Nopea, helppo ja herkullinen juhannusruoka x 3

Nopea, helppo ja herkullinen juhannusruoka x 3

mä kolme juhannuspöydän herkkua valmistuvat kokemattomaltakin kokilta noin puolessa tunnissa.

Mökkilohi

Monen mielestä mikään ei juhannuksena voita savukalan makua ja hajua. Jos et halua itse savustaa, tämän Valion ohjeen voit tehdä myös vaivatta valmiista lämminsavulohesta.

AINEKSET

4 annosta

800 glämminsavulohta , ks. ohje lohen savustamiseen linkistä fileenä
250 gkeitettyjä (varhais)perunoita
150 gkurkkua tai avomaankurkkua
2kevätsipulivartta
2 rklkapriksia
½ tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä
PIIMÄ-TILLIKASTIKE
1 dlpiimää
½ prk (à 150 g)crème fraîchea
1 tlDijon-sinappia
½ tlsokeria
ripaussuolaa
1 ruukkutuoretta tilliä

Grillijuustovartaat

Kesän maistuvin grillijuusto-kasvislisäke Valion ohjeella valmistuu ketterästi grillissä. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi, jolloin vartaista tulee paitsi hauskannäköiset, kasvikset myös kypsyvät nopeammin.

AINEKSET

8 varrasta

1keltainen paprika
½munakoisoa
1kesäkurpitsa
200 gherkkusieniä
1 pkt (200 g)grillijuustoa
YRTTIÖLJY
1 dloliiviöljyä
½ ruukkuatuoretta ruohosipulia
½ ruukkuabasilikaa
½ tlsuolaa
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
8 kplgrillivarrastikkuja

OHJE

  1. Puhdista kasvikset tarvittaessa. Poista paprikasta siemenkota.
  2. Leikkaa kasvikset, sienet ja grillijuusto ohuiksi viipaleiksi. Pujota viipaleet varrastikkuihin.
  3. Tee yrttiöljy: laita kulhoon öljy, muutamaan palaan leikatut ruohosipulit, basilikan lehdet, suola ja pippuri. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Grillaa vartaita, kunnes kasvikset ovat pehmenneet hiukan ja saaneet pintaväriä. Valele vartaita yrttiöljyllä kypsennyksen aikana. Valuta vielä päälle yrttiöljyä ennen tarjoilua.

Grillifenkoli-salaatti

Grillissä tai uunissa paahtuneet fenkolit ovat maukas lisäke salaatteihin. Sitruunalla maustettu grillifenkoli valmistuu ripeästi ja maustaa Välimerellisen kesäsalaatin.

AINEKSET

4 annosta

GRILLIFENKOLIT
1fenkoli
1 rklValio Oivariini® juoksevaa
½sitruunan mehu ja raastettu kuori
ripaussuolaa
SALAATTI
65 gsalaattisekoitusta
½kurkku
1 prk (180 g)salaattijuustokuutioita
100 gaurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
LISÄKSI
oliiviöljyä

OHJE

  1. Suikaloi fenkoli ja laita suikaleet pieneen uunivuokaan tai kertakäyttöiseen alumiinivuokaan. Pirskottele pinnalle Oivariini, sitruunan mehu sekä raastettua kuorta. Mausta ripauksella suolaa.
  2. Laita vuoka grilliin ja anna paahtua hetki, kunnes pinnat saavat paahtunutta väriä. Fenkolien rakenne saa jäädä napakaksi.
  3. Kokoa salaatti vadille kerroksittain ja laita päälle grillatut fenkolit. Viimeistele oliiviöljyllä.

Teksti: Ruuhkavuodet


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.