Leikkivinkkejä lasten synttäreille!

Lähestyvätkö lasten kaverisynttärit, mutta pää lyö tyhjää sen suhteen, että miten lapset saisi viihtymään juhlilla? Tästä kirjoituksesta löydät vinkkejä hauskoihin synttärileikkeihin.

Lastenjuhlat voivat aiheuttaa päänvaivaa vanhemmille. Juhlat on helppo ja vaivaton järjestää paikassa, jossa kaikki on tehty vanhempien puolesta valmiiksi ja riittää, kun vain saapuu paikalle ja maksaa loppulaskun. Toki tämä ei suinkaan ole kaikille sopiva tai haluttu vaihtoehto.

Jos juhlat järjestää kotona, on hyvä olla mietittynä jotain ohjelmaa, jotta kenenkään juhlijan aika ei käy pitkäksi. Vaarana on myös se, että juhlat karkaavat käsistä ja menee liiaksi riehumiseksi. Etenkin, jos pikkuvieraat ovat nauttineet paljon herkkuja ja veressä virtaa liiallinen sokerimäärä.

Vinkkejä synttärileikkeihin

Alla olevasta listasta voi poimia parhaat vaihtoehdot oman perheen juhlille. Osa leikeistä on nostalgisia ja monelle vanhemmalle lapsuudesta tuttuja.

1. Aasinhäntä

Muistatko tämän leikin, joka kuului ennen vanhaan jokaisiin juhliin? Tässä leikissä kiinnitetään seinälle kuva aasista (tai muusta eläimestä). Vuorollaan jokainen leikkijä asettaa aasille häntää sokkona ja lähimmäksi oikeaa hännän kohtaa osunut on voittaja. Häntä voi olla esimerkiksi paperia tai kangasta ja siinä täytyy olla tarttuva kohta (esim. teippi tai sinitarra), jolla se kiinnittyy aasiin.

2. Pullonpyöritys

Totuus vai tehtävä? Pullonpyöritys on varma synttäreiden viihdyttäjä ja sen parissa juhlijoiden aika kuluu rattoisasti.

3. Lautapelit

Synttäreillä voi pelata myös lautapelejä. Tärkeää on huomioida, että peli ei ole liian pitkäkestoinen ja jokainen halukas pääsee osallistumaan. Täältä löydät ehdotuksia lautapeleistä.

4. Pihapelit

Riippuen säästä ja vuodenajasta, voi synttäreillä pelailla myös monenlaisia pihapelejä. Tässä kannattaa huomioida se, että vieraiden parhaat juhlavaatteet eivät ole sen jäljiltä liiassa sotkussa, joten leikkien kannattaa olla sen mukaisia tai jo etukäteen ilmoittaa, että ei kannata pukea päälle parhaimpia juhlavaatteita. Täältä löydät vinkkejä pihapeleihin.

5. Karkkipeli

Vähän isommille juhlijoille on jännittävää pelata Jelly Belly Bean Boozled -karkkipeliä. Tämä peli on yllätyksellinen, koska etukäteen ei voi tietää osuuko omalle kohdalle hyvän- vai pahanmakuinen karkki. Kutkutteleeko makuaisteja herkullinen synttärikakku vai kuollut kala? Tämä, jos mikä saa synttäreille jännityksen tuntua ja aikaan monenlaisia ääniefektejä.

6. Pinjata

Pinjata on juhlien odotettu leikki. Tässä pelissä jokainen vieras vuorollaan lyö rikki Pinjataa, joka on täytetty esimerkiksi herkuilla tai muilla pienillä yllätyksillä. Lopuksi jokainen kerää itselleen sisällöstä sen, minkä ehtii.

Kuva: Pixabay / kliempictures

Teksti: Mami Mixtuura

Ei vielä kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Aitoa vertaistukea perhearkeen, lempeästi myötäeläen


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteesta.

  Array
(
  [0] => thumbnail
  [1] => medium
  [2] => medium_large
  [3] => large
  [4] => 1536x1536
  [5] => 2048x2048
  [6] => vp_sm
  [7] => vp_md
  [8] => vp_lg
  [9] => vp_xl
  [10] => vp_sm_popup
  [11] => vp_md_popup
  [12] => vp_xl_popup
)