Ehkäisystä huolimatta raskaaksi!! -Yllätysvauva mullistaa omat suunnitelmat!

Ehkäisystä huolimatta raskaaksi!! -Yllätysvauva mullistaa omat suunnitelmat!
Kuva: Unsplash / Diana Polekhina

Teksti: Mami Mixtuura

Ajattelepa sitä, kun käytössä on luotettavaksi ajateltu ehkäisy ja siitä huolimatta vauva ilmoittaa tulostaan! Kyllä vain! Näin on tapahtunut monelle ihmiselle. Suurin osa saa kuitenkin mahdollisuuden totuttautua ajatukseen edes jonkun aikaa. Toisinaan kuitenkin käy jopa niin, että vauvasta ei saa etukäteen mitään tietoa, vaan vauva syntyy täysin yllättäen.

Moni ihminen toivoo omaa vauvaa kuumeisesti. Toisinaan asiaa joutuu odottamaan pitkään ennen kuin toive käy todeksi. Joillekin käy valitettavasti niin, että toive ei toteudu lainkaan syystä tai toisesta. Sitten on ihmisiä, jotka eivät toivo vauvaa. Ehkä he ovat päättäneet, että vielä ei ole oikea aika tai osa ei halua saada omaa vauvaa ollenkaan.

Sitten on ihmisiä, joiden elämään tupsahtaa yllätysvauva. Se mullistaa omat suunnitelmat ja laittaa kuvion kunnolla sekaisin. Toisinaan vauva saattaa tulla, jos on luotettu sinisilmäisesti varmoihin päiviin. Toisinaan vauva saattaa tulla, vaikka käytössä olisi ollut ehkäisy. Tasan ei käy onnen lahjat!!

Joskus käy niin, että raskaaksi tullaan ehkäisystä huolimatta. Kuva: Unsplash / Reproductive Health Supplies Coalition

Yllättäen hätäsektioon!

Vau.fi-sivuston kirjoituksessa on kerrottu Tanjan tarina. Hän oli kärsinyt ummetuksesta ja hakenut siihen apua lääkäristä. Viikon kuluttua siitä hän kärsi rajuista vatsatautiin liittyvistä oireista. Lopulta hänen olonsa heikkeni nopeasti ja hän lähti uudelleen lääkäriin. Otetuista näytteistä selvisi yllättäen, että hän on raskaana ja hänellä on raskausmyrkytys. Mitään viitteitä raskaudesta ei ollut ollut, koska käytössä oli ehkäisykapseli ja kuukautiset olivat tulleet normaalisti. Raskaustiedon jälkeen hänet kiidätettiin hätäsektioon ja pian sylissä olikin yllättäen vauva. Vaikka kaikki kävi yllättäen, oli hän onnellinen tapahtuneesta.

Kuvittele, jos sinulle syntyisi vauva yllättäen kesken lääkärireissun! Kuva: Pixabay / BabyMin

Yllätysvauvat ehkäisystä huolimatta

Ilta-Sanomien kirjoituksessa on kerrottu tositarinoita siitä, kun vauva on päättänyt tulla maailmaan, vaikka käytössä olisi ollut luotettavana pidetty ehkäisy. Tosiasia on kuitenkin se, että luotettavinkaan ehkäisy ei ole 100 prosenttisen varma, kuten alla olevista kertomuksista voi havaita. Ilta-Sanomien lukijoiden tarinoista huokuu kuitenkin kiitollisuus siitä, että asiat menivätkin eri tavalla kuin oli suunniteltu.

Pillerit, kapseli ja ehkäisyrengas

”Mulle syntyi poika, vaikka oli kapseli.”

”Ensimmäinen lapsi syntyi pillereillä, toinen hormonikapseleilla…”

”Itse käytin e-pillereitä ja seksin aikana kondomia, silti tulin raskaaksi… “

”Molemmat raskauteni ovat tulleet ehkäisystä huolimatta! Ensimmäinen pillereiden kanssa ja toinen kymmenen vuotta myöhemmin ehkäisyrenkaan kanssa.”

Varmat päivät + kondomi

”Yksi ainoa kerta seksiä koko kuukauden aikana, kiertopäivänä 23 eli käytännössä varmoilla päivillä, kondomi meni rikki ja hain jälkiehkäisyn. Onneksi ei toiminut…”

Kierukkavauvat

”Meillä täällä pötköttelee myös samanlainen herra ihme. Kuparikierukka löytyi kiinni istukasta…”

”Minulla on kaksi kierukkalasta ja kumpikin raskaus meni hyvin…”

Laastarivauva

”…Muut ovat tietoisesti raskaana noin kahdeksan kuukautta, kun minä sain olla viisi kuukautta. Laastarilapsi…”

Vauva vasektomiasta huolimatta

”Meidän viides villahousu syntyi reilu vuosi miehen vasektomian jälkeen… Ollaan se tilastollinen poikkeus…”

Loppujen lopuksi yllätysvauva on usein vanhemmalle todella onnellinen asia. Kuva: Unsplash / Dragos Gontariu

Mitä mieltä olet: uskaltaako ehkäisyyn luottaa, kun on lukenut tämän tekstin?!

Lue myös:

Ehkäisymenetelmänä “varmat päivät” -Kuinka luotettava tämä systeemi on?

Haamupotkut: yllätysraskaus vai ilmavaivat?

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *