Aikuisten nukkeharrastus: Vaunulenkillä saattaa olla nukutettavana Reborn-nukke eikä oikea vauva!

Aikuisten nukkeharrastus: Vaunulenkillä saattaa olla nukutettavana Reborn-nukke eikä oikea vauva!
Kuva: unsplash / Intricate Explorer

Teksti: Mami Mixtuura

Moni aikuinen on innostunut Reborn-nukkeharrastuksesta. Nämä aidon näköiset nuket näyttävät ihan oikeilta nukeilta. Ne on valmistettu huolella ja rakkaudella. Nuket saavat osakseen hellää huolenpitoa: niitä kylvetetään ja viedään jopa vaunulenkille. Ne voivat tuoda lohtua esimerkiksi yksinäisyyteen tai vauvansa menettäneille. Toisinaan ne paikkaavat vauvakuumetta siihen asti, kunnes on oikean ja elävän pienokaisen aika.

Oman vauvan kaipuu voi yltyä toisinaan todella suureksi. Vauvakuume saattaa vaivata vuodesta toiseen, mutta vauvaa ei vain kuulu yrityksistä huolimatta. Tai jostain syystä aika oikealle vauvalle ei vielä ole oikea. Tällöin nukkeharrastus on oiva apu lohtua tuomaan ja vauvakuumetta lievittämään. Se voi auttaa myös käsittelemään surua, jos on menettänyt oman vauvan tai lapsen.

Reborn-nuken tarina

Anna-lehden kirjoituksessa on kerrottu, että Reborn-nuket keksittiin Yhdysvalloissa 1990-luvun taitteessa. Nimitys viittaa uudestisyntymiseen, koska joku oli keksinyt purkaa tehtaassa valmistetun nuken osiin ja valmistanut osista aidomman näköisen nuken. Ensimmäinen Reborn-nukke tuli myyntiin eBayssa vuonna 2002 ja harrastus levisi sen jälkeen hetkessä ympäri maailman. Nukkeharrastajat jakautuu kolmeen osaan: valmistajat, keräilijät ja hoivaajat.

Aikuiset ovat innostuneet Reborn-nukeista

Myös monet suomalaiset aikuiset on hiljattain innostuneet Reborn-nukkeharrastuksesta. Nämä nuket ovat ihan omaa luokkaansa, koska ne näyttävät ihan oikeilta vauvoilta. Ne maksavat melko paljon kaupasta saataviin vauvanukkeihin verrattuna. Nuket näyttävät ihan aidoilta ja painavat saman verran, kuin oikeat vauvat syntyessään. Jokainen nukke on huolella valmistettu ja ainutlaatuinen. Samoin kuten oikeat vauvatkin. Monet aikuiset Reborn-nukkeharrastajat hoitavat ja hellivät näitä kuten oikeita pienokaisia.

MTV Uutisten kirjoituksessa on kerrottu, että nukkeharrastus on suosittu etenkin nuorten naisten keskuudessa. Reborn-nuket voivat maksaa jopa tuhansia euroja, riippuen niissä olevien yksityiskohtien määrästä. Harrastajat kylvettävät vauvojaan ja hoitavat heitä rakkaudella. Kylvyn jälkeen vauvanukke saattaa tehdä kakat, jolloin seuraavana onkin vuorossa uudestaan pyllyn pesu.

Nukkeharrastajien kertomuksia

Elviiran tarina

Iltalehdessä on kerrottu 18-vuotiaasta Elviirasta, joka harrastaa Reborn-nukkeja. Hän kertoo rakastavansa vauvoja ja on aina haaveillut äitinä olemisesta. Oikean lapsen saaminen ei ole vielä ollut ajankohtaista ja hänen Reborn-nuket korvaavat vauvan kaipuuta, kunnes on oikean vauvan aika.

Elviira kertoo, että hän tuntee harrastustaan kohtaan häpeää ja jännittää, mitä nuoret aikuiset hänestä ajattelevat. Hän kertoo, että on saanut muun muassa naapurilta onnittelut vauvan johdosta, kun on ollut vaunulenkillä nukkensa kanssa.

Vaunulenkillä vaunuissa saattaakin olla aitoa vauvaa muistuttava Reborn-nukke. Kuva: Pixabay / PublicDomainPictures

Paljoko harrastus maksaa?

Elviira on kertonut Iltalehden kirjoituksessa, että hän on maksanut Reborn-nukeista reilut 300 euroa kappaleelta. Sen lisäksi hankintalistalla on ollut vaunut, sitteri, kaukalo, vaatteita ja paljon muita tarpeellisia asioita.

Anna-lehden kirjoituksessa psykologi Marjaana Nyström toteaa olevansa iloinen siitä, että aikuisetkin leikkivät. Nukkeharrastus on terapeuttista ja voi lohduttaa esimerkiksi oman vauvan tai lapsen menettäneitä henkilöitä. Ne voivat tuoda iloa myös vanhuksille.

Mitä ajatuksia teksti sinussa herättää? Harrastatko sinä tai tunnetko ketään Reborn-nukkeharrastajaa?

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Vaivaako vauvakuume? -Näillä vinkeillä voit saada sen laskemaan!

Tutkimus: Nukeilla leikkiminen voi kehittää lapsen tunneälyä!

Geokätköily – Koko perheen hauska ja helppo harrastus


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.