Haiskahtaako keittiön roskakori tunkkaiselle? Kokeile näitä vinkkejä

Haiskahtaako keittiön roskakori tunkkaiselle? Kokeile näitä vinkkejä
Kuva: Naomi Hébert

Teksti: Anna-Leena

Yäk, mikä täällä haisee? Nenääsi leijailee keittiön roskakorista epämiellyttävä haju, joka valtaa koko keittiön. Roskapussikin on juuri vaihdettu, mutta haju tuntuu pinttyneen tiukasti roska-astiaan. Keittiön roskiksen pohjalle tippuu helposti irtolikaa ja ruoantähteitä, jotka jättävät muoviseen roskakoriin ajan myötä epämiellyttävän hajun. Varsinkin kesähelteillä roskiksen pohjalle valuneet nesteet alkavat ilmoittaa itsestään nopeasti. Tässä artikkelissa vinkkaamme muutaman toimivaksi havaitun vinkin epämiellyttävien hajujen poistamiseen keittiöstä. 

Apua ruokasoodasta

Roskakorin voi pitää puhtaana muutamalla simppelillä tavalla. Valitse roska-astiaan oikean kokoinen roskapussi. Asettele pussi aina huolella niin, että sen reunat jäävät roska-astian ulkopuolelle. Vältä nesteiden kaatamista roskapussiin: vahvakin pussi saattaa fuskata, jos siihen päätyy liikaa nestepitoista jätettä. Vaihda roskapussi tarpeeksi usein. Huuhtele ja kuivaa roska-astia huolella aina roskapussin vaihdon yhteydessä.

Jos vahinko on kuitenkin päässyt sattumaan ja keittiöstä leijailee nyt nenääsi epämiellyttävä löyhkä, saatat saada avun niinkin tutusta ja turvallisesta aineesta kuin ruokasoodasta, kertoo Maidright-sivusto. Ruokasooda on varsinainen tehoaine, jota löytyy lähes jokaisen keittiökaapista. Ruokasoodaa voi käyttää apuna monenlaisessa siivouksessa, mutta se myös neutralisoi epämiellyttäviä hajuja tehokkaasti. Kokeile seuraavaa, jos roskiksesta leijailee nenääsi epämiellyttävä tuoksahdus.

Poista roskakorin pohjalle mahdollisesti pudonneet roskat. Pese ja kuivaa roskakori huolellisesti. Ripottele puhtaan ja kuivan roskakorin pohjalle 1/2 dl ruokasoodaa ja peitä talouspaperiarkilla. Voit halutessasi tipauttaa talouspaperiarkin päälle pari tippaa jotain eteeristä öljyä, kuten eukalyptystä, sitruunaa tai vaikka laventelia. The Kitchn-sivustolla neuvotaan lisäämään ruokasoodan joukkoon sitrushedelmien kuoria raikkaamman tuoksun saavuttamiseksi.

Kuva: Charles Deluvio. Roska-astia on suositeltavaa pestä tai huuhdella aina tyhjennyksen yhteydessä. 

Nyt voi asetella roskakoriin roskapussi normaaliin tapaan. Muista huuhdella roska-astia aina tyhjennyksen yhteydessä. Pese roska-astia huolellisemmin aina viikkosiivouksen yhteydessä.

Hajut pois etikalla 

Uskomatonta mutta totta, myös vahvahajuinen etikka toimii hajunpoistajana. Cnet-sivustolla neuvotaankin turvautumaan etikkaan, jos roska-astian haju häiritsee. Pyyhi roska-astia etikalla kosteutetulla rätillä aina tyhjennyksen yhteydessä. Viikkosiivouksen yhteydessä huuhtele roskis ensin ja pese se sitten huolella puhtaaksi käyttämälläsi yleispuhdistusaineella tai käsitiskiaineella. Täytä astia lämpimällä vedellä ja lorauta joukkoon vähän etikkaa. Anna vaikuttaa 20-30 minuuttia ja kaada vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa huolella.

Tuleeko sinulle mieleen joku hyvä vinkki hajupoistoon? Laita hyvä kiertämään ja jaa vinkkisi muiden Ruuhkavuosien lukijoiden kanssa!


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.