Herkullisia nimiä tytöille -Inspiraationa ruoat!

Herkullisia nimiä tytöille -Inspiraationa ruoat!
Kuva: Filipp Romanovski / Unsplash

On ihanaa miettiä kohdussa kasvavalle tulokkaalle nimeä. Toisinaan se saattaa kyllä olla myös äärimmäisen vaikeaa. On haastavaa pohtia, mikä nimi on sopiva, koska vauvaa ei ole vielä nähty. Jotkut miettivät useita erilaisia vaihtoehtoja, joista valitaan sitten parhaiten sopiva nimi syntymän jälkeen. Toisinaan etukäteen mietitty nimi menee vaihtoon, kun pikkuinen tavataan oikeasti.

Miltä tuntuisi valita vauvalle nimi, joka tarkoittaa hedelmää, vihannesta tai muuta ruokaan liittyvää asiaa? Pinja on suomalainen tytön nimi ja se tarkoittaa espanjaksi ananasta. Nimi Paavo taas tuo mielleyhtymän espanjan kielen sanasta, joka tarkoittaa kalkkunaa.

Bebés y más -sivuston kirjoituksessa on kerrottu, että ruokiin liittyvät nimet ovat suosittuja. Alla olevassa listauksessa on käytetty lähteenä edellä mainittua tekstiä, MTV3 Uutisten kirjoitusta ja sen lisäksi muisteltu, että mitä muita aihepiiriin liittyviä nimiä on joskus kuultu.

Tyttöjen nimiä

1. Anis

Miltä tuntuisi, jos tyttövauva saisi nimen Anis? Monet ihmiset rakastavat tuota ainutlaatuisen makuista yrttiä. Kun kerran on maistanut aniksen makuista karamellia, muistaa sen ihanan maun loppuelämän ajan.

2. Brie

Rakastatko sinäkin ranskalaisia Brie-juustoja? Jos vastaat kyllä, tämä kaunis nimi saattaisi olla sopiva sinun perheeseen.

3. Charlotte

Charlotte on sointuva nimi, joka tarkoittaa myös herkullista kakkua. Voisiko tämä kaunis kääretortuista koottu kakku olla inspiraationa lapsesi nimeen?

4. Kastanja

Kastanja-nimeä esiintyy jonkun verran Suomessa. Tällä nimellä kutsutaan myös hedelmää, joka on peräisin kastanja-puista.

5. Madeleine

Tämä nimi on suomalaisille tuttu naapurimaan prinsessan nimestä. Madeleine-nimellä kutsutaan myös pientä ranskalaista leivosta, joka on simpukankuoren mallinen.

6. Manna

Jokainen lienee joskus maistanut mannapuuroa. Tämä nimi on alun perin ollut käytössä poikien nimenä, mutta nykyään sitä käytetään enemmän tytön nimenä. Wikipedia kertoo mannan olevan leivän tyylinen ruoka.

7. Margarita

Tämä nimi on varmasti tuttu kaikille pizzeriassa käyneille. Mikä sopisikaan paremmin pizzaa rakastavien vanhempien nimeksi kuin Margarita?

8. Nori

Nori-nimisiä tyttöjä on Suomessa jonkun verran. Tämän nimen alkuperä on japanista peräisin oleva syötävä merilevä, jota käytetään muun muassa sushin valmistuksessa.

9. Rosemary

Tämä kaunis nimi on yhdistetty nimistä Rose ja Mary. Rosemary suomeksi käännettynä on rosmariini, joka on ruokien maustamisessa käytetty yrtti.

10. Suzette

Suzette-nimi viittaa ranskalaiseen lettuja muistuttavaan jälkiruokaan (Crêpes Suzette). Tämäkin nimi on todella ihastuttava tytön nimi.

Muita tyttöjen nimiä

Tässä vielä lisäksi muita kauniita tyttöjen nimiä, jotka liittyvät jollain tavalla ruokiin.

-Estrella

-Kirsikka

-Mansikka

-Muna → Muna-nimisiä naisia on jonkun verran Suomessa.

-Omena

-Vadelma

-Vanilla

Mitä mieltä olet näistä nimistä?

Teksti: Mami Mixtuura

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *