Nuorisotrendi ihmetyttää: Nilkat paljaana pakkasella!

Nuorisotrendi ihmetyttää: Nilkat paljaana pakkasella!
Kuva: Tirza van Dijk / Unsplash

Taas lähestyy se aika vuodesta, kun ilma kylmenee ja pakkaset alkavat. Suurin osa ihmisistä muuttaa pukeutumistaan ja kaivaa esiin kaappien kätköistä lämpöiset vaatteet. Pää saa suojakseen pipon ja kädet pujotetaan lapasten suojaan. Kengät ovat lämpöiset ja säähän sopivat talvikengät. Mutta miksi ihmeessä jotkut haluavat kulkea ulkona nilkat paljaana?

Ehkä sinäkin olet joskus nähnyt ihmisiä, jotka eivät pukeudu sillä tavalla kuin säätilan mukaan valtaosa väestöstä tekee. Joku ihminen ei välttämättä tunne kylmää tai kuumaa ja saattaa sen vuoksi kulkea sydäntalvella kesävaatteissa. Tämä kuitenkin on harvinaista. Sen sijaan nilkat paljaana kulkeminen on yleistynyt viime vuosien aikana etenkin nuorison keskuudessa. Herää kysymys, että miksi jotkut haluavat kulkea nilkat näkyvillä paukkupakkasilla? Eikö lasten tai nuorten vanhemmat välitä siitä, kuinka heidän jälkikasvunsa pukeutuu?

Nuoruuteen kuuluu monesti se, että vanhempien antamia ohjeita ei välttämättä haluta noudattaa. Osa nuorista saattaa kapinallisesti vastustaa äidin tai isän ohjeistuksia. Jotkut saattavat myötäillä saatuja ohjeita kotona ollessaan, mutta näköpiiristä pois pääsemisen jälkeen tekevät he kuitenkin oman mielensä mukaan. Moni nuori valitsee trendin mukaisen pukeutumisen ja sen, että paljaat nilkat loistavat kilpaa leijuvien lumihiutaleiden kanssa.

Ilta-Sanomissa on pohdittu tätä nuorison pukeutumistrendiä. Lääketieteen lisensiaatti, Terveyskirjaston päätoimittaja, Martti Teikari toteaa kaikkien paljaiden ihon kohtien olevan vaarassa, kun pakkasta on paljon ja ulkona oleskellaan pidempään. Seurauksena voi tulla kudosvaurioita tai muita ongelmia, jotka voivat oireilla pitkään ja aiheuttaa lisäksi monenlaisia jälkioireita.

Keskipohjanmaa-lehdessä on haastateltu Eminaa, joka pukeutuu tämän vallitsevan trendin mukaisesti. Hän kertoo videolla, että monet nuoret ajattelevat, että on noloa käyttää pitkiä sukkia ja pitkävartisia kenkiä. Emina kuitenkin toteaa, että pakkasten kiristyessä hän vaihtaa tennarinsa pidempivartisiin kenkiin.

On monia varoittavia esimerkkejä siitä, että nilkat paljaana ei kannata kylmällä säällä kulkea. Esimerkiksi Iltalehden kirjoituksessa on kerrottu 15-vuotiaasta Laurasta, joka noudatti varoituksista huolimatta pukeutumisessaan tätä trendiä ikävin seurauksin. Seurauksena oli paleltumisesta johtuneet kipeät nilkat ja lääkärireissu.

Mitä mieltä olet tästä nuorisotrendistä? Kuljetaanko teidän perheessä nilkat paljaana talvella?

Teksti: Liisa


Ruuhkavuodet suosittelee

Ruuhkavuodet toimitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.