Vaivaako vauvakuume? -Näillä vinkeillä voit saada sen laskemaan!

Vaivaako vauvakuume? -Näillä vinkeillä voit saada sen laskemaan!
Kuva: Pixabay / logesdo

Teksti: Mami Mixtuura

Vauvakuume! Mikä ihana kuume. Tai sitten ei. Tämä kuume on jotain aivan erilaista, kuin kuumemittarilla mitattava taudin aiheuttama kuumeilu. Sama mittari ei näytä korkeaa lukemaa tässä kuumeessa. Jatkamalla tekstin lukemista eteenpäin, löydät vinkkejä, joilla voit saada vauvakuumeen laskemaan.

Mistä voi tunnistaa vauvakuumeen?

No mistä sitten voi tunnistaa, että on vauvakuume, jos sitä ei voi mitata? Sen vain tietää, kun se omalle kohdalle tulee ensimmäisen kerran. Yhtäkkiä kaikki vauvoihin liittyvä alkaa kiinnostamaan ja mieleen hiipii pieni salainen toive omasta pienokaisesta. Päiväkodin ohi kulkiessa voi tulla mieleen ajatus, että jospa minunkin lapseni olisi joskus tuolla. Alkuun moni ehkä haluaa pitää asian omana tietonaan ja käy salaa hypistelemässä pikkuruisia vauvanvaatteita kaupassa. Jos paikalle sattuisi joku tuttu, olisi se todella noloa!

Puolison vauvakuumeen tunnistaminen vaatiikin jo hiukan enemmän salapoliisityötä. Ainakin toisinaan. Toki on ihmisiä, jotka kuuluttavat kuumeensa heti koko maailmalle, mutta luultavasti suurin osa suomalaisista pysyy asiasta melko hiljaa. Miesten vauvakuume voi oireilla esimerkiksi uuden isomman auton tai paremman kameran ostamisena.

Vauvakuumeen suuruutta ei voi mitata perinteisin menetelmin. Kuva: Pixabay / guvo59

Näillä vinkeillä vauvakuume laskuun

1. Oma vauva

Varmin tapa saada vauvakuume laskemaan on luonnollisesti oman vauvan saaminen. Toki tästä saattaa toisinaan olla seurauksena se, että vauvakuume alkaa pian uudelleen entistä kovempana, koska oma vauva on niin ihana!

2. Lue Vauva-lehteä

Vauva-lehden lukeminen voi helpottaa vauvakuumetta. Lehdessä on kerrottu monenlaisia vauvoihin liittyviä asioita, joiden perusteella voi muodostua itselle realistinen kuva vauvavuodesta. Toki tämäkin saattaa vaikuttaa myös päinvastoin ja kuume voi vaan pahentua, jos lukemasi lehti on täynnä pelkästään ruusuisia kuvia vauvan kanssa elämisestä.

3. Osta Reborn-vauvanukke

Moni aikuinen on innostunut Reborn-nukkeharrastuksesta, joten se lienee hyvä keino saada vauvakuume laskemaan. Voit viedä aidolta vauvalta näyttävän nuken ulos vaunulenkille ja saada naapureilta onnitteluja vauvasta. Voit hoitaa tätä nukkea kuten oikeaa vauvaa. Tämä saattaa laskea vauvakuumetta. Iltalehdessä on kerrottu Elviirasta, joka harrastaa Reborn-nukkeja.

Nukkeharrastus voi lievittää vauvakuumetta. Kuva: Pixabay / Alexas_Fotos

4. Mene kauppaan hypistelemään vauvojen tarvikkeita

Mikä olisikaan ihanampaa, kuin käydä kaupoissa hypistelemässä vauvojen vaatteita ja tarvikkeita. Pääsee vapaasti haaveilemaan siitä, millaiset vaunut vauvalleen valitsisi ja mikä turvakaukalo olisi kaikista paras. Mutta tämä kaupassakäynti saattaa avata silmät ja pelottaa vauvakuumeen pois, jos vilkaisee hintalappuja… Niinpä niin: Parhaimmat vaunut maksavat maltaita… ja turvakaukalo myös.

5. Täytä kalenterisi täyteen

Vauvakuume saattaa unohtua ja laskea sillä, että täyttää kalenterin mahdollisimman täyteen. Ajatukset omasta pikkuisesta eivät ehdi tulla mieleen, kun on paljon muuta tekemistä ja ajateltavaa.

6. Mene kylään vauvaperheeseen

Kyläily vauvaperheessä varmasti karkottaa vauvakuumeen! Varsinkin, jos vierailu sattuu sellaiseen hetkeen, jolloin pienokainen ei olekaan maailman tyytyväisin vauva. Itkua pukkaa ja vaippa on märkä. Vaippaa vaihtaessa lentää ruskeat tuotokset kaaressa uhkaavasti kohti… Sen lisäksi vauva on koko kyläilyn ajan kiinni äitinsä rinnassa. Jippii! Vauvakuume selätetty!

p.s. Toki voi käydä juuri toisinpäin ja kyläilyn ajan vauva on oikea enkeli. Syö, nukkuu, hymyilee ja jokeltelee valloittavasti. Seurauksena saattaakin olla vain kuumeen nousu epätoivoisesti ylöspäin.

Kyläily vauvaperheessä voi heikentää tai vahvistaa vauvakuumetta. Kuva: Unsplash / Sharon Mccutcheon

Mikä on paras keino saada vauvakuume laskemaan? Vai onko mitään takuuvarmaa keinoa?

Lue myös:

Nämä asiat voivat paljastaa miehen vauvakuumeen!

Vauvakuume ilman miestä


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.