10 hauskaa ulkoleikkiä lasten kanssa – joko kokeilitte?

10 hauskaa ulkoleikkiä lasten kanssa – joko kokeilitte?
Kuva:Alexandr Podvalny

Päivien pidentyessä ja ilmojen lämmetessä on tullut aika listata hauskoja ulkoleikkejä, joiden parissa lapset viihtyvät ulkona tunnista toiseen. Artikkelista löydät 10 hauskaa ideaa ulkoleikkeihin.

1. Saippuakuplat

Klassikko, jota kukaan ei voi vastustaa! Lapset rakastavat saippuakuplien perässä juoksemista ja niiden poksauttelua. Jos kotoa ei löydy valmista saippuakuplanestettä, voitte valmistaa sitä helposti vedestä ja käsitiskiaineesta. Kokeilkaa puhaltaa kuplia pillillä. Kuka puhaltaa suurimman kuplan? 

person holding bubble during daytime
Kuva:Giu Vicente, Saippuakupliin ei voi kyllästyä koskaan.

2. Esterata

Rakentakaa pihalle esterata. Käyttäkää apuna tuoleja, keinuja, pöytiä ja luonnosta löytyviä esteitä, kuten kantoja ja suuria kiviä. Miettikää yhdessä, kuinka radan läpi kuljetaan: varpaillaan, ryömien, yhdellä jalalla, konttaamalla… Esteratoja rakentaessa vain mielikuvitus on rajana! Kun esterata on lapsille tuttu, voitte jatkaa leikkiä ottamalla aikaa sekuntikellolla.

3. Vesimaalaus

Vesimaalaukseen tarvitsette vain pensseleitä ja vesikipon. Maalatkaa katukiveykseen taideteoksia vedellä ja katsokaa kuinka ne katoavat kuivuessaan. Taikaa!

person holding paint brush and brush
Kuva: Jonathan Borba. Pensselit ja vesikipot esiin ja taiteilemaan!

 4. Tavaroiden piilotus

“Polttaa, polttaa, viilenee, viilenee.” Piilottakaa ulos pieniä leluja, jotka lapsi etsii aikuisen vihjeiden avulla. 

5. Tivolihuvit takapihalla

  • Heittäkää pyykkipoikia lasipurkkiin. Pienemmät lapset heittävät lähempää, vanhemmat lapset kauempaa ja aikuiset vaikka olan takaa.
  • Laittakaa pehmolelut riviin hiekkalaatikon tai penkin reunalla ja yrittäkää kaataa ne kumoon tennispallolla heittämällä.
  • Keilatkaa tyhjiä muovipulloja pinnispalloilla.

6. Ulkoilmakonsertti

Järjestäkää konsertti vaikka kaikkien naapureiden lasten kanssa. Lapset soittavat itsetehtyjä soittimia ja laulavat valitsemiansa lauluja. 

7. Ilmapallot

Ilmapalloissa ei sinänsä ole mitään uutta, mutta harva asia viihdyttää lapsia yhtä paljon, vuodesta toiseen.

  • Laittakaa ilmapallon sisälle 1dl raakaa riisiä tai jauhoa. Pujottakaa ilmapallon päälle toinen ilmapallo niin, että alemman ilmapallon aukko jää päällimmäisen ilmapallon alle. Koristelkaa valmis stressilelu permanenttitusseilla. 
  • Järjestäkää lentopalloturnaus ilmapalloilla.
  • Täyttäkää ilmapallot vedellä. Puolet palloista täytetään viileällä ja puolet lämpimällä vedellä. Heitelkää vesi-ilmapalloja pelaajalta toiselle. Kuka pysyy pisimpään kuivana? 

8. Vesimukit

Täyttäkää muovimukit vedellä. Kilpailijoiden tulee mennä esteradan läpi vesimuki kädessään. Voittaja on se, joka läikyttää vähiten vettä. Mitatkaa ennen kilpailua jokaiseen vesimukiin saman verran vettä. Toinen vaihtoehto on tehdä kisa joukkueissa. Esteradan loppuun laitetaan jokaiselle joukkueelle kulho, johon he radan läpi kuljettuaan tyhjentävät vesimukinsa. Joukkue, jonka kulho on ensin täynnä, on voittaja.

9. Hyppynaru

Ranskalainen koulu, nalle karhu, aakkoset…Muistatko vielä hauskat hyppynarulorut omasta lapsuudesta? Jo lorut ovat pääseet unohtumaan, niin käy kurkistamassa vahvike-sivustolle kerättyjä, vanhoja kunnon hyppynaruloruja. Uskallatko kenties haastaa lapsesi hyppykisaan?

10. Värijahti

Luonto on taas pian täynnä värejä. Tässä leikissä yksi leikkijä sanoo “Etsi jotain punaista/vihreää/keltaista…” ja muut juoksevat koskettamaan jotain sen väristä. Väri voi löytyä luonnosta, mutta myös vaikka leikkijöiden vaatteista tai leluista.

Mitä muita ulkoleikkejä sinulle tulee mieleen?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *