Luotettava, turvallinen, taloudellinen – Millaisella autolla sinä ajat?

Luotettava, turvallinen, taloudellinen – Millaisella autolla sinä ajat?
Kuva: Toyota Tammer-Auto

Kaupallinen yhteistyö: Toyota Tammer-Auto

Auton pitää olla luotettava, ympäristöystävällinen ja turvallinen. Kun lähtee matkalle, töihin tai viemään lasta päiväkotiin, toivoo, ettei liikenteessä satu mitään. On mukava ajella autolla, kun tietää, ettei se hyydy seuraavaan mutkaan.

Suomessa oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2021 loppuun mennessä noin 3,7 miljoonaa henkilöautoa, joista liikennekäytössä oli noin 2,8 miljoonaa autoa. Määrä kuulostaa varsin suurelta. Liikenne vaikuttaa ympäristöömme ja turvallisuuteemme. Ei ole aivan sama, millaisella ajoneuvolla ajelee.

Toyota on jo vuosia ollut Suomen myydyimpiä automerkkejä. Myös vuonna 2021 Suomen ensirekisteröintitilastoja hallitsi Toyota, jonka malleista Corolla ja Yaris olivat suosituimmat.  Lähdimme ottamaan selvää, miksi juuri Toyota on niin suosittu.

Kuva: Toyota Tammer-Auto. Toyota Corolla on tällä hetkellä Suomen myydyin automalli.
Luotettavuus, turvallisuus ja taloudellisuus edellä

Toyotan suosiota avaa automyyjä Samu Lehtovuori, joka työskentelee Toyota Tammer-Auton automyyjänä Tampereella. Lehtovuoren mukaan Toyotan vuosia jatkunut suosio on monen tekijän summa. Toyotalla on uskollinen käyttäjäkunta ja laaja mallisto, josta löytyy jokaisen tarpeita vastaava auto. Toyotat ovat luotettavia, turvallisia ja taloudellisia ja säilyttävät hyvin jälleenmyyntiarvonsa.

Toyotan luotettavuudesta kertovat erilaiset takuut. Esimerkiksi Toyotan hybridimallien hybridiakuille myönnetään 10 vuoden / 350 000 kilometrin akkuturva. Viime vuonna lanseerattiin ainutlaatuinen maksuton Toyota Relax –turva. Relax antaa ajoneuvolle turvaa merkkiliikkeessä suoritetun huollon jälkeen seuraavaan huoltoon asti aina 10 vuoteen tai 160 000 kilometriin asti. Vastaavaa turvaa ei ole millään muulla automerkillä.

Lehtovuoren mukaan Toyotalla panostetaan autojen turvallisuuteen. Kaikkiin uusiin Toyota-henkilöautoihin sisältyy Toyota Safety Sense –turvallisuusvarusteet, joihin kuuluvat muun muassa törmäyksenestojärjestelmä kevyenliikenteen tunnistuksella, kaistavahti ja liikennemerkkien tunnistus. Toyotalla on ammattitaitoinen henkilökunta, jota koulutetaan jatkuvasti ja jolla on riittävä tietotaito autojen huoltoon ja korjaamiseen. Auto kannattaa huollattaa Toyota-merkkiliikkeessä, jolloin myös auton jälleenmyyntiarvo säilyy hyvänä.

Tulevaisuudennäkymät

Toyotalla on jo vuosikymmeniä keskitytty ympäristönäkökulmiin kehittämällä taloudellisia ja ympäristöystävällisiä autoja. Toyotalla on autonvalmistajista pisin kokemus hybrideistä. Toyotalla on täyshybridimalleja, jotka ovat helppo valinta, koska autoja ei tarvitse ladata, eikä niillä taloudellisesti ajaminen ole kiinni ulkoisesta virtalähteestä ladatusta sähköstä. Täyshybridi hyödyntää ajon aikana syntyvää hukkaenergiaa. Lähivuosina Toyotalta on tulossa uutuusmalleja sekä useita täyssähköautoja.

Autoja ostetaan sekä uutena että käytettynä. Automyyjä Samu Lehtovuori valaisee, että uutena Toyota-hybridiautojen hinnat lähtevät noin 20 000 eurosta. Käytettyinä ympäristöystävälliset Toyota-hybridit maksavat ikäluokasta riippuen 10 000 euron molemmin puolin. Myös käytetty hybridi voi olla hyvä vaihtoehto. Lehtovuori toteaa, että teillä liikkuu yli 10 vuotta vanhoja Toyotan hybrideitä, joissa akku on yhä alkuperäinen ja hyvässä kunnossa. Tämä kertoo paljon Toyotan laadusta ja luotettavuudesta.

