Onnellisuus syntyy pienistä asioista -Eri ikäiset ilostuvat eri jutuista

Onnellisuus syntyy pienistä asioista -Eri ikäiset ilostuvat eri jutuista
Kuva: Shot by Ireland / Unsplash

Elämässä koetut onnen hetket muodostuvat usein pienistä asioista. Eri ikäiset ihmiset voivat kokea riemua erilaisista jutuista. Tästä kirjoituksesta löydät esimerkkejä mistä jutuista elämän onni ja ilo voi koostua.

Pienet vauvat ja taaperot ovat onnellisia, kun heidän perustarpeensa täyttyvät. Vauva osoittaa onneansa hymyllä ja naurulla. Mikä onkaan ihanampaa kuin saada olla oman vanhemman turvallisessa sylissä tai katsoa äidin tai isän turvallisia kasvoja?

Leikki-ikäisten onni voi koostua esimerkiksi aikuisen kanssa vietetystä ajasta. Se, että oppii itse rakentamaan legoilla voi tuoda suunnatonta onnea. Esimerkiksi ulos tai leikkipuistoon lähteminen on iloa tuova asia heille. Jos vielä sattuu olemaan sadekeli ja vesilätäköitä, joissa pomppia, ovat olosuhteet täydelliset.

Mistä voisi koostua koululaisten onni? Esimerkiksi viikonlopun alkamisesta raskaan arkiviikon jälkeen. Siitä, että saa pelata Nintendoa tai olla puhelimella. Siitä, että pääsee kaverin luo kylään tai ystävä pääsee kylään omaan kotiin.

Entäs teini-ikäisten onni? Se voi koostua esimerkiksi siitä, että on oma huone, jossa saa olla omassa rauhassa. Siitä, että saa nukkua aamulla niin pitkään kuin haluaa. Siitä, että saa mennä ja tulla riittävän vapaasti kavereiden kanssa.

Opiskelijoiden onni voisi koostua tentin läpäisemisestä tai uusien ystävien saamisesta. Siitä, että saa kokeilla omia siipiään ja muuttaa omaan asuntoon. Siitä, että vanhemmat ovat tarvittaessa valmiita auttamaan missä tahansa asiassa, jos omat siivet eivät vielä kanna riittävästi.

Vanhemmat voivat kokea onnellisuutta esimerkiksi katsoessaan illalla söpösti nukkuvaa pienokaista. Siitä, että saa kostean ja äänekkään pusun poskelle. Siitä, että kuulee lapseltaan: “Minä rakastan sinua”.

Onnellisuus voi koostua siitä, että elämässä on kaikki mallillaan. On katto pään päällä ja jääkaapissa ruokaa. On varaa ostaa välillä kaupasta jotain mielitekoja. Siitä, että kaikki läheiset ovat terveitä eikä kenelläkään ole mitään hätää.

Välttämättä ei tule ajateltua, että miten onnellinen onkaan. Silloin, kun kaikki asiat ovat mallillaan ei onnellisuutta välttämättä edes huomaa. Se vaatii sen, että pysähtyy ja miettii omia tuntemuksiaan. Kun mikään ei ahdista tai pelota, ovat asiat yleensä melko hyvin. Sisimmässään voi kokea kuplivaa onnen tunnetta. Toisinaan onnellisuuden tajuaa vasta jälkikäteen, kun elämän aallokko heiluu rajusti ympärillä. Silloin voi tajuta, että kuinka onnellista tavallinen arki olikaan.

Mistä sinun kokema onnellisuus koostuu?

Teksti: Mami Mixtuura


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.