyy kovaan ääneen: “Kuka tuo on?”. Keskustelukumppanisi tuijottaa sinua odottavasti. Hyvä kysymys, lapseni! Mietin juuri aivan samaa.

Persiljaa hampaissa

Palvelet asiakkaita koko päivän itsevarmasti hymyillen, kunnes kotiin lähtiessäsi huomaat, että etuhampaittesi väliin on jäänyt lounastauolla persiljaa. Miksi kukaan ei sanonut mitään?!

Myöhästyt bussista

Olet kävelemässä bussipysäkille ja näet kaukaa, kuinka bussi kaartaa pysäkille. Kävelet ensin nopeampaa, otat ehkä yhden varovaisen juoksuaskeleen. Kun huomaat, että bussi tekee lähtöään, pinkaiset juoksuun. Juuri kun saavut pysäkille, bussi huristaa pois paikalta. Jäät pysäkille haukkomaan henkeäsi kuin kala kuivalla maalla. Kaikki muut pysäkillä olijat keskittyvät tuijottamaan kenkiään ja teeskentelemään, että eivät juuri nähneet epäonnistumistasi.

yellow and red bus on road during daytime
Kuva: weston m. Juuri kun saavut pysäkille, bussi huristaa pois paikalta.

Tunnusluku unohtuu

Teet supermarketissa koko viikon ostokset ja lataat kaksi kärryllistä ruokaa liukuhihnalle. Kun tulee maksun vuoro, vilautat pankkikorttia ja laite pyytää tunnuslukua – jota et tietenkään sillä hetkellä muista. Jono kasvaa, kainalot hikoilevat ja kädet tärisevät. Yrität keventää tilannetta vitsailemalla siitä, kuinka huonosti lapset nukkuivat edellisenä yönä ja kuinka muistin pätkiminen johtuu varmasti väsymyksestä. Kassaa ei voisi vähempää kiinnostaa.

Ätsuhhhh!

Tunnet, kuinka aivastus kutittaa jossain nenän takana. Painat käsivartesi kasvojesi eteen ja annat aivastuksen tulla. Mutta kappas, aivastuksen voimasta nenästäsi lentää yllätys. Kokeilet taskujasi tajutaksesi, että sinulla ei ole nenäliinaa. Vaihtoehdot ovat a) ottaa mallia taaperosta ja pyyhkiä nenä hihaan tai b) pyyhkiä nenä kädellä ja juosta lähimpään vessaan pesemään kädet (ja toivoa, ettet tapaa matkalla ketään, joka haluaa kätellä sinua).

Kuva: Towfiqu barbhuiya. Aivastuksen voimasta nenästäsi lentää yllätys.

Ilmavaivat julkisessa vessassa

Kuinka tavallisesta asiasta onkaan kyse, mutta voi hirveää miten noloa on päästää julkisessa vessassa ilmoille äänekäs pieru. Vaikka kuinka yrittäisit naamioida rupsahduksen yskimällä kovaan ääneen, vahinko on jo tapahtunut. Vessasta poistuessasi hymyilet kiusaantueena kopin ulkopuolella jonottaville ihmisille ja livahdat pois paikalta häntä koipiesi välissä.

Tuleeko mieleesi muita “nolojatai kiusallisia tilanteita?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.