Nopea, helppo ja herkullinen juhannusruoka x 3

Nämä kolme juhannuspöydän herkkua valmistuvat kokemattomaltakin kokilta noin puolessa tunnissa.
- Lue myös Kulinaristia kasvattamassa
- Lue myös “Kasviksia? Yäk!” Miksi lapseni ei syö kasviksia?
- Lue myös Säästövinkkejä lapsiperheille ja muillekin!
- Lue myös Hintojen kallistuminen laittaa miettimään kulutusta ja ostokäyttäytymistä tarkemmin
- Lue myös Hintojen kallistuminen vaikuttaa moniin lapsiperheisiin -vaarana jopa köyhyys!
Mökkilohi
Monen mielestä mikään ei juhannuksena voita savukalan makua ja hajua. Jos et halua itse savustaa, tämän Valion ohjeen voit tehdä myös vaivatta valmiista lämminsavulohesta.
AINEKSET
4 annosta
800 g | lämminsavulohta , ks. ohje lohen savustamiseen linkistä fileenä |
250 g | keitettyjä (varhais)perunoita |
150 g | kurkkua tai avomaankurkkua |
2 | kevätsipulivartta |
2 rkl | kapriksia |
½ tl | suolaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
PIIMÄ-TILLIKASTIKE | |
1 dl | piimää |
½ prk (à 150 g) | crème fraîchea |
1 tl | Dijon-sinappia |
½ tl | sokeria |
ripaus | suolaa |
1 ruukku | tuoretta tilliä |
Grillijuustovartaat
Kesän maistuvin grillijuusto-kasvislisäke Valion ohjeella valmistuu ketterästi grillissä. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi, jolloin vartaista tulee paitsi hauskannäköiset, kasvikset myös kypsyvät nopeammin.
AINEKSET
8 varrasta
1 | keltainen paprika |
½ | munakoisoa |
1 | kesäkurpitsa |
200 g | herkkusieniä |
1 pkt (200 g) | grillijuustoa |
YRTTIÖLJY | |
1 dl | oliiviöljyä |
½ ruukkua | tuoretta ruohosipulia |
½ ruukkua | basilikaa |
½ tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | |
LISÄKSI | |
8 kpl | grillivarrastikkuja |
OHJE
- Puhdista kasvikset tarvittaessa. Poista paprikasta siemenkota.
- Leikkaa kasvikset, sienet ja grillijuusto ohuiksi viipaleiksi. Pujota viipaleet varrastikkuihin.
- Tee yrttiöljy: laita kulhoon öljy, muutamaan palaan leikatut ruohosipulit, basilikan lehdet, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella.
- Grillaa vartaita, kunnes kasvikset ovat pehmenneet hiukan ja saaneet pintaväriä. Valele vartaita yrttiöljyllä kypsennyksen aikana. Valuta vielä päälle yrttiöljyä ennen tarjoilua.
Grillifenkoli-salaatti
Grillissä tai uunissa paahtuneet fenkolit ovat maukas lisäke salaatteihin. Sitruunalla maustettu grillifenkoli valmistuu ripeästi ja maustaa Välimerellisen kesäsalaatin.
AINEKSET
4 annosta
GRILLIFENKOLIT | |
1 | fenkoli |
1 rkl | Valio Oivariini® juoksevaa |
½ | sitruunan mehu ja raastettu kuori |
ripaus | suolaa |
SALAATTI | |
65 g | salaattisekoitusta |
½ | kurkku |
1 prk (180 g) | salaattijuustokuutioita |
100 g | aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina |
LISÄKSI | |
oliiviöljyä |
OHJE
- Suikaloi fenkoli ja laita suikaleet pieneen uunivuokaan tai kertakäyttöiseen alumiinivuokaan. Pirskottele pinnalle Oivariini, sitruunan mehu sekä raastettua kuorta. Mausta ripauksella suolaa.
- Laita vuoka grilliin ja anna paahtua hetki, kunnes pinnat saavat paahtunutta väriä. Fenkolien rakenne saa jäädä napakaksi.
- Kokoa salaatti vadille kerroksittain ja laita päälle grillatut fenkolit. Viimeistele oliiviöljyllä.
Teksti: Ruuhkavuodet