Helpot vinkit hauskaan vappujuhlaan!

Helpot vinkit hauskaan vappujuhlaan!
Kuva: Jessica Rockowitz

Munkkeja, simaa, serpentiiniä ja perunasalaattia -koko kevään iloisin juhla on taas pian täällä! Vappu on siitä helppo juhla, että erityistä ohjelmaa lapsille ei tarvita. Ilmapallot, vappuhuiskat, serpentiinit, saippuakuplat ja naamiaisasut takaavat sen, että lapset pysyvät tyytyväisinä. Vappuna voikin keskittyä herkuttelemaan ja hassuttelemaan koko perheen kesken.

Tarjoiltavat

Vappumenu koostuu yleensä rennosta sormiruoasta ja huolettomista naposteltavista. Vappupöydässä saa olla reilusti värejä, joita saa lisättyä helposti värikkäillä serveteillä ja serpentiinillä.

person holding balloons
Kuva:Gaelle Marcel. Vappuna erityistä ohjelmaa ei tarvita.

Vappu ja sima kulkevat käsikädessä. Sima on raikas koko perheen juhlajuoma, jota on helppo valmistaa myös kotona. Siman valmistaminen lasten kanssa onkin hauska tapa aloittaa vappuvalmistelut. Lapsista on hauskaa seurata, kuinka rusinat nousevat vähitellen pullon pohjasta siman pintaan. Simareseptin löydät esimerkiksi Marttojen sivustolta. Sivustolla vinkataan, että perinteistä simaohjetta voi myös piristää korvaamalla toisen sitruunan jollain muulla sitrushedelmällä, kuten verigreipillä tai limellä, tai lisäämällä joukkoon tuoreen mintun tai rosmariinin oksia.

Vappuun perinteisesti kuuluvia ruokalajeja ovat muun muassa munkit, tippaleivät, nakit ja perunasalaatti. Pöytään sopivat tuttujen herkkujen lisäksi esimerkiksi:

 • Pikkupizzat tai pizzahyrrät
 • Ruokaisa pasta-tai couscoussalaatti
 • Nachot ja guacamole
 • Dippikasvikset
 • Rieskarullat
 • Wrapit
 • Täytetyt patongit
 • Suolaiset piirakat
 • Suklaaseen dipatut mansikat

Hauskat vappunaamarit 

Askarrelkaa yhdessä hauskat vappumaskit lapsille. Auta lapsia leikkaamalla maskin “pohja” valmiiksi ja anna lasten koristella maskit mielensä mukaan. Seuraavalta videolta löydät hauskoja ideoita maskien koristeluun.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Vinkki: Jos vietätte vappujuhlaa kotona, voi lapsille valmistaa hauskan askartelupöydän, jonka äärellä he voivat koristella maskinsa. Kokoa pöydälle höyheniä, kimalleliimaa, tarroja, paljetteja ja värejä. Lapsilla on hauskaa ja aikuiset saavat seurustella ja syödä rauhassa.

Toinen askarteluidea vähän vanhemmille lapsille, on hauska vappuhyrrä. Ohjeet vappuhyrrän tekemiseen löydät tältä videolta.

Näet videon hyväksymällä evästeet: statistics, marketing

Piknik

Vappubrunssille voi suunnata läheiseen puistoon. Lapset voi ottaa mukaan piknikvalmisteluihin. Kerätkää koriin viltti, servetit, astiat ja herkut, mutta älkää unohtako kotiin myöskään hyppynarua, saippuakuplia ja katuliituja!

Helppoja naposteltavia piknikille

 • Vartaat, esimerkiksi lihapulla, prinssinakki, viinirypäle on klassikko, josta voi halutessa tehdä helposti kasvisversion
 • Hummus ja kasvistikut
 • Pizza makupaloiksi leikattuna
 • Kananugetit
 • Pastasalaatti
 • Lihapiirakat
 • Suolaiset piirakat valmiiksi paloiksi leikattuna
 • Jälkiruoaksi tietysti munkkeja ja tippaleipiä

Juhlitaanko teillä vappua? Mitä teidän perheen vappujuhlaan kuuluu?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *