Kevätpuuhaa lasten kanssa

Kevätpuuhaa lasten kanssa
Kuva: Pixabay

Ruuhkavuosien toimitus kokosi yhteen modernisoituja koko perheen puuhia kevääseen ja tulevaan pääsiäiseen, mitä näistä kokeilette lasten kanssa?

Leikkejä

Lätäkköreivit

Rehellisesti, kuka ei nauttisi hyppiä lätäkössä välittämättä yhtään kuravedestä ja kastumisesta. Lapset voi vuorata päästä varpaisiin kuravaatteisiin ja lähteä porukalla metsästämään lähiön siisteintä lätäkköä. Antakaa pärskyä ja loiskeen lentää vaikkapa musiikin avustuksella.

Vinkki: Tämä on myös aikuisille kokeilun arvoinen leikki!

Kuva: Pixabay
Tipupiilo

Suklaamunien määrä on pääsiäisenä valtava, ja joitakin vanhempia rekallinen suklaata saattaa jopa hirvittää. Perinteisen munajahdin tilalle voi järjestää tipupiilon. Pieniä edullisia keltaisia tipuja on hauska piilottaa kodin pieniin koloihin ja nurkkiin. Tiput voi piilottaa kätevästi myös metsäpoluille ja leikkipuistoihin, joista saa raikkaan ulkoilman lisäksi paljon reippailua.

Vinkki: Tipuja vastaan vanhempi voi annostella palkaksi sopivan määrän suklaamunia tai antaa jonkin muun lasta ilahduttavan palkkion.

Pihalla sinkoilevat pupujussit

Jokainen osallistuja kerää luonnosta itselleen mieluisan asian, kuten kävyn, lehden, kiven tai oksan. Luontokappaleet voi kerätä liinan päälle tai muuhun sopivaan lähtöpaikkaan. Kaikki pupujussit ottavat yhden asian, ja lähtevät loikkien etsimään samanlaista luontokappaletta ympäristöstä. Kun samanlainen kappale löytyy, kosketaan sitä ja pompitaan pian takaisin lähtöpisteelle hakemaan seuraavaa esinettä. Kaikki aikaisemmat luontokappaleet tuodaan nätisti takasin lähtöpisteelle, jotta muut voivat myös loikkia etsimään niitä.

Kyöpelivuoren tasapainoisin noita

Luonto on täynnä paksuja kaatuneita runkoja, joista muuttuu mielikuvituksen avulla nopeasti luudanvarsia. Leikkikentällä luudaksi voi taikoa vaikkapa hiekkalaatikon reunan. Se joka pysyy pisimpään yhdellä jalalla luudan päällä, on saavuttanut kyöpelivuoren taitavimman noidan tai velhon tittelin!

Vinkki: Useissa perheissä tasapainoisimman noidan tittelin saattaisi haluta äiti, mutta annetaan lasten tällä kertaa voittaa.

Askarteluideoita

Oma kori

Jokainen pikkuinen toivoo vähintään salaa omaa pääsiäiskoria, jonne kerätä tipuset ja suklaamunat. Alla video kuinka kartongista voi tehdä ihan oman näköisen korin!

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing
Höyhenmunat

Perinteinen pääsiäismunien maalaus on takuuvarma puuha kaikenikäisille. Munien tuunausta voi viedä myös uudelle levelille höyhenien avulla. Jokaiselle mieluisan väriset höyhenet on helppo liimata askarteluliimalla munaan kiinni vaikkapa pensselillä. Näppäräsormiset voivat käyttää myös liimapuikkoa.

Vinkki: Jos kaikenkirjavat pääsiäisaskartelut aiheuttavat jo migreeniä, voi halutessaan käyttää myös tyylikästä mustaa ja harmaata.

Kuva: pixabay
Pajunkissa-kissat

Taaperoiden vanhemmat ainakin tietävät miten lapset tykkäävät nyppiä pajunkissoista ne pörröiset “kissat” irti ennen kun niitä on ehditty kantaa edes kotiin. Seuraavan luomuksen idea on juuri pörrökissojen irti nyppiminen ja ihan luvan kanssa!

Vinkki: pajunkissoista voi muodostaa myös pupun tai niillä voi päällystää vaikkapa munan. Vain taivas on rajana!

Kuva: pinterest
Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *