Treffit yläilmoissa, romanttisesti lasi-iglussa tai lemmekkäästi laineilla

Treffit yläilmoissa, romanttisesti lasi-iglussa tai lemmekkäästi laineilla
Kuva: Varala

Kaupallinen yhteistyö: Varala

Milloin viimeksi vietit aikaa kahden puolisosi kanssa? Ehkäpä se oli juuri eilen. Istuitte eri sohvilla. Katsoitte kyllä samaa ohjelmaa, mutta sinä nukahdit jo vartin jälkeen. 

Voi olla, että vietätte kahdenkeskistä laatuaikaa joka kuukausi. Kerran kuussa anoppi tulee hoitamaan lapsia. Harmillista kyllä, yleensä joku lapsista sairastuu juuri silloin tai anoppi sairastuu. Laatuaikanne supistuu yhteen kertaan vuodessa. Tai ehkäpä ette vietä koskaan yhteistä aikaa. Olette liian väsyneitä järjestämään yhtään mitään ylimääräistä.

Yhteinen elämä puolison kanssa on useimmiten varsin arkista ja kiireistä. Puolisoa tulee kehuttua liian harvoin, ja häntä alkaa herkästi pitää itsestäänselvyytenä. Yhteistä aikaa on liian vähän. Kun yhteistä tekemistä lopulta keksitään tai siihen on aikaa, se on liian usein illallinen suosikkiravintolassa, jossa kumpikin tilaa saman annoksen. Viiniin ei ole varaa. Pihvi on liian sitkeää. Kotona pitää olla viimeistään kello 19, jotta lastenvahtina toimineet isovanhemmat ehtivät ajaa kotiin vielä ennen iltauutisia. Kuulostaa aika tylsältä, ei kovin laadukkaalta tai rentouttavalta.

Mitä, jos kokeilisit jotakin ihan uutta ja piristävää puolisosi kanssa? Tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa laskuvarjohyppyä tai syvänmerensukellusta vaan helposti toteutettavissa olevia treffejä. Tähän on koottu kolme ehdotusta täydelliseen parisuhdehetkeen. Valitse omasi tai muokkaa vaihtoehdoista mieleisesi. Nämä parisuhdehetket ovat toteutettavissa Tampereen Varalassa, jonne voit tulla päiväseltään tai viettää pidemmän loman. Varala sijaitsee parin kilometrin päässä Tampereen keskustasta, Pyhäjärven rannalla. Sinne on helppo tulla omalla autolla tai bussilla. Varala on maankuulu liikunta-alan koulutuskeskus, joka tarjoaa etenkin liikunnallisia aktiviteetteja.

Kuva: Varala. Korkeat paikat on turvallista kokea puolison kanssa.
Treffit yläilmoissa

Haasta itsesi ja parisuhteesi Varalan Flowparkissa, jossa kiipeillään puihin kiinnitetyillä seikkailuradoilla. Kiipeily ei vaadi aikaisempaa kokemusta. Ennen kiipeilyn aloittamista puiston henkilökunta antaa perusteellisen ohjeistuksen ja kiipeilijän pitää suorittaa testirata onnistuneesti. Korkean paikan kammokaan ei yleensä ole este kiipeilylle, sillä radoissa on erilaisia vaikeustasoja ja korkeuseroja. Kiipeilypuisto on turvallinen paikka siedättää korkean paikan kammoa. Kiipeily kannattaa aloittaa helpoimmilta radoilta ja siirtyä pikku hiljaa vaativimmille kiipeilyreiteille. Mikäli alkaa pelottaa liikaa, puolison tuella saattaa uskaltautua eteenpäin. Yläilmoissa ei totta totisesti ehdi ja jaksa kinata tai miettiä, miten lapset pärjäävät. Kiipeily on yllättävän rankkaa ja hikistä puuhaa ja vaatii keskittymistä ja hermojen hallintaa. Kun on onnistuneesti selvittänyt kiipeilyradan, voi onnitella itseään ja myös kumppania. Mikäli jostakin syystä jumittuu kiipeilyradalle, ei hätää: puiston työntekijät kiertelevät neuvomassa ja opastamassa ja auttavat tarvittaessa radoilla eteenpäin tai alaspäin.

