Lasten katoamisia ja luvattomia karkureissuja -6 tositarinaa!

Lasten katoamisia ja luvattomia karkureissuja -6 tositarinaa!
Kuva: Pixabay / mintchipdesigns

Teksti: Mami Mixtuura

Lapset ovat nopeita liikkeissään ja välillä heitä joutuu kadoksiin. Toisinaan lapsi voi hetkessä kadota, vaikka olisi ollut aikuisen valvovan silmän alla. Tai hän on saattanut lähteä omin luvin karkureissulle. Tästä tekstistä pääset lukemaan tositarinoita lasten luvattomista reissuista.

Yksi pahimpia vanhemmuuden pelkoja on se, että omalle lapselle tapahtuu jotain ikävää. Esimerkiksi lapsi sairastuu vakavasti tai joutuu onnettomuuteen. Moni pelkää myös sitä, että jos lapsi katoaa, eikä häntä enää löydä. Jos näin kävisi, olisi seurauksena suuri suru ja huoli lapsesta. Varmasti jokainen vanhempi tekisi kaikkensa, että kadonnut lapsi löytyy mahdollisimman nopeasti.

Toisinaan lapset saattavat kadota, koska he ovat uteliaita ja lähtevät omin päin luvattomille seikkailuille. Ennen vanhaan lapset saivat mennä ja tulla todennäköisesti vapaammin kuin nykyään. Silloin ei ollut käytössä kännyköiden antamia sijaintitietoja, joita oltaisiin voitu hyödyntää äärimmäisen hädän keskellä. Eikä välttämättä ollut puhelimia ja nettiä, joiden avulla asiasta olisi voinut tiedottaa nopeasti koko kylälle ja kysellä josko omaa jälkikasvua olisi nähty.

Lasten katoamisia ja luvattomia karkureissuja

Iltalehden kirjoituksessa on kerrottu vanhempien kokemuksia siitä, kun heidän lapsensa on kadonnut. Näistä huomaa sen, että lapset voivat kadota hetkenä minä hyvänsä ja nopeasti sekä missä tahansa.

1. Katoaminen kauppakeskuksessa

Eräs 3-vuotias lapsi oli kadonnut kesken kauppareissun ostoskeskuksessa. Kun vanhempi oli hetkeksi kääntänyt päänsä katsoakseen tarkemmin kiinnostavaa tuotetta, ei lasta enää näkynyt missään. Lasta oli etsitty kaupasta, muualta ostoskeskuksesta ja kuulutettu kadonneeksi. Joidenkin, ikuisuudelta tuntuvien, minuuttien kuluttua tyttö oli palannut takaisin elokuvaosaston myyjän kanssa. Hän oli lähtenyt sinne katsomaan vaaleanpunaista pelikonsolia ja lemmikkipeliä.

Olin aivan paniikissa, hyperventiloin ja luulin todella kuolevani.

2. Katoaminen ulkomailla kaupassa

Eräs äiti kertoi, että lapsi oli kadonnut ulkomailla ruokakaupassa. Liiketilassa oli ollut paljon väkeä ja melkoinen tungos. Yhtäkkiä äiti oli huomannut, että lasta oli taluttanut vieras mies ulos kaupasta. Lopulta oli selvinnyt, että mies olikin kaupan työntekijä, joka oli havainnut eksyneen lapsen ja oli menossa kertomaan asiasta kassalla olleelle työntekijälle.

Lapsi voi hetkessä kadota kesken kauppareissun. Kuva: Unsplash / Nathalia Rosa

3. Lapsi katosi laskettelurinteessä

Erään perheen 5-vuotias lapsi oli kadonnut Lapissa ollessaan lasten rinteestä. Jatkuvasta näköyhteydestä huolimatta lapsi oli kadonnut hetkessä pois näkösältä. Vanhempien oma etsintä ei tuottanut toivottua tulosta ja lapsesta tehtiin katoamisilmoitus. Loputtomalta tuntuneen tunnin kuluttua, oli vihdoin näköpiirissä ollut oma lapsi. Perhe oli suunnitellut menevänsä isoon rinteeseen ja lapsi oli omatoimisesti lähtenyt jo ennakolta yksinään hissillä huipulle asti…

4. Luvaton kyläreissu

Eräässä perheessä oli koettu kauhun hetkiä, kun heidän 6-vuotias lapsensa oli kadonnut omalta pihalta. Lapsi oli halunnut mennä yksinään ulos odottamaan, että äitinsä saa puettua pienemmän lapsen valmiiksi, jotta voivat siirtyä pihalle. Muutaman minuutin päästä lasta ei kuitenkaan näkynyt missään. Koko naapurusto ja poliisit olivat etsimässä kadonnutta lasta. Kuuden tunnin aikana etsintä ei ollut tuottanut tulosta ja suurin osa oli jo lopettanut etsinnät. Eräs nainen oli sen jälkeen lähtenyt huutelemaan poikaa lähialueelle ulos nimeltä. Pian sen jälkeen oli poika vastannut erään kerrostalon parvekkeelta ja kysellyt, että mitä asiaa. Kuusi tuntia oli vierähtänyt pelikoneen ääressä, kun oli tullut mahdollisuus lähteä vieraan pojan luo pelailemaan.

5. Lapsen seikkailu liukuportaissa

Iltalehdessä on kerrottu pienestä lapsesta, joka päätti lähteä omille teilleen joensuulaisessa kauppakeskuksessa. Hän oli päättänyt lähteä liukuportaita pitkin yläkertaan ja roikkunut kaiteen väärällä puolella. Kesken matkan voimat olivat kuitenkin huvenneet ja ulkopuolinen oli onneksi huomannut tilanteen ja ottanut lapsen kiinni hänen pudotessa.

Liukuportaat eivät ole leikkipaikka. Kuva: Pixabay / Vic_B

6. Pikkulapsi lähti seikkailulle sähköisellä kolmipyörällä

Ilta-Sanomissa on kerrottu kiinalaisesta pikkulapsesta, joka päätti lähteä omille teilleen sähköisellä kolmipyörällä. Tämä tilanne poikkeaa yllä olevista sen suhteen, että aikuiset näkivät tilanteen kehittymisen ja pääsivät heti lapsen perään. Tästäkin voi kuitenkin huomata sen, että lapset ovat välillä todella nopeita liikkeissään ja vaikka heitä pitäisi tarkasti silmällä, voi katoaminen tai omille teille lähteminen silti onnistua. Ainekset isoille vahingoille oli tässäkin tapauksessa olemassa, mutta onneksi sivullinen onnistui saamaan tilanteen ajoissa hallintaan.

Onko sinun lapsi joskus lähtenyt luvatta omille teilleen?

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Tiina-äidin koskettava tarina: ”Sieluni meni rikki, kun lapseni kaapattiin…”

Koetteleeko lapsi rajoja? Kokeile näitä vinkkejä

Neuvoton lapsen kiukkukohtausten edessä? Kokeile rauhoittumispurkkia!

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *