7 vinkkiä kuinka huolehtia lapsen nesteytyksestä kuumalla ilmalla!

7 vinkkiä kuinka huolehtia lapsen nesteytyksestä kuumalla ilmalla!
Kuva: Claudia Soares

Helteellä jokaisen on tärkeä huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Erityisen alttiita nestehukalle ja lämpöhalvaukselle ovat riskiryhmiin kuuluvat henkilöt sekä lapset. Mutta kuinka huolehtia lapsen nesteytyksestä kuumalla ilmalla?

1. Hauska kuppi/vesipullo

Käykää yhdessä valitsemassa lapselle mieluinen kuppi/vesipullo. Veden juominen on hauskempaa, kun sitä voi hörppiä mieleisestä kupista/pullosta.

2. Makuvedet

Makeiden, sokeripitoisten mehujen jatkuva hörppiminen ei ole suositeltavaa. Veden voi maustaa kurkulla, mintulla tai sitrushedelmillä. Maistelkaa yhdessä mikä on teidän perheen suosikki.  

3. Jääkuutioiden sekaan pakastetut marjat

Jääpalamuotiin voi veden lisäksi lisätä vaikka mustikoita tai mansikan paloja. Hauskat ja värikkäät jääkuutiot vesilasissa herättävät lapsen huomion ja tekevät veden juonnista hauskempaa.

4. Hedelmät ja kasvikset

Kaiken veden ei välttämättä tarvitse mennä alas pullosta juomalla, vaan myös nestepitoisia hedelmiä tai kasviksia kannattaa hyödyntää. Tällaisia hedelmiä ovat esimerkiksi kirsikat, luumut, meloni, vesimeloni ja persikat. Kasviksista esimerkiksi jäävuorisalaatti ja kurkku ovat loistavia nesteyttäjiä. Hedelmiä voi tarjota sellaisenaan, mutta myös hauskat hedelmävartaat ja herkulliset smoothiet innostavat syömään hedelmiä.

5. Vanhemman esimerkki

Myös vanhemman on tärkeää huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Kun lapsi näkee vanhemman juovan paljon, hän myös todennäköisemmin haluaa juoda enemmän. Helteellä on tärkeää muistaa, että alkoholi, sekä kofeiinipitoiset juomat kuten kahvi ja kolajuomat toimivat päinvastoin ja poistavat nestettä. Hyvä sääntö onkin juoda lasi vettä tällaisten juomien kanssa. 

6. Pullot näkyvillä

Pidä pulloja tai vesimukeja esillä paikoissa, joissa lapset leikkivät tai oleskelevat. On helpompi hörpätä vettä pullosta kesken leikkien, jos pullo on näkyvillä eikä sitä tarvitse erikseen pyytää. 

Teksti: Anna-Leena

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran 30.6.2021, juttua muokattu 6.6.2022.


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.