Ärsyttää, kun puolison suku on niin erilainen kuin omani…

Ärsyttää, kun puolison suku on niin erilainen kuin omani…
Kuva: ACWells / Pixabay

Saako sanoa kerrankin ääneen sen, että ärsyttää? Niin monena päivänä ja tuskallisena hetkenä olen halunnut huutaa ärtymykseni ja ajatukseni ulos, mutta en ole sitä uskaltanut tehdä. En ole uskaltanut, koska olen ollut peloissani. Olen pelännyt omaa tyyliäni ilmaista asia ja puolisoni reaktiota ärsytykseni aiheeseen.

No mikä sitten ärsyttää? No puolison suku! Olen yrittänyt suhtautua asiaan sopivalla tavalla ja suodattaa ikävät tunteet pois. Koen kuitenkin tarvetta kertoa julki sen, että ärsyttää. Ärsyttää suunnattomasti se erilaisuus, millä tavoin puolison suku toimii verrattuna omaan sukuuni. Miksi tuntuu siltä, että jotkut eivät ymmärrä sitä, että on olemassa erilaisia ihmisiä ja erilaisia tapoja toimia.

Toisaalta ärsyttää myös se, että en ole uskaltanut sanoa rehellisesti omia mielipiteitäni. En ole uskaltanut olla riittävän topakka, jotta olisin kertonut omat ajatukseni ja luonut sopivat rajat. Toisaalta pelkään välillä sitä hetkeä, että kuppi menee nurin ja avaudun kaikista kokemistani vääryyksistä puolisoni sukulaisten kuullen. Ehkä se puhdistaisi ilmaa ja veisi mukanaan pois kaikki hetket, jolloin en ole tuntenut oloani mukavaksi tai kotoisaksi. Ehkä minua ymmärrettäisiin sen jälkeen paremmin. Ehkä ymmärrettäisiin, että minäkin olen ihminen ja minullakin on tunteet. Mutta toisaalta pelkään, että kokisin häpeää sen jälkeen.

Onko niin vaikeaa ymmärtää, että kaikki ihmiset eivät ole tottuneet toimimaan samalla tavalla? Kaikki eivät halua esiintyä alasti appivanhemman edessä tai käydä alusvaateostoksilla arvostelevan silmän alla. Kaikki eivät rakasta yhteisiä saunahetkiä suvun kesken. Kaikki eivät halua imettää julkisesti vaan osalle on mukavampaa tehdä se omassa rauhassa ja piilossa muiden katseilta.

Kaikki eivät jaksa tai halua jakaa jokaista elämänsä asiaa. Kaikki eivät jaksa puhua tuntitolkulla puhelimessa ja vastailla uteluihin liittyen omasta elämästään. Mielestäni jokaisella on oikeus päättää itse, mitä asioita haluaa elämästään jakaa. Kaikki eivät halua olla tavoitettavissa puhelimen ääressä joka hetki. Kaikki eivät myöskään halua asua omassa kodissaan siten, että hetkenä minä hyvänsä voi tulla sukulaisia sisään “omilla avaimillaan”. Mielestäni jokaisella on oikeus suunnitella itse oman päivänsä kulku. Samat asiat eivät toimi kaikilla. Esimerkiksi väsyneeseen oloon liikunta ei varmasti ole ainut toimiva keino kaikille. Joku voi sen sijaan kaivata yksinkertaisesti lepoa ja unta.

Rakas puolisoni suku: Olen erilainen kuin te. Ette tekään ole täydellisiä minun silmissäni, vaikka ehkä niin luulette. Toivon todella, että sitä päivää ei tule, kun minun salainen arkkuni aukeaa. Silloin kuulisitte ainakin sen, että olisi ihan kiva, jos olisitte opettaneet lapsellenne sen, että jarrujälkien pyyhkiminen kuuluu sivistyneeseen käytökseen. Olisi myös kiva, että te opettelisitte sen itse. Minä tiedän jo, että en ole teidän silmissä täydellinen ja tuskin koskaan tulen sellainen olemaankaan.


Ruuhkavuodet suosittelee

Anonyymi perhe

Anonyymi perhe koostuu monimuotoisten perheiden lisäksi myös ihanan kamalista isovanhemmista sekä niistä ainaisista mammakerhojen kaikkitietävistä äideistä - lapsettomia karvalasten vanhempia kuitenkaan unohtamatta.

One thought on “Ärsyttää, kun puolison suku on niin erilainen kuin omani…

  1. Vaadit heitä ymmärtämään erilaisia tapoja toimia, mutta et ymmärrä niitä itse? Koko suvun pitäisi mielestäsi muuttaa tapojaan, koska sinä olet tottunut toisenlaisiin tapihin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.