Halvat ja helpot vinkit äitienpäivään -Näin lapsi voi muistaa äitiä

Kuva: Jennifer Pallian

Äitienpäivää vietetään Suomessa aina toukokuun 2. sunnuntaina. Äitienpäivä on ihana mahdollisuus osoittaa, kuinka tärkeä henkilö äiti perheelle on. Puoliso ja lapset voivat muistaa ja hemmotella äitiä erityisellä tavalla, mutta lahjoihin tai juhlintaan ei aina tarvitse käyttää kymmeniä tai satoja euroja. Näillä helpoilla vinkeillä voit tehdä tästä äitienpäivästä ikimuistoisen. 

1. Helppo jäätelökakku

Lapsista on ihanaa auttaa keittiössä. Tämä takuuvarma kakku onnistuu nuoreltakin leipurilta.

Tarvikkeet: Valmis kääretorttu, jäätelöä, koristeita mielen mukaan, metallinen irtopohjavuoka.

Ohje: Leikkaa kääretorttu ohuiksi siivuiksi. Peitä kakkuvuoan pohja kääretorttusiivuilla. Lado päälle jäätelöä. Tee niin monta kerrosta kuin vuokaan mahtuu. Säilö pakastimessa yön yli. Nosta kakku pakastimesta vähän ennen tarjoilua ja koristele mielesi mukaan.

2. Aamukahvi

Unohda kalliit erikoiskahvit. Lisää suodatinkahvin joukkoon äidin lempimausteita: kanelia, kardemummaa, vaniljaa tai vaikka lakritsijauhetta. Kotitekoisista erikoiskahveista leviää huumaava tuoksu koko kotiin ja maku on vastustamaton. 

3. Lahjakortti hierontaan tai kauneushoitolaan

Lapsi voi askarrella äidille lahjakortin kotikylpylään ja valmistaa toisen vanhemman avustuksella äidille kauneushoitolan kylpyhuoneeseen. Merisuolasta, ruokasoodasta ja eteerisestä öljystä syntyy rentouttava jalkakylpy. Kirkastava kasvonaamio valmistuu hunajasta ja viilentävät kurkkusiivut silmillä vähentävät turvotusta. Rentouttava käsihieronta kruunaa äidin hemmotteluhetken. 

4. Lahjaideoita

Lahjan ei tarvitse maksaa kymmeniä tai satoja euroja: paras lahja tulee suoraan sydämestä. Lukutoukan lapsi voi askarrella äidille kirjanmerkin, johon kirjoittaa miksi äiti on niin rakas. Kirjanmerkin voi päällystää kontaktimuovilla tai sen voi laminoida. Lapsi voi myös yllättää äidin ja tehdä toisen vanhemman avustuksella äidille soittolistan, johon on listattu lauluja, joita lapsi tykkää kuunnella äidin kanssa. Kangastusseilla voi helposti taiteilla äidille kauppa- tai kirjastokassin tai vaikka tyynyliinan. Lapsi voi myös valita toisen vanhemman avustuksella mieleisensä kuvan äidistä ja askarrella siihen kehykset, vaikka jäätelötikuista! Nuoremman lapsen kanssa voi askarrella äidille taulun, johon on painettu lapsen käden- tai jalanjälki.

5. Lounaaksi äidin lempiruokaa

Anna lapsen miettiä, mistä ruuasta äiti tykkää. Ehdotukset ovat välillä huvittavia, mutta niistä voi valmistua herkullinen 3 ruokalajin menu. Tykkääkö äiti pastasta vai onko pääruokana ranskalaiset ja nakit? Isompi lapsi voi askarrella pöytään ruokalistan ja kattaa pöydän kauniiksi. Ulkoa voi kerätä pöytään aarteita, kuten kauniita oksia, käpyjä tai kiviä, joista lapsi voi tehdä kauniin asetelman juhlapöydän koristeluun.

Muistutus: vaikka monet äidit varmasti tykkäävätkin lahjoista ja yllätyksistä, tärkeintä ei ole lahjaan käytetty summa, vaan ajatus. Lapsesta voi olla ihanaa valmistella äidille yllätystä ja yrittää pitää salaisuutta itsellään. Valmistelut ovat myös oiva hetki toiselle vanhemmalle viettää laatuaikaa lapsen kanssa.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.