Kumpi ärsyttää enemmän – miehen vai lapsen likaisten kalsareiden poimiminen lattialta?

Kuva: Stevepb

Naisella on lukuisia töitä, kuten palkkatyö, kotityöt ja metatyöt. Jos puoliso on jäänyt lapsen tasolle ja lisää kotitöiden määrää, voi olla perhepalaverin paikka.

Töistä kotiin tullessa alkaa toinen työ: Lapsen jälkien siistiminen. Aamupuuron jämät pois keittiön pöydältä, dublot koriin olohuoneen matolta, unohtuneen vessanpöntön veto, vaatteet vaatekaappiin ja naulakkoon sekä roskat roskikseen. Ja sitten olisi jäljellä vielä lastenhuoneen tavarakaaos, tiskit, kuravaatepyykki ja imurointi.

Kuulostaako tutulta?

Äidin on pakko olla valmis siivoamaan pikkulastensa jälkiä, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Mutta kun siivouslista jatkuu aikuisen miehen jälkien siivoamisella, hermo on kireämmällä. 

Tekisi mieli soittaa anopille ja käskeä kasvattamaan jälkikasvunsa loppuun asti. Tai heittää jokainen lattialle jäänyt sukka, alushousu tai kuitti roskakoriin, koska jos tavaroilla olisi jotain arvoa, niiden luulisi olevan paremmassa turvassa kuin lattialla.

Sukat, kalsarit, astiat

Naisten keskustelupalstoja lukiessa törmää tämän tästä hämmästyttävään tosiasiaan. Parisuhteessa kaikki miehet eivät osaa siivota omia jälkiään. Oppi ei tartu päähän välttämättä edes lasten synnyttyä.

Mikä siis avuksi, jos aikuinen mies ei edelleenkään osaa käydä vessassa ilman, että osa pissasuihkusta menee ohi, eivätkä edes likaiset kalsarit löydä tietään pyykkikoriin ilman apua?

Jokainen päättää itse, haluaako ottaa aikuisen ihmisen lapsilaumansa jatkoksi. Mutta jos mies käyttäytyy kuin lapsi, mikään ei estä kohtelemasta häntä kuin lasta. 

Aikuisvauvaa voi auttaa kasvamaan henkiseen mittaansa. Kokeilemisen arvoisia kannustimia on lukuisia, joista on koottu alle muutamia.

Kovat keinot käyttöön

Toimisiko joku näistä toimintatavoista sinunkin lapsimiehellesi?

Jos aikuinen puoliso pudottelee pikkuesineitä lattialle, voit lakaista ne löytöesinekoriin. Jos kukaan ei kaipaa, löytäjä saa pitää tai hävittää. Voitte yhdessä sopia, kuinka usein löytöesinekori tyhjennetään.

Sotkut voi myös jättää siivoamatta. Kun mies kahlaa omassa liassaan nilkkoja myöten, voi imurin ja luutun sijainti muistua paatuneimmankin mieslapsen mieleen. 

Vai auttaisiko likaisen elämäntavan jäljittely? Alkaisivatko likaiset kalsarit löytää tiensä paikalleen, jos sinä jättäisit itse omat jälkesi siivoamatta? Muutama käytetty tamponi tai side vessan lattialla voi jo tehdä ihmeitä. 

Myös vetämätön vessa ja lattian käyttäminen roskiksena ja pyykkikorina voi olla miehen mielestä silmiä avaava kokemus, vaikka hän olisi itse toiminut aivan samoin jo useamman vuoden ajan.

Jos edes miehen kasvattaminen ei auta, voi olla perhepalaverin paikka. Siinä käydään tasapuolisesti läpi, montako lusikkaa kumpikin ottaa ovesta ulos astuessaan mukaansa.

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.