Vuoden 2021 suosituimmat etunimet julkaistu! Nämä nimet ovat nyt kaikista suosituimmat

Vuoden 2021 suosituimmat etunimet julkaistu! Nämä nimet ovat nyt kaikista suosituimmat

Teksti:Anna-Leena

Vuoden 2021 suosituimmat etunimet on vihdoin julkaistu! Vuonna 2021 syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet ovat Olivia ja Leo, kertoo Digi-ja väestövirasto tiedotteessaan. Leo annettiin ensimmäiseksi nimeksi 397 pojalle ja Olivian sai ensimmäiseksi nimekseen 312 tyttöä. Digi-ja väestötietorekisteri julkaisee edellisen vuoden suosituimmat etunimet aina huhtikuussa.

Ainon suosio laskenut

Vuoden 2020 suosituin tytön ensimmäinen etunimi, Aino, löytyy vuoden 2021 listalta sijalta 6. Tyttöjen suosituimpien ensimmäisten etunimien top-5 listalta löytyvät nyt Olivia, Lilja, Eevi, Sofia ja Venla. 

baby under purple blanket
Kuva:Jonathan Borba. Olivia ja Leo ovat vuoden 2021 suosituimmat ensimmäiset etunimet.

Poikien suosituimpien nimien joukossa ei ole suuria muutoksia, jos verrataan vuoteen 2020. Poikien Top-5 etunimet vuonna 2021 olivat Leo, Eino, Oliver, Elias ja Väinö. 

Kaikista tytöille annetuista etunimistä viisi suosituinta olivat: 

1.Maria

2. Aurora

3. Sofia

4. Olivia

5. Emilia. 

Poikien viisi suosituinta etunimeä olivat:

1. Olavi

2. Juhani

3. Johannes

4. Oliver

5. Mikael.

Vanhat nimet edelleen suosiossa

Nimistöntutkimuksen dosentti Minna Saarelma-Paukkala Helsingin yliopistosta kertoo tiedotteessa, että vanhojen suomalaisten nimien suosio jatkuu edelleen. Tyttöjen vanhoista suomalaisista nimistä suosittuja ovat esimerkiksi Aino, Emma, Helmi, Kerttu ja Lilja. Poikien vanhoista nimistä suosituimpia ovat Eino, Väinö, Onni, Toivo, sekä Aatos.

selective focus photography of baby holding wooden cube
Kuva: Colin Maynard. Vanhojen nimien suosio jatkuu.

Vanhojen suomalaisten nimien lisäksi myös kansainvälisten nimien suosio jatkuu, Saarelma-Paukkala huomauttaa. Tyttöjen nimistä esimerkiksi Olivia, Sofia ja Emma ovat hyvin suosittuja monissa muissakin maissa. Poikien nimistä tällaisia nimiä ovat esimerkiksi Oliver ja Hugo. Myös E-alkuiset nimet näyttävät tällä hetkellä olevan suosiossa. Tyttöjen nimistä suositutja ovat Eevi, Emma, Ellen, Ella ja Elli ja poikien nimistä Eino, Elias, Eeli, Emil ja Eetu.

Tiedotteen mukaan myös itse keksittyjen, uniikkien nimien, sekä luontoaiheisten nimien suosio jatkaa kasvuaan.

Ruotsin kieliset nimet

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi vuonna 2021 oli Saga. Poikien nimistä suosituin oli Liam. Sagan sai ensimmäiseksi etunimekseen 35 tyttöä ja Liamin 35 poikaa.

Sagan jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset ruotsin kieliset etunimet olivat Stella, Ellen, Edith ja Olivia. Poikien suosituimmat ensimmäiset ruotsin kieliset etunimet olivat Liamin jälkeen Oliver, Benjamin, William ja Alvar.

Löytyikö listalta sinun lapsesi nimi?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.