Askartelu kuuluu pääsiäiseen: katso ohjeet iloisiin pääsiäisaskarteluihin

yellow bird plush toy on brown wood
Kuva: Sebastian Staines

Pääsiäinen on värikäs ja iloinen juhla, jota on hauska juhlistaa koko perheen voimin. Rairuohon istutus, virpomavitsojen koristelu sekä pääsiäisaskartelut pupuineen, tipuineen ja pääsiäismunineen ovat mielekästä puuhaa varsinkin perheen pienimmille. Tästä artikkelista löydät ohjeet pirteisiin ja helppoihin pääsiäisaskarteluihin.

Miltä kuulostaa värikäs pääsiäskranssi, jonka voi ripustaa vaikka lastenhuoneen ovea koristamaan? Entäs hauska pääsiäsmuna-palapeli? Tai taaperoiltakin onnistuva pesusienimaalaus? Seuraavalta videolta löydät 7 hauskaa ja helppoa pääsiäisaskartelua, joita kokeilla lasten kanssa. Videon jälkeen löydät ohjeet kolmeen videolla näkyvään pääsiäisaskarteluun, sekä vinkit onnistuneeseen pääsiäismunien maalaukseen.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Värikäs pääsiäiskranssi (Ohje videolla, minuutti 0:05)

Tarvitset:

 • Pahvia (Vanha pahvilaatikko tai esimerkiksi pizza-laatikko)
 • Värikkäitä ja kuviollisia papereita
 • Sakset
 • Liimaa
 • Koristenauhaa

Tee näin:

Leikkaa pahvista haluamasi kokoinen, pyöreä rengas kranssin pohjaksi. Hahmottele valkoiselle paperille kukkia, pääsiäismunia ja tipuja. Leikkaa hahmottelemasi kuviot ja käytä niitä muottina. Leikkaa värikkäistä tai kuviollisista papereista muotteja apunasi käyttäen pääsiäismunia, kukkia ja tipuja, ja liimaa ne pahvipohjalle. Koristele lopuksi koristenauhalla.

Pääsiäismuna-palapeli (Ohje videolla, minuutti 1:54)

Tämän palapelin valmistamiseen pienemmät lapset tarvitsevat aikuisen apua.

Tarvitset:

 • Kaksi saman kokoista palaa pahvia (Vanha pahvilaatikko tai pizza-laatikko toimivat myös tähän)
 • Tusseja, värikyniä tai sormivärejä
 • Leikkuri
 • Liimaa tai silikonia

Tee näin:

Piirrä pahviin pääsiäismuna (korkeus noin 30 cm). Koristele ja väritä pääsiäismuna mielesi mukaan ja leikkaa se leikkurilla irti pahvista. Hahmottele lyijykynällä pääsiäismunaan noin 1,5 cm paksuiset reunat ja leikkaa sisäosa varovasti pois. Liimaa reunat kiinni toiseen pahvin palaan. Toinen pahvi toimii palapelin taustana. Leikkaa pääsiäismuna eri kokoisiksi palasiksi palapelin tapaan. Pääsiäismuna-palapeli on nyt valmis koottavaksi!

Hauska pesusienimaalaus perheen pienimmille (Ohje videolla, minuutti 5:43)

Sormivärissä kastetulla pesusienellä saa aikaan hauskoja kuvioita, joilla koristella vaikka pääsiäiskortit. Tämä helppo aktiviteetti sopii mainiosti myös perheen pienimmille.

Tarvitset:

 • Pesusieniä
 • Sormivärejä
 • Sakset
 • Korttipohjia

Tee näin:

Leikkaa pesusienestä porkkana, pääsiäismuna ja pääsiäispupu. Kastele pesusientä sormivärissä tai levitä väri pesusieneen pensselillä. Paina korttipohjiin kuvioita sienellä.

Pääsiäismunien maalaus

Tarvitset:

Pääsiäismunien maalaus on ehkä yksi tyypillisimmistä pääsiäisen ajan askarteluista. Vaikka kaupasta voi ostaa askarteluun tarkoitettuja munia, oikeiden kananmunien maalaaminen on paljon hauskempaa! Pienten lasten kanssa askarellessa kannattaa varata ylimääräisiä munia, sillä ohuet kuoret menevät helposti rikki pienten sormien puristuksessa.

 • Kananmunia
 • Neula
 • Vesivärejä
 • Kulho

Pese kananmunat huolellisesti. Tee kananmunan ylä-ja alapuolelle terävällä neulalla varovasti pieni reiät. Aseta kananmuna kulhon yläpuolella ja puhalla reikään voimakkaasti. Kananmunan sisus valuu toisesta reiästä kulhoon.

boy holding blue and green painted egg shells
Kuva: Kelly Sikkema. Munien maalaus on yksi tyypillisimmistä pääsiäisaskarteluista.

Kun kuori on tyhjä, se on valmis maalattavaksi. Maalaamiseen voi käyttää pensseliä, mutta myös pelkkiä sormia käyttämällä kananmunista syntyy upeita taideteoksia. Levitä kananmunan pintaan haluamiasi värejä ja anna lapsen pyöritellä kananmunaa varovasti käsissään. Sormenjäljistä syntyy kuoren pintaan upeita kuvioita. Asettele munat kuivumaan talouspaperin päälle tai munakennoon.

Tykkäätkö sinä askarella lasten kanssa? Aiotko kokeilla jotain näistä?

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.