10 uskomatonta tapaa käyttää hammastahnaa arjessa!

10 uskomatonta tapaa käyttää hammastahnaa arjessa!
Kuva: Jonathan Cooper

Teksti: Anna-Leena

Netti on pullollaan toinen toistaan uskomattomia tapoja hyödyntää hammastahnaa arjessa. Ruuhkavuosien toimitus keräsi tähän artikkeliin omat suosikkinsa ja kävi heti hamstraamassa muutaman tuubin hammastahnaa. Mitä näistä vinkistä sinä aiot kokeilla ensimmäiseksi?

Väriliitu seinissä

Myönnä pois: lasten taideteokset saavat vanhempien sydämen sulamaan, mutta seiniin ilmestyneet abstraktit vahaliitu-tuherrukset saavat myös verenpaineen kohoamaan. Ei hätää! Kohokohta-sivustolla neuvotaan sipaisemaan hammastahnaa kosteaan rättiin ja hankaamaan seinä puhtaaksi. 

Hanat kiiltäväksi

Europapress-sivustolla kerrotaan, että hammastahna toimii loistavasti kiillotusaineena. Hankaa hanat kiiltäväksi hammastahnalla ja vanhalla hammasharjalla. Pyyhi lopuksi puhtaaksi kostealla rätillä. 

Mustelmat

El Mueble-sivuston mukaan hammastahna on paras apua mustelmien hoitoon. Ei hammastahnasta varmaan mitään haittaakaan ole, joten seuraavan kerran kun lapsesi kaatuu puistossa, kaiva tahna laukustasi ja sivele pieni määrä osumaa ottaneeseen kohtaan.

Reiät seinissä

Jäikö seinään reikä vanhasta ruuvista tai naulasta? Usealla eri sivustolla neuvotaan täyttämään seiniin ilmestyvät pienet reiät hammastahnalla. Kuivuessaan tahna kovettuu, mikä tekee siitä loistavan täyteaineen.

Ihonhoito

Pistikö itikka? Ei hätää! Kutinaa voi Publico-sivuston mukaan lievittää hammastahnalla. Tai imestyikö naamaasi kipeä finni? Kuivata se sipaisemalla näppylän päälle hammastahnaa ennen nukkumaanmenoa! 

Tahranpoistoaine

Tiesitkö, että hammastahnaa voi käyttää myös tahranpoistoaineena? Business Insider-sivustolla neuvotaan hieromaan hammastahnaa vaatteen tahrakohtaan ennen pesua. Hyvästit tahroille!

Valkoiset kengät

Mejor con salud-sivustolla kerrotaan, että valkoisista tennareista tulee kuin uudet, kun harjaat ne puhtaaksi hammastahnalla. Varsinkin lasten lenkkarit likaantuvat käytössä hetkessä. Puhdistukseen riittää, kun sipaiset vähän tahnaa vanhaan hammasharjaan ja ei kun hankaamaan.

person wearing white nike air force 1 low
Kuva:Garrett Bear. Valkoiset lenkkarit puhdistuvat hammastahnalla hankaamalla.

Hopeat kiiltämään

Unohda kalliit kiillotusaineet ja kiillota hopeiset lusikat, kannut ja korut hammastahnalla. Mundo Deportivo-sivustolla kehotetaan valitsemaan mielummin tavallinen kuin geelimäinen tahna, jos toiveissasi on puhdistaa esineet vahingoittamatta niiden pintaa.

Ikävät hajut pois helposti

Jäikö käsiin ruoanlaiton jälkeen epämiellyttävä kalan -tai valkosipulin haju? Business Insider-sivustolla neuvotaan pesemään kädet hammastahnalla.

Silitysrauta puhtaaksi

Onko silitysraudassasi palaneen jälkiä? My Poppins-sivustolla neuvotaan hankaamaan ne pois hammastahnalla. Muista pyyhkiä ylimääräinen lika ja hammastahna pois huolella ennen seuraavaa käyttökertaa, ettei tahna pala kiinni rautaan.

Tiedätkö sinä muita yllättäviä tapoja käyttää hammastahnaa?


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.