Kuva: Toyota Tammer-Auto. Toyotaa myy Tampereen seudulla Toyota Tammer-Auto.
Tammer-Autosta kaikki palvelut automyynnistä huoltoihin

Toyota Tammer-Auto on toiminut Tampereella jo yli 75 vuotta. Toyotan lisäksi Tammer-Autossa myydään myös Lexusta ja valikoituja käytettyjä autoja. Tammer-Auto on täyden palvelun autotalo, josta saa kaikki autoiluun liittyvät palvelut. Tammer-Autossa onnistuvat auton huollot, pesut, katsastukset sekä korjaukset ja maalaukset. Tammer-Autolla on tavanomaisten huoltopalveluiden lisäksi oma korikorjaamo ja maalaamo. Huollot ja korjaukset tehdään ammattitaidolla ja alkuperäisiä varaosia käyttäen siten, että takuut säilyvät. Kun ostaa auton Tammer-Autosta, voi luottaa siihen, että auton arvo säilyy ja autosta pidetään hyvää huolta.

Tammer-Auton kautta on mahdollista saada Toyota Easy Osamaksu -rahoitus ja muut Toyota Rahoituksen kattavat palvelut. Toyota-rahoitus tarjoaa useita yksilöllisiä rahoitusvaihtoehtoja, joista löytyy aina asiakkaan tarpeisiin sopiva. Tammer-Auto tarjoaa myös lisäpalveluita, joilla saa rahoituksen vaikkapa rengassarjan ostoon tai yllättäviin korjausmenoihin.

Toyota Huoltosopimus ja Huoltosopimus Plus -lisäpalveluilla määräaikaishuoltojen kustannukset jaksotetaan tasaeriin pidemmälle ajanjaksolle kiinteällä kuukausimaksulla. Plus-sopimus kattaa määräaikaishuoltojen kustannusten lisäksi luonnollisen kuluman aiheuttamat korjaukset kuten pyyhkijän sulat, polttimot ja jarruosat. Lisäksi huoltosopimukseen voidaan liittää sijausauton käyttö, renkaiden kausivaihto tai esimerkiksi ilmastoinnin huolto.

Tammer-Auton kautta voi hankkia myös Toyota Vakuutuksen, joka sisältää liikennevakuutuksen ja autoilijan tarpeisiin sopivan kaskovakuutusturvan. Vakuutuksen voi ottaa sekä uusiin että käytettyihin Toyota-autoihin. Hinta määräytyy ajokilometrien mukaan. Kattavan ja monipuolisen Toyota Vakuutuksen etuna on muun muassa korjaukset merkkikorjaamossa alkuperäisillä varaosilla.  Autovakuutus on saatavilla myös rahoitussopimuksen yhteyteen, jolloin Rahoituskaskoa maksetaan suoraan Toyota Rahoitukselle auton kuukausierän yhteydessä.

Kuva: Toyota Tammer-Auto. Toyotan MyT-mobiilisovelluksen avulla pystyy jopa paikantamaan pysäköidyn autonsa.

Maksuttoman MyT-mobiilisovelluksen avulla voi hyödyntää Toyota-autoon liittyviä Connected-palveluita, jotka yhdistävät auton ja kuljettajan missä ja milloin tahansa. Sovelluksen avulla voi suunnitella matkoja etukäteen vaikkapa kotisohvalta, paikantaa pysäköidyn autonsa ja saada muistutuksen siitä, että auto tarvitsee huoltoa. Uusimpiin Toyota-malleihin saatavilla oleva hybridiajovalmentaja analysoi ajotapaa ja kertoo, kuinka ajaa hybridillä entistä taloudellisemmin. MyT-mobiilisovelluksen avulla saa lisäksi muun muassa reaaliaikaista liikennetietoa, varoituksen lähestyvästä nopeusvalvontakamerasta ja voi etsiä esimerkiksi huoltoasemia tai sopivia pysäköintipaikkoja.

Elämässä on paljon muutakin tekemistä kuin murehtia autoiluun liittyviä asioita. Kun alla on luotettava, turvallinen ja hyvin huollettu menopeli, voi keskittyä tärkeämpiin asioihin.

Teksti: Nanna

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.