Keskity omaan elämääsi

Keskity omaan elämääsi
Kuva: Liza Summer/Pexels

Minulla on sisko, jolla on todella paha tapa kritisoida muita, juoruta ja hieman päälle liitolla. Hän on ns. “suorittaja äiti” jatkuvasti on jotain etenkin siivouksen saralta, kaikki tarkkaan aikataulutettua. Eikä ole paha, että on rutiineja, mutta hänelle on selvästi tullut asiasta jo pakkomielle. Hän on alkanut vaatimaan meiltä muilta samaa, takertuu muiden lasten kasvatukseen, ruokailuun, vapaa-ajanviettoon, siivoukseen ja aina jakamassa linkkejä “kasvatuksen parhaat vinkit” ja vastaavaa.

Tämä ei ainoastaan minulle vaan muutamille yhteisille ystävillemme myös, joista osa on suosiolla ottanut häneen etäisyyttä… eräälle ystävälleen meni henk.kohtasuuksiin ja syytti lasten sairastumisesta äitiä, koska ei imuroi päivittäin, koska ei tee suursiivousta yhtä usein kuin hän. Ja että hänen lapset on vailla kuria ja tapojakaan ei ole opetettu, että onko ihme kun hänelle tuli ero miehen kanssa, koska ei tehnyt “vaimon tehtäviä” kunnolla.

Hän on ottanut neuvolan suosittelut liian vakavasti, jos joku ei siis toimi sen mukaan on hän automaattisesti juorun aiheena ja silmätikkuna.

Tuntuu, että etsii kaikista jotain negatiivista vanhemmuuden ja kodin aiheista. Siis tämä termi lienee tutummin : mom shamin? Kaikki keskustelut hänen puolestaan liittyy aina siihen, miten joku äiti on toiminut “väärin” , kuinka “niiden lapset, minun lapset ei ikinä”, jos hänen lapset tekee jotain tuhmaa niin sehän on tietysti jonkun muun syytä (toinen lapsi yllytti, näki kun naapurin lapset teki väärin ja matki niitä…jne) ja pahiten häneen tuntuu iskevän minun tai ystäviemme vapaa-ajan vietto (kun hän ei itse ole mukana)… vapaa iltoina piippaa syyllistäviä viestejä siitä kuinka “lapset ovat ainakin minulle tärkeimmät etten tarvitse heistä vapaata” “minun mielestä, jos lapset tekee niin niiden kaa on oltava” ym. En tiedä kuinka hänelle sanoisin, että jättäisi muiden kasvatustavat ja siivoomiset heidän murheeksi. Mitähän kaikkea hän minusta eteenpäin puhunut?

Monet hänen juoruista, muiden vanhempien tavoista on käsittämättömän ilkeitä aivan kuin hakisi tuolla keinoin itselleen paremmuuden tunnetta! Tunnen nämä kyseiset henkilöt eikä heidän kasvatustavoistaan ole mitään väärää, ei, he eivät jatkuvasti hinkkaa kotia kiiltokuntoon, mutta ihan perussiisteys ja välillä perus lapsiperheen kaaosta ♡ Itse koen etäisyyttä, vanhemmuudessa tulisi kannustaa toisiamme. Jos minä näen vaikkapa ystävälläni sotkuista, tarjoudun auttamaan enkä soita juorutakseni kuinka “paskasta täälä on, ei oo varmaan vkoon siivottu”. Kerran otin tämän aiheen hänen kanssaan puheeksi ja suuttui älyttömästi, haukkuen minut niin vanhempana, vaimona kuin huonona työntekijänä!!! Koska HÄN kyllä tekisi asiat aivan toisin kuin minä nyt!

Olen alkanut hieman vältellä myös häntä kuten pari yhteistä ystäväämme. Hänen jatkuvasti kritisointi ja yritys muuttaa talomme tapoja on käynyt niin raskaaksi. Emme halua hänelle enää avautua arjesta, jos huolia. Emme halua kertoa, jos ollut mukava tyttöjen ilta, koska hän kyllä keksii kertoa miksi ja miten olemme toimineet väärin ja tietysti olemme tehneet surkeita valintoja etenkin lasten kannalta. Onko hänellä toivoa herätä tuosta ajattelutavasta vai katoammeko lähes täysin hänen seurastaan?

Sisko kun on niin en raaskisi täysin ovea sulkea, mutta hänen seuransa tuo haittaa enemmän kuin hyötyä. Ei ole kiva liioin kuunnella kuinka hän muita äitejä solvaa… hän on varmasti melko yksinäinen nykyään, mutta en ihmettele! Tuommoinen käytös ajaa varmasti loppujen lopuksi muutkin ystävät pois ja pitää huolen ettei uusia suhteitakaan synny! Toivon vain, että antaisi minulle ja kaikille rauhaa olla äiti, kasvattaa omilla tavoillaan ja sen, että jokainen saisi oppia vanhemmuutta ilman syyllistämistä ja mollausta.

Mitä tässä voi enää tehdä? Hänelle ei voi puhua, sillon kiirehtii haukkumaan muille ja suuttuu.


Ruuhkavuodet suosittelee

Anonyymi perhe

Anonyymi perhe koostuu monimuotoisten perheiden lisäksi myös ihanan kamalista isovanhemmista sekä niistä ainaisista mammakerhojen kaikkitietävistä äideistä - lapsettomia karvalasten vanhempia kuitenkaan unohtamatta.

One thought on “Keskity omaan elämääsi

  1. Kolmen lapsen häpeämätön ja toisinaan laiska äiti sanoo:

    Jos hän linkittää sinulle kasvatusneuvoja. Linkitä sinä hänelle tämä teksti. Se avaa varmaan silmiä ja joko ihminen tajuaa oman virheensä tai sitten valehtelee ettei tajua ja loukkaantuu. Joko tai, ei kukaan ole sen arvoinen, että pitää lähellään kaikesta negatiivisuudesta huolimatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.