Mihin huvipuistoon veisin metrin mittaisen lapseni – ja montako muumitikkaria sillä rahalla saisi?

Mihin huvipuistoon veisin metrin mittaisen lapseni – ja montako muumitikkaria sillä rahalla saisi?

Minne huvipuistoon mennään? Kaksi aikuista, kaksi lasta ja auto? Särkänniemeen, Linnänmäelle vai Tykkimäelle?


Omat lapseni ovat molemmat vielä alle kouluikäisiä, mutta tänä vuonna he ovat itsekin halunneet huvipuistoon. Viime vuonna tuli mainostettua lapsille Särkänniemeä ja pakkohan ne oli sitten sinne viedä. Nyt vuosi myöhemmin voi jälkiviisaana todeta, että olisi voinut säästää vielä sen keikan tälle vuodelle. Särkänniemi veloittaa 3-vuotiaastakin täyden rannekkeen hinnan, vaikka lapsi on alle metrin mittainen eli ei pääse juurikaan mihinkään laitteisiin. Tästä bingo Särkänniemelle ja lapselle paljon mielipahaa. Äitiä vitutti. Niin hyvä mieli lopulta kuitenkin lähtiessä oli, että tänä vuonna haluavat Särkänniemeen uudestaan.


Särkänniemen peruslippu pelkkiin huvilaitteisiin on 43 euroa ja koko puistoalueeseen 49 euroa. Jos ostat lippusi tietylle päivälle hyvissä ajoin ennakkoon, niin hinta voi olla edullisempi, mutta kuka pienten lasten vanhempi uskaltaa ne ostaa puoli vuotta etukäteen. Särkänniemen alue on kiva ja siellä on vähän kaikille kaikkea. Aikuisen seurassa yli metrin mittainen pääsee jo useimpiin laitteeseen ja myös tukkijokeen (lapsikaan ei saa sitten ilman paitaa mennä tukkijokeen!). Rannekkeet kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle päiväksi 172 euroa ja ei mahdollisuutta seuraavan päivän jatkolippuun. Autoilevalle perheelle vielä ekstra 15 euroa parkkimaksua eli yhteensä 187 euroa (984,2 muumitikkaria).


Linnanmäen huvilaiteranneke maksaa 45 euroa ja hinta on kaikille sama, jotka maksullisiin laitteisiin haluavat. Turhan kallis ranneke alle 120 senttimetriselle ei niin hurjapäälle. Linnanmäen alue on todella kiva ja sinne on onneksi kaikille ilmainen sisäänpääsy. Tässä Helsingin huvipuistossa on 7 ilmaista laitetta alle 140cm lapsille ja nämä on kyllä riittävät ainakin 4- ja 5-vuotiaalle. Jos heille ostaisi rannekkeet niin pääsisivät näiden lisäksi muutaman lisälaitteeseen ja useimpiin muihin sitten aikuisen seurassa. Linnanmäelle saa ostaa seuraavan päivän jatkolipun 15 euroa eli kaksi päivää yhteensä 60 euroa. Parkkeeraus 4 euroa tunti tai vuorokausi 26 euroa. Rannekkeet kaikille ja päivän parkki siis yhteensä 206 euroa (1084,2 muumitikkaria). Itse toki tässä tilanteessa vein lapseni ratikalla vain noihin ilmaisiin laitteisiin, joten kulut olivat nolla euroa (ja molemmille lapsille muumitikkarit). Helsingissä pääsee julkisiin ilmaiseksi lastenrattaiden kanssa ja tämä koskee myös Suomen linnan lauttaa.


Tykkimäki hinnoittelee vielä erikseen pituuden mukaan. Alle 120cm saa lipun 30 eurolla ja yli 120cm maksaa 37 euroa. Alue on kivoin varmastikin pienemmille ja hurjimpia laitteita hakevien kannattaa mennä muihin puistoihin, jos on mahdollisuus valita. Näille pienemmille onkin ihania laitteita ja parhaat näistä kolmesta puistosta! Tykkimäen etuna on vielä sen huvipuiston kyljessä oleva vesipuisto, jossa on pienemmille suunnattuja vesiaktiviteetteja ja isommille omat liukumäkensä, kesäkuun alussa tosin aika raikkaat allasvedet. Rannekkeet huvipuistoon koko perheelle maksaa 134 euroa ja parkkeeraus on ilmaista (Vain 705,3 muumitikkaria).


Näistä kolmesta valitsenkin ehdottomasti ensi kesälle omaksi yllätyksekseni Tykkimäen! Tykkimäen välittömässä läheisyydessä on leirintäalue, josta otamme uutuuttaan hohtavan mökin sekä combolipun kahdeksi päiväksi (koko perhe alle 1000 muumitikkaria)! Päästään ajan kanssa sekä huvi- että vesipuistoon! Tämä kaikki on vielä järven rannalla!

Teksti: Pikku Myytinmurtaja


Ruuhkavuodet suosittelee

Pikku Myytinmurtaja

Satunnaisesti työssäkäyvä Mullantuoksuinen kotiäiti ja tolkun ihminen. "miksi mennä sieltä missä aita on matalin, kun voi mennä sieltä missä sitä ei ole ollenkaan"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.