Kiipeilyn lomassa tai kiipeilyn jälkeen voi käydä lounaalla ravintola Säteessä tai nauttia eväitä puistossa. Mikäli jalat vielä kiipeilyn jälkeen kantavat, voi kävellä läheiselle Pyynikin näkötornille, jonka juurella sijaitsevasta munkkikahvilasta saa suussa sulavia munkkeja.

Kuva. Varala. Romanttinen lasi-iglu soveltuu hyvin tunnelmallisille treffeille.
Romanttinen yö lasi-iglussa

Varalassa voi majoittua hotellihuoneessa, mutta jos haluaa oikein yllättää puolison, voi varata yöpymisen Pyhäjärven rannalla sijaitsevaan lasiigluun. Osa ihmisistä karttaa yöpymistä ulkona. Telttailu ei ole kaikkia varten. Lasi-iglussa yöpyminen on luksusta, eikä siellä tarvitse miettiä karhuja, hyttysiä, epämukavaa makuualustaa tai puskapissalla käyntiä. Lasi-iglussa on kaikki mukavuudet: minikeittiö, kompostoiva wc, pieni terassi ja iglun vuokraan sisältyy myös grillikatoksen käyttö. Miten ihastuttava ajatus onkaan istua puolison kanssa nuotion ääressä illan hämärtyessä, katsella tähtiä lasikaton alta, nukkua pehmeässä vuoteessa ja herätä auringonnousuun.

Igluun voi myös tilata maittavan aamiaisen, joka sisältää herkullisia minicroissanteja, tuoreita hedelmiä, vihersmoothieta, myslijogurttia, täytetty leipää ja muun muassa kahvia, teetä ja tuoremehua. Ravitsevan aamiaisen ja hyvin nukutun yön jälkeen on mukava lähteä reippaalle lenkille. Varalasta on myös mahdollista lainata kävelysauvoja. Lenkkipolut kulkevat vaihtelevissa maisemissa Pyhäjärven rannoilla ja Pyynikinharjun upeissa maisemissa.

Lempi leiskuu laineilla

Mikäli olette puolisosi kanssa uimataitoisia, on treffit vesillä hieno tapa piristää parisuhdetta. Varalasta saa vuokrattua sekä suplautoja että kajakkeja. Varsinkaan sup-lautailuun ei tarvita aiempaa kokemusta. Sup-lautailu vaati jonkin verran tasapainoa ja kehon hallintaa, mutta onnistuu yleensä vasta-alkajaltakin varsin mallikkaasti. Suppailu kannattaa aloittaa polviasennossa ja pysytellä aluksi rannan läheisyydessä. Kun rohkeus ja taidot karttuvat, voi meloa lähisaareen. Sup-lautaan voi pakata mukaan pienet eväät ja vesipullon.

Suppailun jälkeen voi jäädä rentoutumaan joko Varalan omalle yksityiselle uimarannalle tai suunnata Tahmelan ja Pyynikin hiekkarannoille. Varalan ja Pyynikin alueelta löytyy lukuisia piknik-paikkoja. Ulkoilmassa ruoka totisesti maistuu paremmalta kuin sisätiloissa, ja samalla tulee kuin huomaamatta parannettua maailmaa ja parisuhdetta.

Kuva: Varala. Vesillä liikkuminen onnistuu myös kajakilla, kunhan yhteistyö sujuu.
Lomapaketit pariskunnille

Varalasta on myös varattavissa valmis pariskunnalle suunniteltu lomapaketti, johon kuuluvat majoituksen lisäksi aamupala ja monipuolisia aktiviteetteja. Lomapakettiin sisältyvät sup-lautojen käyttö, frisbeegolf-radan käyttö, kuntosaliharjoittelu sekä saunavuorot ja höntsyvuorot Varalan liikuntatiloissa saatavuuden mukaan. Vapaita vuoroja kannattaa tiedustella Varalan vastaanotosta.

Teksti: Nanna

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.