9 asiaa joita teemme -ja kadumme seuraavana päivänä

9 asiaa joita teemme -ja kadumme seuraavana päivänä
Kuva:Naomi Suzuki

Teksti: Anna-Leena

Myönnetään: joskus on ihanaa elää hetkessä, unohtaa huominen ja nauttia elämästä. Nautiskelulla ja laiskottelulla on kuitenkin hintansa, joka maksetaan usein jo seuraavana aamuna. Listasimme tähän artikkeliin yhdeksän sellaista asiaa, joita teemme, mutta kadumme suuresti seuraavana aamuna.

1. Yksi jakso vielä…

Yksi jakso vielä! Kun pääset kiinni koukuttavaan sarjaan, mikään ei tunnu olevan tarpeeksi. Vaikka nuokkuisit sohvalla silmät puoliksi kiinni, et vaan voi mennä nukkumaan, vaikka tiedät, että seuraavana päivänä väsyttää. 

black flat screen tv turned on displaying 11
Kuva:Mollie Sivaram

2. Yksi sivu vielä…

Sama pätee koukuttavaan kirjaan. Yksi sivu vielä ja sitten sammutan valot. No jos vielä kuitenkin yksi…ehkä vielä yksi. No jos tämä luku loppuun…

woman sitting on bed while holding book
Kuva:David Lezcano

3. Jos nyt hetki vielä…

Lasten ollessa pieniä, mahdollisuuksia istua iltaa ystävien kanssa ei tule liian usein. Tästä syystä illanvietot yleensä venyvät ja venyvät, vaikka tiedät varsin hyvin katuvasi seuraavana päivänä sitä, että menit liian myöhään nukkumaan.   

4. No ehkä yksi lasi vielä…

No jos nyt vielä yksi lasi viiniä…Äh, mikä virhe! Pienessä hiprakassa nauru raikaa ja huomista tulee harvoin mietittyä. “Yksi lasi vielä” saattaa kuulostaa varsin mainiolta idealta sinä hetkenä, mutta seuraavana päivänä mietit, miksi et tilannut vettä.

woman drinking wine
Kuva:Justin Aikin. “Jos nyt vielä yksi lasi…”

5. Mä korjaan nämä pois sitten aamulla…

Illat ovat monessa perheissä varsin kiireisiä. Iltaruoka, iltapesut, iltasadut, nukutukset… Joskus houkutus jättää iltapala-astiat tiskipöydälle tai tiskialtaaseen on suuri. “Korjaan nämä pois sitten aamulla” ajattelee moni -ja katuu tekoaan aamukiireessä. Aamulla keittiössä onkin iltapala-astioiden lisäksi jo puurokattilaa ja kahvikuppia ja likaisista astioista muodostuu vuori, jonka selvittämiseen menee ikuisuus. 

6. Mä pesen nämä sitten aamulla…

Hiusten peseminen ja kuivaaminen vie aikaa, tiedetään. Kun lapset menevät nukkumaan ja pääsisit itse rauhassa suihkuun, ei vaan huvita pestä hiuksia, odotella hoitoaineiden vaikuttamisia, saati sitten föönailemaan hiuksia. “Mä laitan herätyskellon vähän aiemmin soimaan ja pesen ne sit aamulla…” Virhe. Onneksi nuttura ja kuivashampoo pelastavat.

brown and black hair on white background
Kuva:Kasia Serbin

7. Jos nyt yksi vielä…

Lapset nukkumaan, telkkari auki…nyt tekis mieli jotain hyvää! Tehtäiskö poppareita vai avataanko sipsipussi? Herkkuja ei tietenkään voi syödä kohtuudella, vaan pussit ja paketit nuollaan tyhjiksi. Jos nyt yksi vielä… Seuraava yö meneekin sängyssä pyöriessä ja vettä juodessa. Aamulla olo on väsynyt ja turvonnut.

8. Mä katon vaan yhden ja sitten nukkumaan…

“Wau, mikä siivousvinkki! Oooh miten söpö vauva. Ooh la laa mikä meikki! Apua miten paljon kello jo on!! No mut vielä yksi, kun nämä on niin lyhyitä…” Instagramin reels videot ovat koukuttavia, tiedetään! Ketä siis huijaat, kun otat sohvalla mukavan asennon ja alat selailemaan videoita. Yksi vielä…yksi vielä…yksi vielä…

person holding black samsung android smartphone
Kuva:Nathan Dumlao. Vielä yksi video ja sitten nukkumaan…

9. Nyt nukkumaan siitä niin kuin olisit jo!!

Huokaus. Kuinka monesti oletkaan hermostunut lapsellesi, joka villiintyy väsyneenä ja nukkumisen sijasta riehuu hervottomana? Joskus palaa pinna, tulee ärähdettyä ja lähetettyä lapsi nukkumaan vähän liian tiukkaan sävyyn. 5 minuuttia myöhemmin pulssi tasaantuu ja lysähdät sohvalle. Olinkohan taas vähän liian tiukka? Miksi piti taas mennä huutamaan? Katumusta ei tarvitse tässä tapauksessa tarvitse odotella seuravaan aamuun, se iskee heti.

Keksitkö muita sellaisia asioita, joita teet vaikka tiedät katuvasi myöhemmin?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.