Kun maailman meno ahdistaa, kannattaa hetkeksi hengähtää

Kun maailman meno ahdistaa, kannattaa hetkeksi hengähtää
Kuva: Andreas Lischka / Pixabay

Kaupallinen yhteistyö: Ideapark Lempäälä

Viime aikojen uutiset ennustavat lopun alkua. Ihmiset ovat ahdistuneita ja peloissaan. Maailmassamme tapahtuu nyt asioita, joiden luulimme olevan mahdollisia vain painajaisissamme. Lisäksi meillä kaikilla on omat haasteensa arjessa.

Eläminen on yhtäkkiä alkanut maksaa entistä enemmän. Olet saattanut ohittaa kalatiskin ja jättänyt yli 30 euroa kilolta maksavan kirjolohen ostamatta. Olet huokaillut kaupan kassalla loppulaskun summaa, joka on paljon enemmän kuin puoli vuotta sitten, vaikka ostitkin nyt lapsille vain pienen karkkipussin ja jätit saunasiiderisi hyllyyn.

Bensapumpulla tuskailet, kun tankillinen bensaa maksaa toista sataa euroa. Harmittelet, miksette vaihtaneet hybridiin, jolla naapuri näkyy huristelevan. Bussilla onneksi pääsee. Toki työmatka bussilla vie triplasti enemmän aikaa kuin autolla.

Sähkön hintakin hirvittää. Sen hintaan et voi vaikuttaa, mutta pystyt sentään säätelemään sähkön käyttöä. Nyt loppuivat teinin kuumat suihkut ja koko perheen keskiviikkosaunomiset. Ehkä omat hiukset voisikin pestä vain kerran viikossa. Uunia lämmitetään kyllä, mutta samalla lämmityksellä on sitten hoidettava sämpylät ja pizzat, pullat ja piirakat, lihapaisti ja uunilohi, jos sitä on raaskinut ostaa.

Tulevaisuuden suunnitelmia on turha tehdä. Sitä voi iskeä korona, energiakriisi tai Suomi voi olla vaikka seuraavan sotilasoperaation kohde. Syksykin tulee pimenevine iltoineen ja aamuineen. Ja välikausikin vaihtuu, mikä tarkoittaa taas sitä, että lapsille pitää hankkia mahdollisesti uusia saappaita, välikausikenkiä ja välikausivaatteita. Kuka oikein keksi välikauden? Menisivätkö kesälenkkarit kuitenkin vielä lokakuussa vai pitäisikö siirtyä suoraan toppavaatteisiin?

Tässä maailman tilanteessa moni kokee syksyn tavallista vaikeampana aikana. Toki elämässä on paljon hyvääkin, mutta niitä pieniä hyviä asioita ei tahdo muistaa etenkään silloin, kun tiedotusvälineet syytävät negatiivisia uutisia päivästä toiseen puhumattakaan kaikista muista elämän haasteista. On ruuhkavuodet, uhmavuodet, teinivuodet ja vaihdevuodet – aina on jotakin, josta voisi valittaa.

Olisi ihan mukava päästä hetkeksi johonkin lämpimään, kauas pois tästä kurjuudesta. Ikävä kyllä lentäminen on kallistunut, ja niistä laskuistakin pitäisi selviytyä. Korona jyllää edelleen. Mitä, jos sitä sairastuukin koronaan juuri ennen pitkään ja hartaasti odotettua reissua? Välillä voi tuntua, ettei oikein mikään onnistu. Silloin kannattaa pysähtyä hetkeksi, laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja sallia itselleen hetken hengähdystauko.

Yksi piristävä paikka on Lempäälän Ideapark. Sinne ei tarvita pääsylippuja, ja sinne pääsee tarvittaessa vaikka bussilla. Tilat ovat lämpimässä ja sisällä. Huono kelikään ei ole este.  Liikkeiden lisäksi Ideaparkista löytyy paljon kivaa tekemistä ja ruokapaikkoja.

Ideaparkiin voi mennä ilman ostoaikeitakin. Jos kuitenkin on tarvetta päivittää välikausivaatteita tai hommata jotakin pientä itselle tai kotiin, Ideaparkissa vietetään Tasauspäiviä keskiviikosta sunnuntaihin 14.–18.9. Se tarkoittaa sitä, että moni tuote myydään paljon edullisemmin. Ideaparkin Keskusaukiolla on Tasaustori, jossa on myynnissä erityisesti lastenvaatteita. Lisäksi tarjolla on etenkin lapsiperheille suunnattua ohjelmaa – ilmaiseksi. Ideaparkissa vierailee muun muassa lastentaikuri Paspartuu ja jaossa on ilmapalloja, glittertatuointeja sekä Classicin kotiotteluiden lippuja. Ohjelmassa on myös suklaan maistatusta, kauppakeskussuunnistusta, temppurataa sekä erilaisia tuote-esittelyjä.

Näinä haastavina aikoina on hyvä hengähtää hetkeksi Ideaparkissa!

Teksti: Nanna

Avatar photo

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *