Lastenkutsut vähällä vaivalla – Onko sellaisia olemassa?

Lastenkutsut vähällä vaivalla – Onko sellaisia olemassa?
Kuva: Ivan Samkov/Pexels

Lapsen kaverisynttäreiden lähestyessä pohdittavaa riittää: Mitä, missä ja kenen kanssa tänä vuonna juhlittaisiin? Mielessä vilahtaa hetkellisesti Frozen-teemaiset juhlat höystettynä Arendelin linnan muotoisella kakulla ja Elsaksi pukeutuneella hahmolla taikomassa yllätyksiä lapsosille. Nopeasti mukaan astuu kuitenkin myös realiteetit – mitä tällaiset juhlat maksavat ja onko liian hulppeissa juhlissa loppujen lopuksi mitään järkeä?

Lastenkutsujen kuuluisi olla hauska ja leppoisa tapahtuma myös järjestelyjen osalta. Pahimmillaan lasten synttärijuhlat kuitenkin aiheuttavat vanhemmille stressiä ja lompakkokin kevenee aivan liikaa. Synttärit alkavat herkästi tuntua kilpavarustelulta ja sen huomaavat ennemmin tai myöhemmin myös lapset. Kenellä on jännittävin juhlapaikka ja kuka saa upeimmat lahjat? Entä kenellä on parhaimmat kaverilahjat ja erikoisimmat ohjelmanumerot? Tarvitseeko lapsi erikoisia juhlia vai voisiko vähempikin riittää?

Entäpä jos synttäreiden teemana olisikin tällä kertaa – noh, synttärit? Tässä muutama idea helppoihin ja vaivattomiin synttärikemuihin!

Niin sanotut retrosynttärit

Kaiken Frozen-teeman ja upeiden kakkuluomusten keskellä usein huomaa, että lapsille todella voisi riittää vähempikin show. Muistatko oman lapsuutesi sympaattiset synttärit, kun tarjolla oli keksejä, suolatikkuja, karkkeja ja sipsejä. Kaupasta ostetun jäätelökakun päällä oli kynttilät, jotka sankari sitten puhalsi sammuksiin. Pienet masut olivat nopeasti täynnä ja lapsoset valmiina siirtymään muihin puuhiin.

Jos leikki ei meinannut lähteä käyntiin tai lapsille jostain syystä tuli tekemisen puutetta, oli ohjelmaksi varattu kotikutoinen onginta tai aasinhäntäleikki silmät sokkona. Yleensä juhlissa kuitenkin viihdyttiin varsin hyvin ilman ohjelmaakin tai vaikkapa muutaman puhalletun ilmapallon voimin.

Kesäiset picnic-synttärit pihalla tai puistossa

Kesällä on helppoa, kun juhlia voi vaivattomasti myös ulkona! Kutsu kaverit pihalle tai leikkipuistoon, ota mukaan viltti ja pyydä jokaista ottamaan mukaan jotain pientä naposteltavaa! Naposteltavat viltille ja lapset touhuamaan! Ohjelmaksi saippuakuplia, hippaa, keinumista ja riekkumista. Kaksi tuntia vierähtää kuin siivillä.

Luistelemaan tai pulkkamäkeen talvella

Voisiko synttärit järjestää ulkona myös talvella? Miltä kuulostaisi synttäritreffit pulkkamäkeen tai luistelukentälle. Huonommalla säällä voisi mennä vaikka laavulle paistamaan makkaraa ja vaahtokarkkia? Mukaan luistimet, pulkka, makkarat ja vaahtokarkit – niin, ja ne kaverit myös!

Ulkoista synttärit

Nykyään synttärit voi helposti ulkoistaa myös kodin ulkopuolelle. Vaihtoehtojahan riittää aina Hop Lopista kylpylään. Aina synttärit puuhapuistoissa eivät tarkoita erikoisuuden tavoittelua tai kilpavarustelua, vaan kyseessä voi olla myös helppo vaihtoehto kotisynttäreille. Ei kauppareissua, siivousta, koristelua, ohjelman miettimistä ja stressiä. Kaverit mukaan, Hop Loppiin riehumaan ja illaksi kotiin!

Teemasynttärit pienellä vaivalla

Teemasynttäreiden ei tarvitse viedä vararikkoon, eikä teeman kanssa tarvitse menettää yöuniaan. Teema voi olla mitä vain – vaikkapa jokin väri! Pinkit kertakäyttölautaset ja -mukit, pinkit servietit ja sankarille pinkki mekko päälle! Teemasynttärit ovat valmiit!

Lapsen synttäreiden kanssa on lupa päästä myös helpommalla. Jätä sosiaalisen median luomat synttäripaineet vähemmälle ja keskity olennaiseen! Lapselle tärkeintä ovat paikalle päässeet kaverit ja rennot vanhemmat!

Teksti: Niina


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.