Parhaat vinkit äitienpäivään: näin yllätät äidin!

Parhaat vinkit äitienpäivään: näin yllätät äidin!

Äitienpäivä on äitien kunniaksi vietettävä juhlapäivä, jota vietetään Suomessa toukokuun toisena sunnuntaina. Äitienpäivää on juhlittu Suomessa jo yli sadan vuoden ajan, kerrotaan vanhempainliiton sivustolla. Äitienpäiväksi vakiintui toukokuun toinen sunnuntai vuonna 1927.

Kuinka muistaa äitiä

Äidit ovat arjen supersankareita. Vaikka onkin tärkeää osoittaa arvostusta äidin työtä kohtaan vuoden jokaisena päivänä, äitienpäivänä on mukavaa osoittaa rakkautta ja arvostusta jollain erityisellä tavalla. Se, kuinka äitiä muistetaan riippuu perheestä-ja ennen kaikkea äidistä! Yksi äiti arvostaa sänkyyn kannettua aamupalaa. Toinen antaisi mitä vain, että saisi nukkua pitkään aamulla. Kolmas ilahtuu valmiista ruoasta. Äitienpäivänä onkin tärkeää miettiä, mikä olisi mieluisa yllätys juuri omalle äidille tai puolisolle.

Kukkia äidille 

Jos äiti tykkää kukista, on kukkakimppu klassinen ja varma valinta. Myös takapihalle tai parvekkeelle istutettava ruukkukukka ilahduttaa varmasti ja on kukkakimppua pitkäikäisempi vaihtoehto.

mujer sonriente recibiendo ramo de rosas rojas
Kuva:Sebastián León Prado

Entä olisiko paikkakunnallanne mahdollisuutta osallistua kimppukurssille, jossa äiti saa itse sitoa mieleisensä kukkakimpun? 

Ruoka 

Äitienpäivän voi aloittaa valmistamalla äidille mieleistä aamupalaa. Tai kuinka olisi herkullinen brunssi? Äidin voi viedä valmiiseen brunssipöytään ravintolaan tai kahvilaan, mutta brunssin voi halutessaan koota myös kotona.

Lounaaksi tai päivälliseksi on äitienpäivänä tietysti tarjolla äidin lempiruokaa. Mitä, jos kokeilette valmistaa lasten kanssa äidille juhla-aterian? Vaikka et olisi Suomen seuraava Top Chef, arvostaa äiti varmasti yritystä.  

Tai miltä kuulostaa maistelumenu äidin suosikki ravintolassa, tai uudessa ravintolassa, josta äiti on puhunut pitkään? 

Videot ja kuvat

Videotervehdys on takuuvarma herkistäjä. Kuvatkaa äidille videopätkä, jossa lapset kertovat äidistä. Toinen vaihtoehto on tehdä videokooste valokuvista ja videoista, joissa äiti ja lapset esiintyvät yhdessä. Parhaista valokuvista voi myös teettää valokuvakirjan, kangaskassin, tyynyliinan tai vaikka uuden kahvimukin äidille.

Oma aika

Äitiys voi joskus olla uuvuttavaa ja oma aika voi olla vähissä. Mitä jos lähettäisitte äidin hemmoteltavaksi kampaajalle, hierojalle tai vaikka kasvohoitoon siksi aikaa, kun valmistatte kotona äidille ruokaa? Äidin voi myös vaihtoehtoisesti patistaa lenkille, jumppaan tai vaikka päiväunille.

woman in white bath tub
Kuva: CRYSTALWEED cannabis. Mitä jos lähettäisitte äidin hemmoteltavaksi?

Tai mitä jos lämmittäisitte äidille saunan? Saunaan voi sytyttää tunnelmallisen kynttilävalaistuksen ja äidille voi jättää kylpyhuoneeseen valmiiksi vaikka uuden suihkugeelin, kuorintavoiteen, kasvomaskin ja kosteusvoiteen. Rentouttava hemmotteluhetki on taattu!

Lasten tekemät muistamiset

Lasten itsetehdyt äitienpäivämuistamiset saavat sydämen sulamaan. Makaroneista pujotettu käsikoru tai taikataikinaan painettu kädenjälki on usein suurempi aarre, kun mikään mitä rahalla voi ostaa. Miettikää siis yhdessä, mitä lapset voisivat tehdä itse ilahduttaakseen äitiä. Voisiko se olla itse koristeltu kirjanmerkki? Tai virkattu patalappu? Runo, joka kertoo äidistä?

Muistamisen ei aina tarvitse tarkoittaa suurta rahallista panostusta. Lahjaan käytettyä summaa tärkeämpää on se, että lahjan saaja tuntee, että häntä on ajateltu.

Kuinka teillä juhlitaan äitienpäivää?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *